Усмивке,
Маки, признавам си, не знам защо съотношението е толкова важно и дали ЛХ 9 например щеше да е добре
. То и при СПКЯ е същата работа, само дето хормоните там и съотношението са обърнати, т.е. в полза на ЛХ-то. Забелязала съм обаче, че стойности на хормоните между 3,5 и около 7 се приемат много добре от специалистите, разбира се, пак хващайки се за съотношението. Иначе високото ФСХ в началото на цикъла възпрепятства образуването на фоликули, а оттам и на яйцеклетки. А по-малкото фоликули всъщност са една от индикациите за ИЯР (НЯР).
Аз си правя доминантни фоликули, които си нарастват нормално и ако не беше ЛУФ-а, щях и да си имам нормална овулация. Все още обаче, не знам какво има в тези фоликули и дали качеството на отделените яйцеклетки е задоволително.
При мен имаше индикация в цикъла за настъпилите промени, но никой (преди да се занимая с репродуктивен специалист) не ми обърна внимание. Винаги съм била с кратък цикъл - кръвотечение около 3 дни на по 24-26 дена. Сега продължителността се е позапазила, но течението е страшно оскъдно. Имала съм цикли с по един (половин) ден зацапване и после нищо. Проследяват ми лигавицата и там всичко изглежда наред. Не знам какво и как се случва. Според Док е нормално при силно редуциран резерв да е по-оскъдно течението, но смята също, че аз малко субективно гледам и преценявам и че прекалено се филмирам. Е, да де, ама знам какво е било и как е сега.
Остава ми да вярвам, че рано или късно всичко ще бъде наред.