Аз как си чаках да започнем захранването с нетърпение, а сега се чудя кой ме е бил та да искам
Едно си е да се накърми и хайде готово, друго е да правиш пюре половин час, да храниш бебе половин час и да се мацате, после чисти, мии...
Шегувам се де
Такаааа. Дотук оризова каша, тиква и картоф. Последния не се одобри нито с мляко, нито с тиква. Е изяде го, ама
. По план следва морков. Искам да попитам има ли долна граница за въвеждане на броколи, че се обърках
Също така от опит да кажете с какво върви да се смесва броколи. Идеята ми е, че е богато на желязо, а ние продължаваме с анемията и добавка на желязо, та ми се иска да подкарам храните в тази полза. Виждам, че го има с месо, ама за месо е рано, та ще се радвам на предложения за зеленчуци вървящи си с броколи.
Днес на обяд направих тиквено пюре. Както си беше горещо му сипнах лъжица и малко оризово брашно. Колкото и да бърках обаче остана някак зърнесто - това нормално ли е? Иначе беше много вкусно и на мен и на малчо, а и той досега не е възроптал когато е имало недобре смляно или парченца, дано да е така и занапред
Връщам се назад и чета темата и виждам, че следобедното хранене пишете заместване с каша. Не ми става ясно как се прави сместа - прави се каша с вода/мляко и се добавя пюре от плод или може в по-рядко пюре да се сложи само сместа за кашата
И последно: Опитвам се да се ориентирам какво има на пазара. Еми днес във Вис Виталис пак не открих почти никакви безмлечни каши
Или аз не внимавам, или им е такова зареждането... От друга страна има някакви странни плодови пюрета, например праскова с малини и боровинки. Прасковата лесно ще я въведа - има си еднокомпонентно пюре или с нещо познато, ама тия другите две как се въвеждат
(не съм тръгнала да вкарвам всичко изброено, просто да се подготвя
)