0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Дали съм бременна? - 8 част
« Отговор #140 -: Октомври 09, 2014, 10:58:36 am »
papilio, възможно е имплантацията да е станала малко по-късно. ЧХГ се удвоява идеално  и резултатът от прегледа звучи много добре. Вярвам, че и занапред всичко ще е наред с ембриончето  :) желая ти лека и спокойна бременност!

« Отговор #141 -: Октомври 12, 2014, 05:00:39 am »
Здравейте момичета,
много се радвам да чета положителните резултати и пожелавам на всички много лека бременност. Аз незнам дали е тук мястото, но искам да потърса съвет и да споделя ситуацията в която се намирам. Ние правихме опити от 5 м за бебче, Но се оказа че имам проблем с TSH -0.00 и започнах лечение с метизол 2+1+1. От 2 месеца сме преустановили опитите защото се притеснявам от действието на метизола. Може ли някой да ми помогне със съвет или насока.
*
« Отговор #142 -: Октомври 12, 2014, 22:15:15 pm »
desi1111, имаш хиперфункция на ЩЖ и е редно след назначената терапия да си направиш контролно изследване на хормоните. Важно е хормоните да се поддържат в определени граници за забременяване и по време на бременност. За забременяване е препоръчително TSH да е между
0,5 и 2.0 (оптимално 1-1.5). Може да изследваш контролно TSH и FT4 (или отново всичко TSH,  FT3,  FT4, ТАТ и МАТ), но най-добре обсъди това с лекаря си.
Има много теми, в които е коментиран този проблем (използвай търсачката), прегледай примерно тази: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=27288.msg395161#msg395161
Това е актуалната тема за ЩЖ, ако имаш още въпроси може да ги публикуваш тук:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49339.0
« Последна редакция: Октомври 12, 2014, 23:56:00 pm от marsi »

« Отговор #143 -: Октомври 13, 2014, 18:56:32 pm »
Момичета аз бях дотук...
днес чхг е 29 и сега започвам да си чакам цикъла. Спирам всички лекарства и се моля да се изчистя сама.   :balk_146:
чувствам се много зле, колко трябва да понесеш преди да се сбъдне една мечта
« Отговор #144 -: Октомври 13, 2014, 20:17:54 pm »
Съжалявам papilio  :( Пожелавам ти съвсем скоро отново да си бременна, но този път успешно и за девет месеца  :crossfingers: Стискам палци да е съвсем близо този ден  :bighug:
« Отговор #145 -: Октомври 13, 2014, 20:45:19 pm »
Мила  papilio, аз толкова много съм изтърпяла, но още не държа мечтата в ръцете си, но не губи кураж, ще имаме и ние  :bori_002: :bori_011:
« Отговор #146 -: Октомври 13, 2014, 21:06:43 pm »
мила папи тъжно ми е ,но през много пречки през живота си трябва да преминем,за да достигнем мечтите си   :( надявам се много скоро отново да забременеш и този път да изскараш до край бременността си  :bighug:

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*
« Отговор #147 -: Октомври 13, 2014, 21:33:54 pm »
Съжалявам, papilio, бързо възстановяване, миличка  :hug2:
и скоро сбъдване на мечтата ти! 

*
« Отговор #148 -: Октомври 14, 2014, 08:47:26 am »
Съжалявам, Папилио  :(.Тъжни новини.
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #149 -: Октомври 14, 2014, 15:43:17 pm »
Как мислите,ако сега се изчистя с цикъла и не се налага кюртаж,кога може пак да опитаме?
« Отговор #150 -: Октомври 14, 2014, 17:11:32 pm »
Здравейте!
На 22години съм. Отскоро правим с приятелят ми опити за бебче и напоследък се чувствам доста странно и също така доста зле.
Имах М от 23.09 до 28.09.Два дни след края на цикъла имах розово зацапване.По принцип такива неща при мен никога не са се случвали и аз не мога да ги приема за нормални.Като на 27.09 и на 28.09 правихме опити. По календар овулацията ми е била от 29.09 до 05.10.Ние правихме опит на 04.10. 5 дни след това започна да ми става безумно лошо,да ми се гади,започна зверски да ме боли глава,да ям в часове,в които не ям,да ям много,да спя по всяко време,да ми се спи следобед,да имам силно обоняние,усещам дъха на хората,които са изпили една бира, аз ги усещам все едно са пили цяла нощ и не са излизали от кръчмата.Гърдите ме болят от около седмица,много болезнени са.Сутрин ми става лошо,кафето вече не ми харесва и едвам го пия сутрин,за цигарите да не говорим.Направих си тест за успокоение,ама уви то е рано още и беше отрицателен.  :( Цикълът ми трябва да дойде на 18 или 19 октомври.Какво да правя?Възможно ли е да съм бременна? Чета по форумите често ,но имам нужда и от отговори и мнения и на други жени. Извинявам се ако не съм за тази тема,но тази ми се стори най-подходяща.   :wink:
« Отговор #151 -: Октомври 14, 2014, 22:44:31 pm »
pingvin4e92, стискам палци, изчакай датата за М и направи още един тест.
*
« Отговор #152 -: Октомври 14, 2014, 23:01:40 pm »
Pingvinche92, колко дни ти е цикълът? Според това, което си написала - 27-28 дни. Това означава, че ориентировъчно, овулацията трябава да ти е е13-14 ден. Тоест,ако 23 ти е бил първи ден на цикъла, 04.10 - ти е 13ти ден и е точно на време :) Стискам силно палци :) Наистина е било много рано за тест,както деси казва - изчакай още мъничко :)  :bighug: :goodluck:

« Отговор #153 -: Октомври 14, 2014, 23:52:32 pm »
Цикълът ми е между 25-27 дни. 4 октомври ми е бил 13ти ден.Благодаря за подкрепата.Моя приятел не ми вярва и каза,че просто съм се вманиачила и още по-лошо,че съм била хипохондричка...
*
« Отговор #154 -: Октомври 15, 2014, 10:07:31 am »
Ами май на всички мъже са им странни  нашите усещания при бебеправенето :) Не му се сърди, нормално е като не разбират нещо, да им е  странно :) Стискам силно палци :)
*
« Отговор #155 -: Октомври 15, 2014, 12:08:18 pm »
pingvin4e92, сетивните усещания наистина не са сигурен признак, може да има други причини, които да ги провокират.  От сърце ти желая да е бременност  :), но е още рано да се каже, рано е и за тест. За уринен изчакай закъснение, ако нямаш търпение, може да направиш кръвен (най-рано 2-3 дни преди очакваната дата за цикъл). Късмет  :)

« Отговор #156 -: Октомври 15, 2014, 14:44:20 pm »
desi1111, имаш хиперфункция на ЩЖ и е редно след назначената терапия да си направиш контролно изследване на хормоните. Важно е хормоните да се поддържат в определени граници за забременяване и по време на бременност. За забременяване е препоръчително TSH да е между
0,5 и 2.0 (оптимално 1-1.5). Може да изследваш контролно TSH и FT4 (или отново всичко TSH,  FT3,  FT4, ТАТ и МАТ), но най-добре обсъди това с лекаря си.
Има много теми, в които е коментиран този проблем (използвай търсачката), прегледай примерно тази: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=27288.msg395161#msg395161
Това е актуалната тема за ЩЖ, ако имаш още въпроси може да ги публикуваш тук:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49339.0
Благодаря ти Марси,линковете ми бяха много полезни. Надявам се да се справя. Просто стреса ми е много, а и времето ме притиска. Много ти благодаря за подкрепата и инфото.
*
« Отговор #157 -: Октомври 16, 2014, 12:01:40 pm »
Здравейте момичета!
От днес се регистрирах във форума, но чета от доста дълго време. Правим опити за бебе от 2 години. На няколко пъти, ааааа да се случи и не. :? Всички изследвания са ни супер, но на мен цикъла по принцип ми е много къс на 23 дена, като О обикновено ми е на 14-15 ден и може би само веднъж или два пъти в годината на 11. Меря БТ, следя с док. фоликули, правя и тестове за О. Миналият месец на 23 ден зацапа отново и тъкмо мислих, че е станала работата и 24 часа по-късно тръгна цикъла нормално. От този месец лекаря реши да почна Дуфастон 2 по 1 на ден от 10-тия ден до 23-тия ден на цикъла за 10 дена, с цел да го удължим и да има шанс, ако има оплодена яйциклетка да се захване. На 11 ден бях на преглед и имаше фоликул който беше 14 мм. Овулацията ми беше на 9-ти октомври. БТ след О се вдигна на 37, а във вторник дори беше 37.3, но днес сутрина беше 36.7. и сега съм в чуденка, дали е възможно да е станало Чудото или МЦ-то ще дойде със спирането на Дуфастона на 19-ти октомври? Ще съм ви благодарна, ако някой сподели мислите си. :ask: Дали ако утре БТ се вдигне отново имам шанс? Благодаря ви предварително.

*
« Отговор #158 -: Октомври 16, 2014, 12:53:21 pm »
Здравейте момичета!
От днес се регистрирах във форума, но чета от доста дълго време. Правим опити за бебе от 2 години. На няколко пъти, ааааа да се случи и не. :? Всички изследвания са ни супер, но на мен цикъла по принцип ми е много къс на 23 дена, като О обикновено ми е на 14-15 ден и може би само веднъж или два пъти в годината на 11. Меря БТ, следя с док. фоликули, правя и тестове за О. Миналият месец на 23 ден зацапа отново и тъкмо мислих, че е станала работата и 24 часа по-късно тръгна цикъла нормално. От този месец лекаря реши да почна Дуфастон 2 по 1 на ден от 10-тия ден до 23-тия ден на цикъла за 10 дена, с цел да го удължим и да има шанс, ако има оплодена яйциклетка да се захване. На 11 ден бях на преглед и имаше фоликул който беше 14 мм. Овулацията ми беше на 9-ти октомври. БТ след О се вдигна на 37, а във вторник дори беше 37.3, но днес сутрина беше 36.7. и сега съм в чуденка, дали е възможно да е станало Чудото или МЦ-то ще дойде със спирането на Дуфастона на 19-ти октомври? Ще съм ви благодарна, ако някой сподели мислите си. :ask: Дали ако утре БТ се вдигне отново имам шанс? Благодаря ви предварително.
Здравей, 14мм фолилул не показва да е зрял. Ако си почнала Дуфастона от 10 ти ден едва ли си имала овулация. Прогестероновите препарати, приемани преди ДОКАЗАНА овулация подтискат овулацията. Съжелявам, но така както описваш нещата не ми изглежда да си бременна. Репродуктивен специалист ли посещаваш? Ако е обикновен АГ смени го.
« Последна редакция: Октомври 16, 2014, 14:08:40 pm от kati_vm »
*
« Отговор #159 -: Октомври 16, 2014, 12:59:43 pm »
От този месец лекаря реши да почна Дуфастон 2 по 1 на ден от 10-тия ден до 23-тия ден на цикъла за 10 дена, с цел да го удължим и да има шанс, ако има оплодена яйциклетка да се захване. На 11 ден бях на преглед и имаше фоликул който беше 14 мм. Овулацията ми беше на 9-ти октомври. БТ след О се вдигна на 37, а във вторник дори беше 37.3, но днес сутрина беше 36.7. и сега съм в чуденка, дали е възможно да е станало Чудото или МЦ-то ще дойде със спирането на Дуфастона на 19-ти октомври? Ще съм ви благодарна, ако някой сподели мислите си. :ask: Дали ако утре БТ се вдигне отново имам шанс? Благодаря ви предварително.
Здравей, Hoppe, наистина имаш скъсяване на Лутеалната фаза, при което често се изписва прогестеронов медикамент, в случая Дуфастон 2х1 за 10 дни. Малко се обърках от написаното, може би си започнала приема на Дуфастон от 14 ден, съответно до 23 ден, а днес е 20 ден от МЦ, ако правилно съм сметнала. Овулацията с тестове ли беше установена или с УЗ преглед?
Имаш ли регистрация в  Овулационен календар, дай линк към последната графика (или може да поставиш линк в подписа си), ще бъде по-лесно за разчитане.

Схемата, по която съм приемала Дуфастон е 16- 25 ден, за да е сигурно че овулацията е минала или при установена с УЗ овулация, веднага след нея. При мен цикълът идва около два дни след спиране на медикамента.
Прогестеронът провокира повишаване на температурата, независимо откъде идва (медикамент или нормалната функция на жълтото тяло след овулация). Добре е БТ да се задържи висока, като е допустимо леко колебаене (0.2-0.3 С).
Може да има падане на температурата и ако е в рамките на един ден не е проблем, дано утре да се повиши отново  :)

п.п. Кати, писали сме едновременно :)
« Последна редакция: Октомври 16, 2014, 13:26:18 pm от marsi »