От този месец лекаря реши да почна Дуфастон 2 по 1 на ден от 10-тия ден до 23-тия ден на цикъла за 10 дена, с цел да го удължим и да има шанс, ако има оплодена яйциклетка да се захване. На 11 ден бях на преглед и имаше фоликул който беше 14 мм. Овулацията ми беше на 9-ти октомври. БТ след О се вдигна на 37, а във вторник дори беше 37.3, но днес сутрина беше 36.7. и сега съм в чуденка, дали е възможно да е станало Чудото или МЦ-то ще дойде със спирането на Дуфастона на 19-ти октомври? Ще съм ви благодарна, ако някой сподели мислите си. Дали ако утре БТ се вдигне отново имам шанс? Благодаря ви предварително.
Здравей, Hoppe, наистина имаш скъсяване на Лутеалната фаза, при което често се изписва прогестеронов медикамент, в случая Дуфастон 2х1 за 10 дни. Малко се обърках от написаното, може би си започнала приема на Дуфастон от 14 ден, съответно до 23 ден, а днес е 20 ден от МЦ, ако правилно съм сметнала. Овулацията с тестове ли беше установена или с УЗ преглед?
Имаш ли регистрация в
Овулационен календар, дай линк към последната графика (или може да поставиш линк в подписа си), ще бъде по-лесно за разчитане.
Схемата, по която съм приемала Дуфастон е 16- 25 ден, за да е сигурно че овулацията е минала или при установена с УЗ овулация, веднага след нея. При мен цикълът идва около два дни след спиране на медикамента.
Прогестеронът провокира повишаване на температурата, независимо откъде идва (медикамент или нормалната функция на жълтото тяло след овулация). Добре е БТ да се задържи висока, като е допустимо леко колебаене (0.2-0.3 С).
Може да има падане на температурата и ако е в рамките на един ден не е проблем, дано утре да се повиши отново
п.п. Кати, писали сме едновременно