Много интересна тема сте захванали
Ще ви напиша и нашия режим:
6:00-7:00ч се кърмим
9:30-10:00ч се опитваме да закусваме същите неща като Смайли, като много трудно ни се получава преминаването към хранене с лъжица в този час - иска си от биберон и често след неуспешно ядене му давам кърма или кърма с бисквитки, според колко е изял преди да се тръшне. Варя му и овесена каша от фини овесени ядки и му я давам с кърма също.
13:00ч - 200мл зеленчуково пюре с жълтък или с месо и му давам да си гризе сухар - колкото изяде толкова
16:00ч - 200мл каша с пресен плод или плодово пюре според наличностите. Вчера му пасирах един банан с три ягодки и малко натрошени бисквити вътре - е няма такъв кеф
До скоро ядеше само плодово пюре в този час, но по съвет на неонатолога наблягаме на въглехидратите и затова включихме и каша.
20:00ч - 180-200мл кърма от шише
21:00ч заспива
Понякога ако не спи около 11 или около 15ч му давам плод междинно. Спи почти между всеки две хранения, като ако се наспи следобеда прескача вечерната дрямка, ама нещо не ни се получава напоследък тази работа с хубавия дневен съм и затова все придремва
stoeka71, мляко с бисквитки си е любима детска закуска
Аз мисля да му давам като въведа киселото мляко (надявам се да е някъде тази седмица)