Дими, дано да се появят момичета по-запознати от мен. Всичко зависи от това колко е изчерпан резервът.
Чувала съм, че момичета минават на противозачатъчни за няколко месеца, като май не ги спират, а ном-стоп, за да не им идва изобщо...за да се пестят фоликули и организмът да се възстанови, но не съм много сигурна каква точно е тактиката и какви точно противозачатъчни. Трябва да намериш добър лекар!
Другото е, отказваш кафе, цигари, алкохол и месо и млеко за 3 месеца и ядеш зеленчуци, риба, рохки жълтъци, масло, зехтин, сланина... Мазни храни обичат яйцеклетките. Ох и никаква ЗАХАР!
Витамини, омега 3 от риба, не от лен. Вит Д по 4000 не 400 на ден. Магнезий, Q10, витамини Б комплекс--> по много от тях, особено б3,б6 и б12. Фолиева К-на.
Ох...то не е зле да си пуснеш и изследвания за тромбофилия и кариотип. Ама ако наистина е ИЯР, не знам дали някой ще се занимава и дали ще си заслужава да се тормозиш с изследвания или направо да търсите донорска Я.
Иначе, най важното е...да имаш бебе, дори и с донорска Я. А докато чакаш това да се случи,
ЗНАЙ, че
Яйчниците не спират от веднъж и завинаги. Някой месец може да има годна Я, после 5-6 месеца да няма никаква... И така 5-10 години. На майка ми една приятелка през 96та година забременя в Гърция от и витро с нейна си яйцеклетка на 51 години. Тя самата беше лекар в Гърция, сега вече пенсионер.
Не губи надежда, намери добър лекар, премахни колкото се може повече токсини от живота, ежедневието и храната си и дерзай!
Ти на колко си години и имаш ли редовен цикъл? Но както казах по-горе, едно ФСХ нищо не значи...