Личи си...дръжки. Ако обича да яде варени картофи - трябва тях да спре, защото те са проблемът. Цигарите не са полезни - факт. За нищо. Като върл пушач обаче - ако ви метна копи на моите изследвания и двете ми кутии цигари на ден - ще ги видите в тях точно никога. То бебе нямаше, щото аз пуша нали, пък накрая се оказа, че нямало заради умрелите плувци на бившия ми съпруг - непушач. И непияч и изобщо един мега праведен човек...
Не ми вадете 100 000 линка с проучвания сега, как и на какво пречат цигарите, повече от вас съм чела такива неща. Ама това, което лекарите обикновено не ви казват е, че за подобни неуспех - никога пушенето, пиенето, тортата и пр. не са главен фактор. Главният фактор е винаги друг - тези са странични дозабатачващи нещата, да. Ако ги отстраните - пак ще имате неуспех обаче, защото главният проблем - просто не е решен. Толкова.
Иначе - ако някой може да спре цигарите - да го направи! Ако аз мога и аз бих с кеф - гаден, мизризлив и скъп навик, да. Но на човек драпащ за дете - няма нужда да му се набиват дивотии, че дете няма "щото те цигарите". Ми не са цигарите. В известен смисъл "за жалост" не са те.