0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Дали съм бременна? - 8 част
« Отговор #680 -: Януари 04, 2015, 10:04:50 am »
Благодаря
, дано да е  положителен  имам същите симптоми като предната бременност с  разликата ,че тогава ми показа положителен тест на датата на менструацията и ми прокървя  същия ден , а сега нищо дата си мина и положителен тест няма и ПМС няма . Да се представя на бързо , защото съм нова във форума но знам на всички какво ви е .Вече станаха 15г от бебепаравенето  миналата година забременях за първи път , бебо почина в 30г.с инфаркт на плацентата  :balk_145:скоро ще стана на 37 .
Ако съм бременна сега в една и съща година ще съм забременяла  два пъти .
Здравей, дано да си бременна сега. Много съжалявам, че са се развили така нещата при теб. Обърнала ли си се към репродуктивна клинка?
« Отговор #681 -: Януари 04, 2015, 10:42:41 am »
Здравей ,
да пациентка съм на такава от няколко години  и съм много доволна :)) Мога да кажа ,че това са мойте лекари. Винаги са ме подкрепяли и са ми давали надежда дори с едно "Ще стане ".

Преди това съм ходила по месни гинеколози в Габрово и Монтана но след като ми казаха , че ми трябва лапароскопия се ориентирах към клиника вече.Като в Монтана се учудиха , че съм забременяла след толкова много години.Като искам да добавя ,че специално при тези два гинеколози  при който съм ходила  са на светлини години назад в отношение на стимулацията от клиниката ми .То затова и забременях от първи месец стимулация там.  А в Монтана ми казаха ами не става :)) след лапароскопията 50 % забременяват 50 % не забременявали.

« Отговор #682 -: Януари 04, 2015, 10:51:37 am »
равейте, бъдещи мами
Аз само Ви чета и се надявам и мен дами се случи и взе,че стана. Искам да Ви споделя, от няколко месеца с мъжо правим опити за бебе, без тестове за овулация без много мислене, когато стане стане сме си казали, но мен ме ровичка. Закъснява ми 2 дни, боли ме постоянно ниско долу, гърдите са ми много болезнени, постоянно ми е ужасно студеноо. Всички тези симптоми особено това,че ми е студено, понеже аз не съм зиморничева дори напротив ме накараха да се замисля дали не се случва нещо. Купих си вчера тест за бременност ПРЕСТО направих едното тестче и имаше бледа втора черта, видима, но не като  контролната, след един час размисли, чудене си направих и втория тест от опаковката които уж след 48 часа трябваше да направя, но не издържах и пак имаше втора бледа черта,но не толкова ярка като контролната отново. От снощи не спирам да мисля, четох четох и всичко което прочетох от вас е " има ли втора черта значи има бремнност". Но нямам гаден или силен апетит или умора, дори напротив , в Вторник съм на гинеколог, но до тогава, ще падне голямо мислене.
Чакам мнението ви :)
Успешен ден
*
« Отговор #683 -: Януари 04, 2015, 11:03:15 am »
равейте, бъдещи мами
Аз само Ви чета и се надявам и мен дами се случи и взе,че стана. Искам да Ви споделя, от няколко месеца с мъжо правим опити за бебе, без тестове за овулация без много мислене, когато стане стане сме си казали, но мен ме ровичка. Закъснява ми 2 дни, боли ме постоянно ниско долу, гърдите са ми много болезнени, постоянно ми е ужасно студеноо. Всички тези симптоми особено това,че ми е студено, понеже аз не съм зиморничева дори напротив ме накараха да се замисля дали не се случва нещо. Купих си вчера тест за бременност ПРЕСТО направих едното тестче и имаше бледа втора черта, видима, но не като  контролната, след един час размисли, чудене си направих и втория тест от опаковката които уж след 48 часа трябваше да направя, но не издържах и пак имаше втора бледа черта,но не толкова ярка като контролната отново. От снощи не спирам да мисля, четох четох и всичко което прочетох от вас е " има ли втора черта значи има бремнност". Но нямам гаден или силен апетит или умора, дори напротив , в Вторник съм на гинеколог, но до тогава, ще падне голямо мислене.
Чакам мнението ви :)
Успешен ден

Здравей, щом има бледа черта на тестовете Престо, вероятността да си бременна е голяма. Не мисля, обаче че във вторник АГ- то ти ще види нещо, освен удебелена лигавица. Плоден сак може да се регистрира 10 дни след закъснението. Ако си толкова нетърпелива, пусни утре кръвен тест. Той със сигурност ще отчете бременност, ако има такава. Успех!
« Последна редакция: Януари 04, 2015, 11:44:21 am от kati_vm »
« Отговор #684 -: Януари 04, 2015, 11:14:12 am »
Благодаря за бързият отговор :) и аз смятам да пусна кръвни изследвания да питам за тях сутрин ли е добре да се правят ?
*
« Отговор #685 -: Януари 04, 2015, 11:43:48 am »
Благодаря за бързият отговор :) и аз смятам да пусна кръвни изследвания да питам за тях сутрин ли е добре да се правят ?
Уринните трябва да се правят с първа сутрешна урина, тъй като тогава концентацията на ЧХГ в урината е най- висока. За кръвните мисля, че няма значение. Успех!
*
« Отговор #686 -: Януари 04, 2015, 11:46:38 am »
rali1978 , много съжалявам за това, което си преживяла! От сърце ти желая това да е твоят успешен опит. На този етап кръвен тест ще даде най-точна информация има ли бременност, симптомите не са сигурен признак. Направи утре кръвен тест, ще чакаме резултата  :)
Успех!

HristovaAa, след като има втора черта, макар и бледа, тестът е положителен  :), за потвърждение направи утре кръвен тест за бременност и дано всичко да е наред! Може да го направиш във всяка лаборатория, цената е около 18-20лв. (изследва се бета ЧХГ), по всяко време на деня, без значение дали си приемала храна. Успех и пиши  :)!

п.п. Променени вкусови усещания и гадене при мен се появиха по-късно. Рано е и за преглед, според мен. Плодно сакче може да се види на преглед с УЗ най-рано около седмица-10 дни след закъснение. 
« Последна редакция: Януари 04, 2015, 12:41:30 pm от marsi »

« Отговор #687 -: Януари 04, 2015, 12:24:17 pm »
Благодаря ви момичета, утре отивам за кръвни и ще пиша :) хубав ден :)
« Отговор #688 -: Януари 04, 2015, 13:59:45 pm »
Моля ви дайте мнение за графиката ми!.Правя опити за бебе от скоро.Правихме спермограма,беше отлична,но ми намериха ПКЯ..а хормоните ми са в норма...Пролактина беше 337 перфектен според ендокриноложката...И този месец за 1 път почнах всяка сутрин преди ставане да меря БТ..Странно ми беше,но много ми помага сега..Знам че когато рязко се покачи температурата настъпва овулация,както при мене днес..Вчера беше 36.7 днес скочи на 37.2 и имам бяла слуз,правим го всеки ден,но днес ще е в класическата с дигнати крака,без да ставам,но въпроса ми е дали според вас графиката ми е добре,и дали е взъможно това наистина да е овулация,и ако температурата се запази 37 инещо до датата на мензиса да взема ли тест....  Ето я глафиката... http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=bebka93

*
« Отговор #689 -: Януари 04, 2015, 14:23:35 pm »
Моля ви дайте мнение за графиката ми!.Правя опити за бебе от скоро.Правихме спермограма,беше отлична,но ми намериха ПКЯ..а хормоните ми са в норма...Пролактина беше 337 перфектен според ендокриноложката...И този месец за 1 път почнах всяка сутрин преди ставане да меря БТ..Странно ми беше,но много ми помага сега..Знам че когато рязко се покачи температурата настъпва овулация,както при мене днес..Вчера беше 36.7 днес скочи на 37.2 и имам бяла слуз,правим го всеки ден,но днес ще е в класическата с дигнати крака,без да ставам,но въпроса ми е дали според вас графиката ми е добре,и дали е взъможно това наистина да е овулация,и ако температурата се запази 37 инещо до датата на мензиса да взема ли тест....  Ето я глафиката... http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=bebka93
Здравей,
интересно ми е как лекарите ти са решили, че имаш ПКЯ, ако хормоните ти са наред. Моля прочети тази статия:
http://zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=397:-------&catid=183:--sp-924&Itemid=150&highlight=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
Според метода за измерване на БТ, за да се отчете наличието на овулация, температурата трябва да се задържи висока с 0,4-0,6 десети спрямо измерените преди това температури поне 4-5 дни.
Ако температурата ти се запази 37-37 и нещо до датата на цикъла ти, можеш да си направиш чувствителен уринен тест с първа сутрешна урина на 13-ти ден след ову, или на датата на цикъла ти, ако все още не е дошъл. Ако си много нетърпелива на 12-13-ти ден след ову, можеш да пуснеш кръвен тест. Ако тестът е положителен можеш да го повториш след 48 часа, за да видиш, как се удвоява ЧХГ-то. При АГ за констатиране на бременност можеш да отидеш 10 дни след евентуално закъснение. Преди това лекарят няма да види нищо, освен удебелена лигавица. Успех и продължавайте тези дни с бебеправенето, щом имаш подходяща цервикална слуз.
Успех!
« Последна редакция: Януари 04, 2015, 14:26:21 pm от kati_vm »
« Отговор #690 -: Януари 05, 2015, 16:30:46 pm »
Здравейте момичета ,
някой знаели за случай , в който да си направи кръвен тест да е отрицателен ( някаква грешка в лабораторията )  и после да се окажи бременнен :))

Теста ми е толкова отрицателен ,че няма по отрицателен  просто не мога да повярвам
5 дена ми закъснява , БТ 37,2 задържана по-вече от 16 дена както пише , триизмерна графика на БТ  , телесна,  повръщам

Поздрави
Ралица
*
« Отговор #691 -: Януари 05, 2015, 18:05:38 pm »
Здравейте момичета ,
някой знаели за случай , в който да си направи кръвен тест да е отрицателен ( някаква грешка в лабораторията )  и после да се окажи бременнен :))

Теста ми е толкова отрицателен ,че няма по отрицателен  просто не мога да повярвам
5 дена ми закъснява , БТ 37,2 задържана по-вече от 16 дена както пише , триизмерна графика на БТ  , телесна,  повръщам

Поздрави
Ралица

Не съм чувала! Но ти спокойно можеш да отидеш в друга лаборатория и да пуснеш още един кръвен. Висока БТ може да се дължи принципно и на възпаление! Колко дена са ти минали от Ову? Ако са минали 14 дена от Ову и пиклив тест ще ти покаже реален резултат! Успех. Дано е грешка в лабораторията.

« Отговор #692 -: Януари 05, 2015, 18:26:14 pm »
Здравйте ,
таман ги бройх 19 дена от овулацията , пикливия тест показва отрицателно и кръвния и той е отрицателен . Имам същите симптоми като първата ми бременност само без положителния тест и прокървяването.  Всичко направихме както трябва .единственото вече в което се съмнявам е прегнила
който купих от базар.бг за 2 месец и нищо(няма бременост ) защото по аптеките го няма. Обикновено  съм чувала ,че след прегнил овулациата е след ден  два. А на мен БТ ми показва че е била след 4 дена което е 4х24 96 часа след прегнила .

Моля кажете какво мислите
*
« Отговор #693 -: Януари 05, 2015, 18:45:25 pm »
Здравйте ,
таман ги бройх 19 дена от овулацията , пикливия тест показва отрицателно и кръвния и той е отрицателен . Имам същите симптоми като първата ми бременност само без положителния тест и прокървяването.  Всичко направихме както трябва .единственото вече в което се съмнявам е прегнила
който купих от базар.бг за 2 месец и нищо(няма бременост ) защото по аптеките го няма. Обикновено  съм чувала ,че след прегнил овулациата е след ден  два. А на мен БТ ми показва че е била след 4 дена което е 4х24 96 часа след прегнила .

Здравей,
вече ти писах на лични, но сега видях това за прегнила. Защо не са ти изписали заместител от клиниката? Извинявам се, но това е несериозно. Не можеш да си купуваш лекарства от нета, особено такива. Прегнила се съхранява в хладилник на ниска температура. Ти сигурна ли си, че е бил съхраняван правилно? Заместител на прегнила е ХОРИОМОНА, дозата трябва да се назначи от лекуващия ти лекар при провеждане на лечението. За твое добро те съветвам да не си правиш повече такива експерименти.
Успех!
« Отговор #694 -: Януари 05, 2015, 19:32:30 pm »
Права си , то и аз със съмнение го взех ама викам на мъжа да не фалшиво , а той кой ще  фалшифицира лекарсто за 10 лв :))  повече само от  аптеки .Разбира се лекарката ми каза ,че лекарствата се купуват от аптека но аз сама реших да си го сложа
« Отговор #695 -: Януари 05, 2015, 20:05:56 pm »
Здравйте ,

Рали, може и да не е проблемът в Прегнила ...
След предполагаемия период за овулация прегледаха ли те на УЗ, за да се провери дали фоликулът се е спукал? Може овулацията да е била по-късно и всъщност сега да не е пети ден след закъснение.
Може да направиш видима графиката си, за да се ориентираме по-лесно в цикъла.  :)

Сега не ходих , при първата бременност ходих и даже се обадих ,че не ми идва и ми казаха че съм бременна . Тая графика не се ли вижда точно това ми беше идеята да я погледните , много прилича на бременна жена
*
« Отговор #697 -: Януари 05, 2015, 20:10:39 pm »
Не се отваря графиката, погледни настройките:

Овулационен календар -> моят профил ->  слагаш отметка след  Желая графиките ми да бъдат видими от другите потребители -> Запиши промените

« Отговор #698 -: Януари 05, 2015, 20:15:36 pm »
Готово , видимо ли е сега :))
*
« Отговор #699 -: Януари 05, 2015, 20:21:37 pm »
Да, вече е видима  :), но не можем да се ориентираме по нея за момента на овулация, защото си започнала прием на Дуфастон + Утрогестан и температурата се е повишила от медикаментите, приемаш ли ги още?  Според мен е трябвало да се провери на УЗ дали фол. се е спукал и тогава да се започне прогестероновата терапия. 
« Последна редакция: Януари 05, 2015, 21:55:11 pm от marsi »