Гледам, че доста майки слагат или ще слагат храна в кутии. Аз това го правя с огромно удоволствие. Понякога като забравя и метвам едни полуготови пилешки/рибни филета и сварявам ориз в оризоварката. Слагам храната в доларамски (магазин за един долар) кутии, сега купих комплект 26 икейски. Веднъж седмично омлет, веднъж картофки с месо, задушени зеленчуци с ориз/червени боровинки и кашкавал, риба - както Стефи я прави, мусака, грах с гъби, телешко в крок пот, сандвич - най-обикновен или принцеси с айце и кашкавал, кашкавал на фурна, сирене от г/вече (йена, че нямам гювече), паста във всички разновидности. слагам и айрян или доматени сокчета.
За тази година ни местят в друго училище, та може би ще сме на стол.
за закуски приготвям страшно много неща, но плодове винаги има, последните месеци слагам за първа закуска и кисело мляко в малка кутийка, домашно, със стафиди и мед. Грозде накъсано, бейби моркови с пръстчета кашкавал, солени крекери пак с кашкавал, краставичка, банани, портокали нарязани с кората на резенчета, малко като лимони за текила, мюсли бар, бисквити с овесени ядки, домашни сладкиши.
Има хубави термоси, кръгли и термокутии. Изплакват се с вряла вода, слага се топлата храна вътре и издържа часове наред.
Ние приготвяме всичко или сутринта или вечерта и слагаме в хладилника, направо в кутията за обяд, която е с фолио отвътре. закусва се в нас и после кой на където е.
Миналата година попаднах на тема в мамата за кутии за обяд за 50 $ и се
направо. Цветна, яка, кой не иска такава, а те са контейнери и като на един изгубиш капака хвърляш цялата кутия. Тук всички деца са с доларамски контейнери, дори в частните училища/колежи, слагат се в доларамски кутии за обяд.
За сардините не знаех, аз самата не съм яла никога. Ама винаги съм си мислила, че е нещо миризливо и за котките