Здравейте, това са ми хормоните на 3ти ден от цикъла, ще съм много благодарна, ако може да ги погледнете и да ми дадете някакви насоки.
TSH 2.820 реф. стойности 0.27-4.20
Prolactin 752.80 реф. стойности 127-637
LH 8.50 реф. стойности 7.7-59
FSH 8.53 реф. стойности 25.8-134.8
Estradiol 199.70 реф. стойности – до 201
AMH 8.27 реф. стойности 1.00-6.80
Преди да излезе АМН доктора каза, че с резултатите на съпруга ми от спермограмата и тези хормони можем да опитаме с инсеминация, но преди това да повторя пролактина, защото ако отново е висок ще се наложи да пия съответните лекарства. Преди вземането на кръв не бях наясно с изискванията за хормона и не съм почивала, другите обстоятелства по случайност бяха спазени. Чудя се дали покоя би дал чак такова отражение, че да падне под горната граница. Високите стойности на АМН ще попречат ли на инсеминация. FSH e доста под долната граница, но док нищо не каза по въпроса.
Направихме и цветна снимка - тръбите са проходими, дясната е добра, лявата - с много сраствания.
Мислехме да изчакаме следващите два цикъла след цветната снимка с надежда за спонтанна бременност и след това да направим инсеминация, ако отново не стане, само че не знам дали има смисъл да чакаме.
Здравей, а твоят лекар за хормона TSH нищо ли не каза? Стойността му е висока за забременяване. Необходимо е да е под 2.
Относно Пролактина - да много бързо може да се увеличи нивото му в кръвта, така че повтори изследването. Необходимо е:
1. Предната вечер, или сутринта да не си имала сексуални контакти.
2. Хубаво е да си 15 минути в покой преди изследването.
3. Добре е изследването да се напарви поне 2 часа след събуждане, тъй като когато хормонът се синтезира в най-голямо количество по време на сън и е с високи нива непосредствено след събуждане.
FSH има доста странни референтни граници, но дори и да са такива не мога да коментирам нивото му, което е под долната граница.
За AMH, се надявам още някой да се включи за коментар, тъй като нямам опит с този хормон.
Относно инсето - като се има предвид, че едната тръба не е съвсем о.к. , и ако спермограмата на мъжа ти не се окаже добра, по-добре не си губете времето и парите с инсе. Все пак може да пробвате веднъж, но шансовете са доста ниски, дори и при идеални други условия.
Успех!