0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Дали съм бременна? - 8 част
« Отговор #400 -: Декември 02, 2014, 16:23:49 pm »
Направи си тест :)
yahoo_33

Аз на твое място щях да съм отишла в аптеката вече.

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
« Отговор #401 -: Декември 02, 2014, 16:33:04 pm »
anabet, ако си водиш овулационен календар, дай линк към него, за да се ориентирам в последния ти МЦ ..... или пък напиши кога беше началото (първи ден) на цикъла и каква е обикновено продължителността на месечния цикъл (не на менструацията, а на цикъла), определяш ли по някакъв начин фертилните дни (тестове за овулация, калкулатор, цервикална слуз ....)?
Ще определим приблизително кога е била овулацията последния месец и колко дни са минали от О., защото има вероятност да е рано за тест.
А с теста, който си правила, явно е имало някакъв проблем, при всички случаи трябва да се появи контролна черта, в противен случай тестът се смята за невалиден.
« Последна редакция: Декември 02, 2014, 16:43:31 pm от marsi »

« Отговор #402 -: Декември 02, 2014, 18:01:10 pm »
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=-1

Марси, ето ми я графиката. Месечния цикъл е средно около 24 дни. Ползвам календара на зачатие и още 3-4 календара на телефона и таблета. Фертилната зона този месец ми е била от 17 до 22 ноември. Започнах да меря и базална темп. за кратко прекъснах, но пак продължавам.
Купих си нов тест преди малко  :bfn: отрицателен, но не отчете в рамките на 5 минути, а по-късно. Първо нямаше резултат и реших че и този е дефектен. Сложих си го в джоба и по-късно. го извадих за да го хвърля и поглеждам една тънинка, бледа чертичка. В упътването пишеше, че отчитал след 5 минути, но не по-късно от 15. (давам си надежи и гледам да не се разочаровам много).
В урината обаче, вчера беше чиста, днес не. Видими бели парченца си плуваха в нея.
Да уточня, че записвам началото на периода от момента, в който видя зацапване, разбрах, че не е правилно, но така съм свикнала от години. Реално мензиса ми е 3-4 дни, първия и последния ден са зацапване. Така разбрах,че имам кратък цикъл, тоест вероятна ранна овулация около 10-ти ден.
*
« Отговор #403 -: Декември 02, 2014, 19:42:33 pm »
Здравейте,скъпи момичета!
Вчера бях на преглед,имаме плодно сакче :) това,което ме притесни е ,че докторът каза,че съм в 6 седмица,а последния ми цикъл,който беше адски оскъден и странен,беше на 29 октомври,както и да броя ми излиза,че съм в 5г.с,а на снимчицата пише,че е 6 седмица и 1 ден.Дали е станало още по-рано...но защо тогава теста ми за овулация след оскъдния цикъл беше положителен?Другата седмица трябва да видим ембрион и ще го поразпитам,живот и  здраве  :pipy_longstocking: Явно няма да ми е леко обаче,мъчи ме ужасно силно запушен нос,чудя се какво да слагам,пръскам вечер отривин,знам ,че не трябва,но това е единственият начин да заспя...днес си купих Стеримар и си поръчах лула с морски кристали,ако някой знае нещо друго ще съм Ви много благодарна :? отделно сърцебиенето си продължава,но ендокриноложката каза за сега да изчакаме ,да не вземам пропицил...
И последно,бихте ли ме светнали кога трябва да се запиша за ЖК?Успех,мамчета на всички ни :lol:
*
« Отговор #404 -: Декември 02, 2014, 19:51:22 pm »
anabet, ето този линк отваря графиката ти:
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=-1&userLoginName=anabet

Възможно е да е рано и уринният тест все още да не може да улови ниските нива на ЧХГ, затова трябва да се изчака следващият цикъл (което е около 14 дни след овулация) и при закъснение да се направи тест. Също заради концентрацията на ЧХГ в урината, тест за бременност трябва да се прави след ограничаване на течностите за 2-3 часа или най-добре с първа сутрешна урина. 

При тази продължителност на цикъла, се очаква по-ранна овулация, но за да имаш по-голяма яснота, е добре да включиш тестове за овулация (предполагам ще можеш да си набавиш от аптеката) от началото на така отбелязаните фертилни дни в календара  (примерно за настоящия месец, както пишеш, би трябвало да се започне с тестовете от 7 ден на МЦ). Овулацията настъпва 12-48 часа след  + ову.тест и това е времето за активно полово общуване (всеки ден или през ден). Преди тестовете за овулация отново трябва ограничаване на течностите за 2-3ч., но тестът се прави около обяд или ранния следобед. Има теми, в които ще намериш повече информация за определяне на овулацията: http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=1.0

Графиката не изглежда логична, възможно е да не измерваш правилно. Измерването се прави сутрин непосредствено след събуждане, преди ставане от леглото, приблизително по едно и също време всеки ден. Ако използваш живачен термометър, се държи 10мин., дигитален 3-4 мин. след сигнала. Тук са темите за БТ и графики: http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=28.0  Упътвания и допълнителна информация, в тази статия: Графики на фертилност

Дано тези насоки да се окажат излишни, пожелавам ти положителен тест след няколко дни! :)
« Последна редакция: Декември 02, 2014, 20:12:48 pm от marsi »

« Отговор #405 -: Декември 02, 2014, 20:03:10 pm »
Вчера бях на преглед,имаме плодно сакче :) това,което ме притесни е ,че докторът каза,че съм в 6 седмица,

Чудесна новина  :D Хубаво бременеене и бебче на термин  :bori_012:
« Отговор #406 -: Декември 02, 2014, 20:15:02 pm »
Цитат
тест за бременност трябва да се прави след ограничаване на течностите за 2-3 часа или най-добре с първа сутрешна урина. 

Графиката не изглежда логична, възможно е да не измерваш правилно. Измерването се прави сутрин непосредствено след събуждане, преди ставане от леглото, приблизително по едно и също време всеки ден.
Ще направя тест отново на закъснение, поне да знам, че има смисъл.
За графиките, БТ измервам ректално, но няколко дни не успях да я меря. Термометъра е електронен и стои на шкафчето, като я измеря(сутрин около 6,30ч.), веднага я записвам в програма в таблета. После, през деня, я въвеждам в другите календари и този тук на зачатие. Нямам представа, защо е нелогична... 8O
Ще си взема тези тестове за овулация. Благодаря за отговора и помощта Марси  :youwoman:  Благодаря, че ви има
*
« Отговор #407 -: Декември 02, 2014, 20:17:39 pm »
p&e показателите от ехографа за седмицата не трябва да те притесняват. Аз знам точната дата на зачеване (което не е от особено значение при изчислението на гестационните седмици) и всеки път ехографа ме дава с около седмица, та дори и повече напред. Така че спокойно.
Сега вече почти съм изравнила седмиците изчислени по дата на ПРМ и тези от ехограф, разликата е едва 3-4 дни.
Лека бременност и успешен финал!

26.09.2019
*
« Отговор #408 -: Декември 02, 2014, 20:52:02 pm »
Вчера бях на преглед,имаме плодно сакче :) това,което ме притесни е ,че докторът каза,че съм в 6 седмица,а последния ми цикъл,който беше адски оскъден и странен,беше на 29 октомври,както и да броя ми излиза,че съм в 5г.с,а на снимчицата пише,че е 6 седмица и 1 ден.Дали е станало още по-рано...но защо тогава теста ми за овулация след оскъдния цикъл беше положителен?Другата седмица трябва да видим ембрион и ще го поразпитам,живот и  здраве  :pipy_longstocking: Явно няма да ми е леко обаче,мъчи ме ужасно силно запушен нос,чудя се какво да слагам,пръскам вечер отривин,знам ,че не трябва,но това е единственият начин да заспя...днес си купих Стеримар и си поръчах лула с морски кристали,ако някой знае нещо друго ще съм Ви много благодарна :? отделно сърцебиенето си продължава,но ендокриноложката каза за сега да изчакаме ,да не вземам пропицил...
И последно,бихте ли ме светнали кога трябва да се запиша за ЖК?Успех,мамчета на всички ни :lol:
Здравей, не се притеснявай за разликата седмиците. Дори и да избързва бебчо, не е проблем. Така ми каза моето АГ. Аз се записах в 14-та седмица на ЖК, но попитай дали и по-рано може.
« Последна редакция: Декември 02, 2014, 20:53:48 pm от kati_vm »
« Отговор #409 -: Декември 02, 2014, 21:06:54 pm »
Здравей, не се притеснявай за разликата седмиците. Дори и да избързва бебчо, не е проблем. Така ми каза моето АГ. Аз се записах в 14-та седмица на ЖК, но попитай дали и по-рано може.
аз също днес бях на преглед в 14 г.с.,а пак бебето  е със седмица напред 15 г.с. просто е големичко ми каза АГ-то  :wink: и аз чак днес записах ЖК в 14-та,но мисля че от 9 г.с. -12 г.с. се  записва.аз също съм с запушен нос сутрин и сърцебиене  от време на време,което мисля че е нормално.и препоръчвам ти да си направиш физиологичен разтвор за носа.
« Последна редакция: Декември 02, 2014, 22:39:42 pm от shinzou »

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
« Отговор #410 -: Декември 02, 2014, 21:14:59 pm »
За графиките, БТ измервам ректално, но няколко дни не успях да я меря. Термометъра е електронен и стои на шкафчето, като я измеря(сутрин около 6,30ч.), веднага я записвам в програма в таблета. После, през деня, я въвеждам в другите календари и този тук на зачатие. Нямам представа, защо е нелогична... 8O
Ще си взема тези тестове за овулация. Благодаря за отговора и помощта Марси. Благодаря, че ви има
anabet, ето тук има още информация за температурната крива:  Яйчници и овулация, макар в действителност графиките да са доста различни и рядко имат този идеален вид, който е показан в статията, но като цяло трябва да има добре изразена двуфазност, т.е. температурата в лутеална фаза (фазата след овулация) трябва да е по-висока от тази във фоликулна. Добре е, че измерваш ректално (графиките са най-точни при ректално и вагинално измерване). В последната ти графика има рязко скачане на БТ, това понякога се получава при настинка, някакъв възпалителен процес ... но може да е нещо инцидентно този месец.
Добре измерваш, ще видим пак в следващия цикъл ...  дано не се наложи де :)

*
« Отговор #411 -: Декември 02, 2014, 21:19:29 pm »
Мерси,момичета,ще видим до кога ще бързат така бебоците :D успешна бременност ви желая
*
« Отговор #412 -: Декември 02, 2014, 21:33:27 pm »

Страхотна новина! Сега ти желая лека и безпроблемна бременност.
Относно носа- ето ти цял списък, който на мен лично ми помага, предвид факта, че аз не мога да пия каквито и да е било медикаменти и изобщо не ми помагат капките за нос, напротив, усилват проблема.
 Освен морската сол във вид на спрей който си купила, с който можеш да правиш промивки, можеш да правиш инхалация с лайка, морска сол, или над тенджера в която врят картофи. Направи си две торбички например от носни кърпи - слагаш морска сол, завързваш здраво и така както са торбичките със сол загряваш в микрото на 1 мин. след което слагаш торбичките с морска сол отстрани на носа, където са синусите и ги нагряваш. Можеш да хапваш малко парченце суров корен от джинджифил, който ще ти се стори така сякаш си огнедишащ дракон, но истината е че отпушва носа и освен това не дразни стомаха. Ако не можеш да го хапваш така можеш да го попарваш и да пиеш водата от него като чай и на финала да хапнеш малко парченце с мед. Ползите от джинджифила са, че няма да ти се гади по време на бременността, освен това е с ниско PH, което реално не дразни стомаха, напротив алкализира го /точно както и лимона/, пази те от външни бактерии и всякакви грипове, освен това се препоръчва именно през първите месеци на бременността.  Не знам дали там където живееш не продават в аптеката един вид тигрова мас, която се слага във вряща вода и после съда се слага в близост до теб, това се практикува за малки деца. Питай в аптеката. В София съм виждала да се продават, аз лично си го купувам от чужбина и се казва Vicks - ето така изглежда : http://www.vicks.com/products/vapo-family/
« Последна редакция: Декември 02, 2014, 21:51:35 pm от Hoppe »

« Отговор #413 -: Декември 03, 2014, 08:45:40 am »
Момичета снощи прокървих..... :(
« Отговор #414 -: Декември 03, 2014, 09:05:44 am »
За  сега е много оскъдно,чак ме учудва и без никакви болки с 13дни закъснение. :( :( :(
*

sunita_30

• **
  • 64
  • когато вярата срещне надеждата живота намира начин
« Отговор #415 -: Декември 03, 2014, 09:13:12 am »
За  сега е много оскъдно,чак ме учудва и без никакви болки с 13дни закъснение. :( :( :(
направи си кръвен тест,и отиди на лекар,аз съм в същото положение имам леко кървене от 5-6 дни мислех че е цикъл,вчера направих кръвен тест и отчете 268 ед.но на прегледа нищо не се видя,незнам какво става.Последния цикъл беше на 30 октомври.Утре ще пусна нов кръвен тест,дали се удвоява и пак преглед,докторката се опасява за извънматочна бременост.
*
« Отговор #416 -: Декември 03, 2014, 09:49:13 am »
sunita_30, това е категорично положителен резултат  :D, но е много е рано да се види на прегледа.
С вагинален УЗ сакчето може да се види, когато ЧХГ достигне към 1000-2000. Засега може да направиш още един кръвен тест утре.
Много се радвам :), дано този път всичко да е наред с бременността ти!!!
Каква е продължителността на МЦ обикновено, днес кой ден от овулацията е приблизително?

*

sunita_30

• **
  • 64
« Отговор #417 -: Декември 03, 2014, 10:05:14 am »
sunita_30, това е категорично положителен резултат  :D, но е много е рано да се види на прегледа.
С вагинален УЗ сакчето може да се види, когато ЧХГ достигне към 1000-2000. Засега може да направиш още един кръвен тест утре.
Много се радвам :), дано този път всичко да е наред с бременността ти!!!
Каква е продължителността на МЦ обикновено, днес кой ден от овулацията е приблизително?
Продължителност на цикъла е 26 дни,последен цикъл 30 октомври,на 13 октомври усетих овулацията,доказана и на прегледа от ляв яйчник,притеснителното е че лигавицата не е много добра.На 20 ноември правих профилактичен преглед и беше перфектна,в болница надежда.Вчера в моя град при мойта гинеколожка каза че лигавицата не е добра.Предложи ми прогестеронов препарат,но  ме притесни че не вижда нищо и утре ще пусня ново чхг и прогестерон(трябва прогестерона да е 30-40 единици за да има шанс да е в матката),за да види че няма извънмат.бр.П.с за първи път нормален път без асистирана намеса
*
« Отговор #418 -: Декември 03, 2014, 10:18:50 am »
Нормално е да не вижда нищо при тази стойност на ЧХГ, рано е още, за това не се притеснявай. Дано ЧХГ се удвоява правилно и след около седмица ще се види плодното сакче на УЗ. Прогестероновият препарат има смисъл в момента заради зацапването. Консултирай се и с
д-р Персенска, свържи се по телефона и я попитай за зацапването и евентуална прогестеронова терапия, имаш ли нейния тел., пиши ми на  лични, ще ти го пратя.
« Последна редакция: Декември 03, 2014, 11:21:33 am от marsi »

*

sunita_30

• **
  • 64
« Отговор #419 -: Декември 03, 2014, 11:04:18 am »
Д-р Персенска вчера ме прегледа питах я за прогест.преп.каза да не пия нищо(каза да пусна кръвен тест след 2 дни) - аз съм нейна пациентка,незнам какво вече да мисля,след като се прибрахме ходих при мойта гинеколожка,просто за второ мнение,тя каза че лигавицата не е добре,и да пусна след 2 дни наново кръвен тест и прогестерон.Утре ще видим резултата и ще стане ясно.Благодаря за подкрепата,marsi.Лек ден!!!