Елда, киноа, амарант и просо приготвено от мен започнах след деветия месец. Каши на тьопфер елда дадох по-рано, някъде от седмия месец, първата каша , с която захраних беше ориз, след това елда. В началото измивах елдата (целия пакет) хубаво и много леко я препичах . Сега накисвам от предния ден вечерта, измивам, пуска една слузеста вода. Първоначално след като я сваря я слагах в блендера със зеленчуци и ставаше гладко пюре, сега така я давам. Амаранта, просото и киноата директно варя, също в началото минаваха през блендера. Амаранта е толкова ситен, че нямаше нужда, по инерция.
По-хубава е светлата елда, няма онзи характерно тежък аромат и е по-натурална.
Беата, имам приятелка с близнаци, тези деца от бебета никога, никога не ядяха еднакво, малко им изпуснах дирите напоследък, та не знам как е (вече в пубертета). В един момент , когато бяха осъзнати тя си мислеше, че го правят нарочно, защото никак не харесваха да бъдат отъждествявани една с друга, винаги едната изчакваше другата и съобщаваше че иска нещо различно, не само за храната, но две момичета бяха все пак. Много бяха интересни, буквално с поглед за секуна се разбираха, еднояйчни.