0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Дали съм бременна? - 8 част
« Отговор #700 -: Януари 05, 2015, 20:27:43 pm »
Да, вече е видима  :), но не можем да се ориентираме по нея за моментът на овулация, защото си започнала прием на Дуфастон + Утрогестан и температурата се е повишила от медикаментите. Според мен е трябвало да се провери на УЗ дали фол. се е спукал и тогава да се започне прогестероновата терапия.

Благодаря , форумите са полезни , ето и моята невежест аз си мислих че температурата ми е висока от процесите :))
Понеже този месец ми е втори на стимулация , викам да не отърва пукването на фуликула ще си меря базалната температура .До колкото прочетох с прегнил фуликула се пука около след 12-24 часа може и по-рано ....и рабрах аз , че май няма овулация доста време нещо така ми мина през акъла :))
Значи може да е от прегнила който не е от аптека
Утре ще покажа графиката  на прегледа
*
« Отговор #701 -: Януари 05, 2015, 21:44:22 pm »
rali1978, важно е Прегнилът да се постави при определен размер на фоликулите и след изследване на хормони (Естрадиол изследвахте ли?). След Прегнила, овулацията се очаква да настъпи не по-рано от 36ч. след поставянето му, кога точно няма как да се предвиди, но максимум някъде до към 48-я час. Гледайки графиката, вие точно така сте процедирали, прогестероновата терапия е започната на третия ден след Прегнила, добре сте сложили и сърчицата .... 
Заради приема на Клостилбегит фоликулите са повече от един, което изисква да се проследят на УЗ, да се провери дали действително се е спукал доминантният фоликул (понякога повече от един) и тогава  да се започне прогестерона.  Ако цялата процедура е проследена от лекар, няма за какво да се притесняваш. :)

Принципно графиката е показателна при спонтанен цикъл с един доминантен фоликул.
При стимулация, по графиката не може да се съди за момента на овулация, тъй като фоликулите са повече, освен това БТ се повишава от прогестероновите медикаменти.

В последните дни напрежението и останалите симптоми може да са резултат от повечето фоликули и напрежението в яйчниците, заедно с прогестероновата терапия.
Понякога цикълът идва въпреки приема на Дуфастон и Утрогестан, а в други - след спирането на лекарствата. Приемаш ли още прогестероновите медикаменти?
Пиши утре след прегледа :)
« Последна редакция: Януари 05, 2015, 22:27:17 pm от marsi »

« Отговор #702 -: Януари 05, 2015, 23:11:55 pm »
rali1978, важно е Прегнилът да се постави при определен размер на фоликулите и след изследване на хормони (Естрадиол изследвахте ли?). След Прегнила, овулацията се очаква да настъпи не по-рано от 36ч. след поставянето му, кога точно няма как да се предвиди, но максимум някъде до към 48-я час. Гледайки графиката, вие точно така сте процедирали, прогестероновата терапия е започната на третия ден след Прегнила, добре сте сложили и сърчицата .... 
Заради приема на Клостилбегит фоликулите са повече от един, което изисква да се проследят на УЗ, да се провери дали действително се е спукал доминантният фоликул (понякога повече от един) и тогава  да се започне прогестерона.  Ако цялата процедура е проследена от лекар, няма за какво да се притесняваш. :)

Принципно графиката е показателна при спонтанен цикъл с един доминантен фоликул.
При стимулация, по графиката не може да се съди за момента на овулация, тъй като фоликулите са повече, освен това БТ се повишава от прогестероновите медикаменти.

В последните дни напрежението и останалите симптоми може да са резултат от повечето фоликули и напрежението в яйчниците, заедно с прогестероновата терапия.
Понякога цикълът идва въпреки приема на Дуфастон и Утрогестан, а в други - след спирането на лекарствата. Приемаш ли още прогестероновите медикаменти?

Благодаря за отговора , да изследваха ми естрадиол всеки път  този път беше 300 и няколко )) фоликулите бяха сякаш малки като се има в предвид че съм свикнала все сякаш с големи на 9 ден в единия яйчник имах 1 17 мм и два по малки , в другия яйчник два други .Лекарката ми каза да вземам лекарствата до утре да види дебелината на нещо на матката забравих го сега :)) много  забравям вече а сетих се лигавицата на матката . То почнаха съмнения че вече е от прегнила който не е от аптека но като знам на колко момичета са си вземали прегнила от къде ли не Италия , Румъния

Благодаря  но и аз почвам да си мисля че не съм бременна , кръвен и уринарен отрицателни , сега ме боли в ляво като яйчник май
« Отговор #703 -: Януари 05, 2015, 23:21:47 pm »

При стимулация, по графиката не може да се съди за момента на овулация, тъй като фоликулите са

повече, освен това БТ се повишава от прогестероновите медикаменти.

По този повод искам да добавя , че преди години ми правиха стимулация костилбегит   5  000 прегнила на обят и лекара каза да прави секс довечера само това един единствен път  другия месец пак същото но май 1 500 прегнил и ми вика ами не става трябва лапароскопия :)))  след лапароскопия 50 процента забременява ли 50 не направо :)) ми вдъхна надежда ..... Естествено тогава не бях на ясно  със съвсем нищо , не че сега съм

Мъжа ми вика да не са объркали кръвта на някоя бабичка да са ми изследвали
*
« Отговор #704 -: Януари 05, 2015, 23:49:09 pm »
Рали, съществува и вероятността за лабораторна грешка, но след като утре си на преглед, според мен е по-добре да си изчакаш прегледа и да последваш насоките на лекаря - дали да правиш тест отново, дали да спираш лекарствата ....
А лапароскопията по какъв повод е коментирана?
« Последна редакция: Януари 06, 2015, 00:01:55 am от marsi »

« Отговор #705 -: Януари 06, 2015, 03:19:08 am »
Момичета, според вас това изпарителна  линия ли е.. 
http://www.prikachi.com/images.php?images/868/7830868B.jpg

*
« Отговор #706 -: Януари 06, 2015, 09:32:19 am »
Момичета, според вас това изпарителна  линия ли е.. 
http://www.prikachi.com/images.php?images/868/7830868B.jpg
Здравей, това ову тест ли е?
« Отговор #707 -: Януари 06, 2015, 13:20:16 pm »
Не за бременност

*
« Отговор #708 -: Януари 06, 2015, 13:56:15 pm »
Не за бременност
Тестът ми изглежда положителен, но не мога да го свържа с графиката ти. Ако ову е била на 04.01.2015, ми се струва рано за положителен тест.
« Последна редакция: Януари 06, 2015, 13:58:29 pm от kati_vm »
« Отговор #709 -: Януари 06, 2015, 15:00:56 pm »
Ами и на 28 температурата ми беше висока..  Не знам вече.. Ще повторя теста днес

*
« Отговор #710 -: Януари 06, 2015, 16:13:35 pm »
detence1993, ако овулацията ти е била на 04.01 (както показва графиката), няма смисъл да правиш тест днес. Дори и кръвен няма да покаже нищо 2 дни след овулация. В момента даже няма все още инплантиране, камо ли възможност за положителен тест.
Изчакай поне 10 дни за кръвен или закъснение за уринен тест.
Успех!

26.09.2019
*
« Отговор #711 -: Януари 06, 2015, 16:31:03 pm »
Здравейте, мили момичета :) И аз съм отново във същата чуденка :) Днес си правих тестче, въпреки че е много рано :) На снимката не се вижда добре,но има втора чертичка. Въпросът ми е дали не е изпарителна, въпреки че толкова яснба изпарителна не съм имала на никой тест. Сега полвах Клиър тест - новите с касетка. Преди два дни пак правих от същите тестове и пак имах много бледа чертичка.  Но ако не е изпарителна ,не трябваше ли да се насища ? Успех на всички :) п.с - като се врътне на дясно снимката , чертичката се вижда по-добре :)

Сега видях, че на снимката не се вижда нищо, но пък въпросът с насищането остава :)) Мерси :)
« Последна редакция: Януари 06, 2015, 16:46:47 pm от lilitu »
« Отговор #712 -: Януари 06, 2015, 17:07:50 pm »
Стискаме ти палци скъпаа lilitu. ..Ако найстина отчита на уринарен, значи на кръвен със сигурност би трябвало да се потвърди. Отивай пускай утре и чакаме хубав резултат☺
*
« Отговор #713 -: Януари 06, 2015, 17:11:58 pm »
Здравейте, мили момичета :) И аз съм отново във същата чуденка :) Днес си правих тестче, въпреки че е много рано :) На снимката не се вижда добре,но има втора чертичка. Въпросът ми е дали не е изпарителна, въпреки че толкова яснба изпарителна не съм имала на никой тест. Сега полвах Клиър тест - новите с касетка. Преди два дни пак правих от същите тестове и пак имах много бледа чертичка.  Но ако не е изпарителна ,не трябваше ли да се насища ? Успех на всички :) п.с - като се врътне на дясно снимката , чертичката се вижда по-добре :)

Сега видях, че на снимката не се вижда нищо, но пък въпросът с насищането остава :)) Мерси :)
Здравей, пусни утре кръвен тест и ше стане ясно. Аз почти не виждам тестовата чертичка. Успех!
*

Anika85

• 195
  • Много се обичаме
« Отговор #714 -: Януари 07, 2015, 08:58:34 am »
Здравейте ,успех на всички чакащи! Аз и този месец се нареждам да чакам + тест. Незнам защо но си мисля че миналият месец е имало забременяване,но и спонтанен аборт първа седмица?? Възможно ли е според вас! от 6 години не съм имала бременни симптоми,а миналият месец бяха тилкова изразени и видими че няма накъде повече. 2 дни пред датата на Мц получих кафяво зацапване,на следващият ден по обилно кафяво зацапване и на датата,страхотен кръвоизлив с прерязваши болки,такова чудо нее било!

« Отговор #715 -: Януари 07, 2015, 08:59:20 am »
Доброуутро сладурки.. Днескато станах и имах еднократно ззацапване на гащичките.. Дали е възможно да а е имплантация... Днес ми е 19 ден от мензиса, но не съм сигурна кога е била овулация. Иначе аснощи матката ме стягаше и болеше... Вижте ми графиката ако искате..    :lol:

*
« Отговор #716 -: Януари 07, 2015, 10:47:53 am »
Доброуутро сладурки.. Днескато станах и имах еднократно ззацапване на гащичките.. Дали е възможно да а е имплантация... Днес ми е 19 ден от мензиса, но не съм сигурна кога е била овулация. Иначе аснощи матката ме стягаше и болеше... Вижте ми графиката ако искате..    :lol:
Здравей, възможно е. Тези дни трябва да се проследи температурата, за да се направят изводи. Успех!
« Отговор #717 -: Януари 07, 2015, 10:50:01 am »
Чул те Господ... Ще я меря с датата на цикъла.. За сега харесва ли ти гграфиката

*
« Отговор #718 -: Януари 07, 2015, 11:05:34 am »
Чул те Господ... Ще я меря с датата на цикъла.. За сега харесва ли ти гграфиката
Малко са височки температурите в овулаторната фаза, ако утре се вдигне темперстурата на 37, или 37 и нещо и се запзи така тези дни ще е добре.
« Отговор #719 -: Януари 07, 2015, 11:46:17 am »
Дано..... Да имам един малък Станиславчо, или Елена  :bori_015: :bori_005: