0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Дали съм бременна? - 8 част
« Отговор #420 -: Декември 03, 2014, 11:23:26 am »
Здравейте,скъпи момичета!
Вчера бях на преглед,имаме плодно сакче :) това,което ме притесни е ,че докторът каза,че съм в 6 седмица,а последния ми цикъл,който беше адски оскъден и странен,беше на 29 октомври,както и да броя ми излиза,че съм в 5г.с,а на снимчицата пише,че е 6 седмица и 1 ден.Дали е станало още по-рано...но защо тогава теста ми за овулация след оскъдния цикъл беше положителен?Другата седмица трябва да видим ембрион и ще го поразпитам,живот и  здраве  :pipy_longstocking: Явно няма да ми е леко обаче,мъчи ме ужасно силно запушен нос,чудя се какво да слагам,пръскам вечер отривин,знам ,че не трябва,но това е единственият начин да заспя...днес си купих Стеримар и си поръчах лула с морски кристали,ако някой знае нещо друго ще съм Ви много благодарна :? отделно сърцебиенето си продължава,но ендокриноложката каза за сега да изчакаме ,да не вземам пропицил...
И последно,бихте ли ме светнали кога трябва да се запиша за ЖК?Успех,мамчета на всички ни :lol:

Страхотна новина! Сега ти желая лека и безпроблемна бременност.
Относно носа- ето ти цял списък, който на мен лично ми помага, предвид факта, че аз не мога да пия каквито и да е било медикаменти и изобщо не ми помагат капките за нос, напротив, усилват проблема.
 Освен морската сол във вид на спрей който си купила, с който можеш да правиш промивки, можеш да правиш инхалация с лайка, морска сол, или над тенджера в която врят картофи. Направи си две торбички например от носни кърпи - слагаш морска сол, завързваш здраво и така както са торбичките със сол загряваш в микрото на 1 мин. след което слагаш торбичките с морска сол отстрани на носа, където са синусите и ги нагряваш. Можеш да хапваш малко парченце суров корен от джинджифил, който ще ти се стори така сякаш си огнедишащ дракон, но истината е че отпушва носа и освен това не дразни стомаха. Ако не можеш да го хапваш така можеш да го попарваш и да пиеш водата от него като чай и на финала да хапнеш малко парченце с мед. Ползите от джинджифила са, че няма да ти се гади по време на бременността, освен това е с ниско PH, което реално не дразни стомаха, напротив алкализира го /точно както и лимона/, пази те от външни бактерии и всякакви грипове, освен това се препоръчва именно през първите месеци на бременността.  Не знам дали там където живееш не продават в аптеката един вид тигрова мас, която се слага във вряща вода и после съда се слага в близост до теб, това се практикува за малки деца. Питай в аптеката. В София съм виждала да се продават, аз лично си го купувам от чужбина и се казва Vicks - ето така изглежда : http://www.vicks.com/products/vapo-family/
Благодаря,миличка,ще направя всичко!  :youwoman:
« Отговор #421 -: Декември 03, 2014, 11:54:08 am »
Момичета нещо се обърках :(викам да звънна утре на гинеколожката.По Превръзката има само кафяви петна,гърдите си остават все така наедрели и болезнени,а болките които имам при месечната М ги няма...уфф но желанието чудото да е станало е толкова силно,че .... :(
*
« Отговор #422 -: Декември 03, 2014, 12:01:23 pm »
krasimka, при 13 дни закъснение, вероятно и на преглед с вагинален УЗ ще се види сакчето. Или направи кръвен тест за бременност (във всяка лаборатория, срещу 18-20лв, изследва се  бета ЧХГ ). Стискам палци! :)

« Отговор #423 -: Декември 03, 2014, 12:10:46 pm »
Благодаря ви.аз мислех че след прокървяването снощи няма смисъл,но вече съм на друго мнение! :Dнадеждата крепи човек
« Отговор #424 -: Декември 04, 2014, 12:26:02 pm »
Момичета,звъннах на гинеколожката и има час чак за понеделник.Нещо наистина не е наред с мен,вече втори ден има само леко кафяво зацапване без обичайната за мен М,даже и болките ги няма,а гърдите ми си остават доста наедрели и болезнени :(..плаша се
*
« Отговор #425 -: Декември 04, 2014, 15:47:28 pm »
krasimka, не се тревожи! Много мимичета имат кафяво прицапване през първия триместър и раждат живи и здрави бебета  :P Но час, чак в понеделник, не знам.... Аз в момента, в който разбрах отидох на лекар, за установяване на бременността и че е в матката :) Може и в големите частни - Надежда, Токуда, Малинов, Щерев. Първите две мисля, че имат денонощно дежурен АГ кабинет. Ако имаш прогестеронова недостатъчност е добре да започнеш прогестеронов препарат, след препоръка на лекар разбира се.. Аз имах такова и ми назначиха веднага прогестерон и от тогава поотшумя. Ако кръвотечението се засили или стане по-ярка кръвта пак задължително на лекар - да се изключи възможността за извънматочна бременност, което е много опасно.
Стискам палци и успех :)
« Отговор #426 -: Декември 04, 2014, 16:32:20 pm »
Аз не съм от София...чакам мъжо да донесе теста  8O...след като ми зацапа преди две вечери,реших че лелката е дошла въпреки 13дневно закъснение,но вече втори ден имам само кафяво леко течение след ходене до вц и това ме усъмни нещо,нямам и никакви обичайни болки за М,а само наедрели с доста изпъкнали вени гърди 8O..стискайте палции :(
*

sunita_30

• **
  • 64
  • когато вярата срещне надеждата живота намира начин
« Отговор #427 -: Декември 04, 2014, 17:15:20 pm »
sunita_30, това е категорично положителен резултат  :D, но е много е рано да се види на прегледа.
С вагинален УЗ сакчето може да се види, когато ЧХГ достигне към 1000-2000. Засега може да направиш още един кръвен тест утре.
Много се радвам :), дано този път всичко да е наред с бременността ти!!!
Каква е продължителността на МЦ обикновено, днес кой ден от овулацията е приблизително?
Продължителност на цикъла е 26 дни,последен цикъл 30 октомври,на 13 октомври усетих овулацията,доказана и на прегледа от ляв яйчник,притеснителното е че лигавицата не е много добра.На 20 ноември правих профилактичен преглед и беше перфектна,в болница надежда.Вчера в моя град при мойта гинеколожка каза че лигавицата не е добра.Предложи ми прогестеронов препарат,но  ме притесни че не вижда нищо и утре ще пусня ново чхг и прогестерон(трябва прогестерона да е 30-40 единици за да има шанс да е в матката),за да види че няма извънмат.бр.П.с за първи път нормален път без асистирана намеса
здравейте,вчера късно слетобед пуснах прогестерон-30.60 ед.и повторен кръвен тест-259 ед.предния ден 261ед.
« Отговор #428 -: Декември 04, 2014, 19:58:40 pm »
теста е отрицателен момичета... :(
*
« Отговор #429 -: Декември 04, 2014, 21:47:55 pm »
krasimka, при толкова дни закъснение трябваше да отчете тестът .... 
Или си изчакай прегледа в понеделник и лекарят ще установи причината на закъснението, или отново направиш тест след 2-3 дни, защото е напълно възможно уринен тест да не отчете (примерно при по-късна овулация и все още ниски нива на ЧХГ).
Добре е уринен да се прави след 2-3 часа въздържане от прием на течности (отново заради концентрацията на ЧХГ в урината) или с първа сутрешна урина.
Има и други причини, които може да забавят цикъла, след прегледа ще стане ясно ..... дано да е бременност.

sunita_30, лекар трябва да проследи .... пак преглед, евентуално още веднъж ЧХГ след няколко дни. Относно опасението ти за извънматочна, ако усетиш по-силна болка, веднага се свържи с лекар.

« Отговор #430 -: Декември 05, 2014, 08:21:26 am »
Незнам какво да мисля,до понеделник ще се побъркам...снощния тест отрицателен,течението все така кафяво и само след тоалет,а гърдите ми ще се пръснат... 8O
« Отговор #431 -: Декември 05, 2014, 17:04:13 pm »
Момичета днес цял ден съм с телесна Т 37,1-37,2,сега пак е 37,1..взех да се притеснявам :(.
« Отговор #432 -: Декември 06, 2014, 00:30:06 am »
Момичета не знам дали ме помните но преди3 месеца имах положителен тест но не успях да задържа плода...Последната редовна менструация е на 7.11...полови контакти на 21.22.24 Ноември...И днес имам вече 1 ден закъснение..Направих престо онзи ден вечерта и не показа нищо..но тази сутрин направих другия и излезе бледа розова чертичка...Много хора в фейса казаха че я виждат...Ето снимка.. http://prikachi.com/images.php?images/854/7764854m.jpg Страх ме е....но същевременно се радвам ..
Живота е хубав!
*
« Отговор #433 -: Декември 06, 2014, 08:50:05 am »
Момичета не знам дали ме помните но преди3 месеца имах положителен тест но не успях да задържа плода...Последната редовна менструация е на 7.11...полови контакти на 21.22.24 Ноември...И днес имам вече 1 ден закъснение..Направих престо онзи ден вечерта и не показа нищо..но тази сутрин направих другия и излезе бледа розова чертичка...Много хора в фейса казаха че я виждат...Ето снимка.. http://prikachi.com/images.php?images/854/7764854m.jpg Страх ме е....но същевременно се радвам ..
Честито и аз я виждам. :-)
*
« Отговор #434 -: Декември 06, 2014, 09:00:51 am »
Момичета,уринарни тестове се правят с първата урина сутрин/пише го и в иснтрукциите/ и след немалък брой дни закъснение на МЦ. Всичко друго е с компрометиран резултат и само ще си скъсате нервите. По-добре пускайте кръжен,ако съмненията ви са сериозни. :)
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #435 -: Декември 07, 2014, 14:37:48 pm »
Мами чета утре съм на преглед и ми е притеснено,кафявото течение трая 3 дни и вече спря,но днес започнаха болки,не постоянно в матката.. :(
*
« Отговор #436 -: Декември 07, 2014, 14:40:55 pm »
Мами чета утре съм на преглед и ми е притеснено,кафявото течение трая 3 дни и вече спря,но днес започнаха болки,не постоянно в матката.. :(
Ако имаш силни болки вземи нош-па. Няма да навреди на бебето. Пожелавам ти утре на прегледа всичко да е наред.
« Отговор #437 -: Декември 07, 2014, 15:23:26 pm »
Като нещо си ме объркала.няма бебе или поне от теста това се видя.Накратко:Последния М беше на 21.10,след 13дневно закъснение и един отрицателен уринен тест
започна 3дневно кафяво течение,много оскъдно.През цялото време имам много на едрели и болезнени гърдите.Днес пък започна някаква болка момнетна долу в матката.
*
« Отговор #438 -: Декември 07, 2014, 17:46:04 pm »
Като нещо си ме объркала.няма бебе или поне от теста това се видя.Накратко:Последния М беше на 21.10,след 13дневно закъснение и един отрицателен уринен тест
започна 3дневно кафяво течение,много оскъдно.През цялото време имам много на едрели и болезнени гърдите.Днес пък започна някаква болка момнетна долу в матката.
Извинявай. Пожелавам ти с теб всичко да е наред и скоро да се радваш на двете чертички.
« Отговор #439 -: Декември 07, 2014, 18:53:46 pm »
Благодаря,Кати утре след прегледа ще разберем.