0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Дали съм бременна? - 8 част
« Отговор #220 -: Ноември 01, 2014, 12:28:41 pm »
Иви, спокойно. Не се тревожи! Пожелавам бързо оздравяване на детенцето ти и мисли положително за новото, чието развитие започва сега.  :D

« Отговор #221 -: Ноември 01, 2014, 12:37:04 pm »
благодаря много за подкрепата :)
« Отговор #222 -: Ноември 02, 2014, 18:51:24 pm »
Момичета увлякла съм се в ежедневието и изведнъж поглеждам че ми закъснява и така и до днес.....мислех си че ще ми дойде днес на-късно поне.....не ми се вярва да съм бременна, ама не се знае никога. Най-много ми е идвало на 31вият ден днес сме 36ти.
*
« Отговор #223 -: Ноември 02, 2014, 19:35:41 pm »
Деси, ще чакам резултата от теста,
стискам палци да е положителен  :)
« Последна редакция: Ноември 02, 2014, 19:49:46 pm от marsi »

« Отговор #224 -: Ноември 02, 2014, 20:18:01 pm »
marsi, здравей, през този месец и графиката ми нещо не стана, незнам нещо с термометъра ли стана какво и аз мерих, и се отказах в един момент, от овулационните тестове които бях купила миналиат месец ми бяха останали три и ги правих, като последният беше с чертички почти еднакви и реших че от там насетне ще е овулацията , но нямам големи надежди. Ще видим, ще изчакам до към сряда и ще си направя.
*
« Отговор #225 -: Ноември 02, 2014, 21:18:16 pm »
Да попитам отново по моя проблем,съжалявам,ако досаждам,но съм притеснена.Мислите ли,момичета,че има възможност за бременност при цикъл,дошъл на датата,но много оскъден,без болки,като БТ,мерена ректално, продължаваше и в цикъла и сега след него все да е 37 и имам леки болки в кръста.Спи ми се ужасно,двата теста,които си правим са отрицателни.Тук ми е графиката от предния цикъл,а в подписа е сегашната.Благодаря
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=90211&userLoginName=tihanova88
*
« Отговор #226 -: Ноември 02, 2014, 21:48:49 pm »
Здравей , p&e :) Кога си си правила тестовете? Принципно до 14-15 ден след ову пиклив тест би отчел бременност. Кръвен пускала ли си? Ако не е бременност, висока температура се поддържа и при задъжан фоликул, доколкото знам. Добре е да отидеш на гинеколог, за да се провери. Стискам палци всичко да е наред :)
*
« Отговор #227 -: Ноември 02, 2014, 22:15:20 pm »
Здравей , p&e :) Кога си си правила тестовете? Принципно до 14-15 ден след ову пиклив тест би отчел бременност. Кръвен пускала ли си? Ако не е бременност, висока температура се поддържа и при задъжан фоликул, доколкото знам. Добре е да отидеш на гинеколог, за да се провери. Стискам палци всичко да е наред :)
Имах задържан фоликул миналия месец,но тъкмо щях да пия Оргаметрил и сам се махна на 15-я ден..тоест съвсем скоро бях на преглед именно,заради него и установихме,че го няма.Не е от това температурата...Тест за бременност правих на 18 и 20 ден след предполагаемата ову - отрицателен.Кръвен не съм и май това ще е следващото,което ще направя преди да посетя гинеколог пак.Болките в кръста стават все по-големи...
« Отговор #228 -: Ноември 04, 2014, 08:14:14 am »
Имах задържан фоликул миналия месец,но тъкмо щях да пия Оргаметрил и сам се махна на 15-я ден..тоест съвсем скоро бях на преглед именно,заради него и установихме,че го няма.Не е от това температурата...Тест за бременност правих на 18 и 20 ден след предполагаемата ову - отрицателен.Кръвен не съм и май това ще е следващото,което ще направя преди да посетя гинеколог пак.Болките в кръста стават все по-големи...

Здравей, аз нещо не разбирам графиката ти е от 29,10, и не е до 03,11 някъде водена нищо друго не показва.

А тестовете за бременност според мен винаги отчитат, ако са направени след закъснение, и е изчакано достатъчно поне 15 дни от овулацията, може и да не отчетат бременност ако е имало по-късна овулация, това значи ако тестът е направен на 15ти ден, да се повтори пак примерно на 20ти.....
*
« Отговор #229 -: Ноември 04, 2014, 08:48:28 am »
Иви, какво стана при лекарката? Какви са резултатите?
От вчера те мисля... детенцето ти как е, още ли е в болница? Хайде пиши... :D

*
« Отговор #230 -: Ноември 04, 2014, 10:34:40 am »

Здравей, аз нещо не разбирам графиката ти е от 29,10, и не е до 03,11 някъде водена нищо друго не показва.

А тестовете за бременност според мен винаги отчитат, ако са направени след закъснение, и е изчакано достатъчно поне 15 дни от овулацията, може и да не отчетат бременност ако е имало по-късна овулация, това значи ако тестът е направен на 15ти ден, да се повтори пак примерно на 20ти.....
Чакай,че и аз се обърках :) Последния ми цикъл е от 29.10,да,и свърши на следващия ден,тоест само два дни ми беше менструалното кървене и то съвсееем оскъдно,а аз съм с много обилно течение.През другите 1,2 дни имаше само кафеникаво зацапване...Наистина ли нищо не ми се показва в графиката в подписа,защото я водя всеки ден?
*
« Отговор #231 -: Ноември 04, 2014, 11:11:13 am »
Вижда се, последната графика е от  29.10  до днес.

*
« Отговор #232 -: Ноември 04, 2014, 21:50:01 pm »
Здравейте,

Извинявам се предварително, но съм нова във форума и по принцип във форумите и не съм сигурна че пиша където трябва. Въпреки това се надявам да намеря дами, с които бих могла да споделя моите терзания. Последният ми цикъл започна на 12 октомври 2014. На 31 Октомври започнаха болки в единия яйчник и леко кафеникаво кървене, което все още продължава (вече 5ти ден). Тъй като оттогава също ме болят и гърдите и прочетох много по темата реших да си направя тест за бременност и той се оказа положителен. Днес си направих и кръвен тест и резултата е 580.400 mU/ml. Ходих при моята гинеколожка и тя каза че този резултат от кръвния тест означава със сигурност бременност, но не се вижда плод нито в матката нито извън нея. А пък и в допълнение наличието на кървене може би значи наличие на неуспешна бременност. Каза след 2 дена да си направя отново кръвен тест и според нея с това кървене и при тази хипотеза може би стойността ще е по-ниска. Лекарката каза да не се притеснявам, защото това било напълно нормално (човек да има неуспешни бременности) и не значело че и в бъдеще ще имам проблеми, но на мен ми стана много мъчно, защото с мъжа ми започнахме опити за бебче и с този положителен резултат много се обнадеждихме и двамата, въпреки кървенето. Ще се радвам ако някой сподели мнение или опит. Благодаря предварително!
*
« Отговор #233 -: Ноември 04, 2014, 22:14:30 pm »
 Finy съжелявам че минаваш през всичко това  :( На мен лично малко несериозно ми звучи мнението на докторката ти. Може и да не съм права, но според думите ти, ако си бременна трябва да си 3 - 4 г.с - това не е ли твърде рано да се види каквото и да е било? Тя изписа ли ти нещо или каза да чакаш и да направиш нов кръвен тест? 
ПС- дано се включат с мнение Марси, Кати или Денис по въпроса, за да ти помогнат с мнение.
« Последна редакция: Ноември 04, 2014, 22:29:54 pm от Hoppe »

*
« Отговор #234 -: Ноември 04, 2014, 22:19:46 pm »
Finy, тестът е категорично положителен и смятам, че все още нищо не е изгубено, с вагинален УЗ сакчето може да се види, когато ЧХГ достигне стойност около 1000-2000, рано е да се види плодно сакче при теб. Твоята лекарка не ти ли назначи терапия? Ако има зацапване (кървене) при бременност, се изписва прогестеронов медикамент (Дуфастон, Утрогестан), задължително още утре се консултирай с друг лекар, за да ти назначи терапия, а след два дни направи още един кръвен тест, това ще ти даде допълнително информация (при правилно развитие ЧХГ се удвоява на всеки 48-72часа), прегледай тази статия  http://zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=542 
« Последна редакция: Ноември 05, 2014, 03:07:46 am от marsi »

*
« Отговор #235 -: Ноември 04, 2014, 22:29:34 pm »
НЕПРЕМЕННО смени лекаря си! Още утре.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #236 -: Ноември 04, 2014, 22:46:25 pm »
Определено смени лекаря! Марси ти е дала подробно обяснение, няма да повтарям и аз. Просто съм потресена от такива лекари! Успешна бременност!
*
« Отговор #237 -: Ноември 05, 2014, 08:16:51 am »
Абсолютно си бременна :D ,но е твърде рано да се види нещо повече! Имаш добри съвети- следвай ги и всичко ще е наред. :)
/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #238 -: Ноември 05, 2014, 10:09:11 am »
Момичета, безкрайно много ви благодаря за мненията и съветите! Вчера изживях истински ужас, плаках цяла вечер! Даже после като си прочетох листа на който ми е записала диагносата там пише Missed abortion (което тя всъщност ми обясни с думи), ми стана още по-тъжно. Да, в момента съм в 4та седмица след датата на последния цикъл. Много ме притеснява кървенето. Иначе лекарката ми каза да си направя нов кръвен тест утре (което е 48 часа след първия кръвен тест) и вечерта като излязат резултатите да отида при нея. Не ми е изписала нищо.  Не знам дали да чакам до утре да правя нов кръвен тест или междувременно да отида при друг гинеколог. Вие какво бихте ми препоръчали? Както и към кой добър специалист бих могла да се обърна? Много благодаря още веднъж на всички!
*
« Отговор #239 -: Ноември 05, 2014, 10:19:56 am »
Finy, всяко кървене по време на бременност е опасно.
Ако има зацапване (кървене) при бременност, се изписва прогестеронов медикамент (Дуфастон, Утрогестан), задължително още утре се консултирай с друг лекар, за да ти назначи терапия, а след два дни направи още един кръвен тест, това ще ти даде допълнително информация
Споделям съвета на Марси.
Голяма част от ранните бременности са съпроводени с кървене или зацапване, но с помощта на прогестеронов препарат са доведени до успешен финал.
Отиди на друг лекар!

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари