Не една колежка сестра й с племенниците живее в Германия. И колежката като разбра, че моето голямото е в първи клас много държеше да ми донесе раницата, с която нейните племенници са ходили в началните класове. Анатомична, олекотена... и с динозаври. Аз бях безумно учудена, защото предполагах че ще прилича на раница, която е ритана от Германия до тук по асфалта. Но тя беше съвсем като нова. Моето дете също я носи известно време и не мръдна. Беше мисля на Scout. Не зная как ги правят, но ако си харесам немска раница хич няма да й гледам парите.
Проблемът на тази раница беше анатомичния гръб. Сигурно за децата е удобен. Но ние живеем далече от училище и раницата я носех аз, а на мен ми беше много неудобна, ръбава... Бях купила едни колелца от ориндж. На тях се закрепваше идеално и хлапето я влачеше така. Сега още си е като нова, та няма да купувам от този тип.
Когато големият трябваше да тръгва в 1 клас си харесах една свежа раница в спортен магазин. Не беше евтина (60 лева на промоция), но аз си мислех, че ще остане за мен и я купих, като резервна за детето. Все си мислех, че хлапето ще иска нещо със Star Wars, Ben 10, Sponge Bob... или някое друго кратуунче. Но не би. Тази раница наистина я риташе по земята, влачеше по стълбите, защото по негово време децата не можеха да си повдигнат раниците. И до сега е здрава. Но понеже е светла, вече е много захабена и изглежда мръсна, дори и прана.
Купихме на прехваления Габол раница, но за месец се скъса страничния джоб за водата. Разбира се виновно беше детето, че я влачи по земята, а не я носи. Но... не мога да похваля и марката.