0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета,  изчетох доста материали по въпроса за захранването,  но така и не можах да разбера дали кашата може да се дава на обедно хранене. Заместила съм кърменето на обяд със зеленчуково пюре.  Доста от пюретата обаче съдържат ориз, който трябва да въведа отделно. Мога ли да го въведа с каша на обедното хранене? Колкото да имам въведен ориз, за да мога после да въведа останалите зеленчуци с готови пюрета.
*
Втори неуспешен опит за кашата. Днес кашата ми се получи, но бебето изпадна в истерия непосредствено преди да започнем и така и не успях да го успокоя за да му пъхна нещо в устата (не че не опитах...). Та преминахме на утеха с гърдата :lol: Ще взема направо да го пробвам с някой зеленчук вече 8O
Хейли, според мен няма проблем да дадеш каша на обяд.
Mousyt, може наистина да не му харесва ориза, така че давай със следващото  :D
*
Гледайте при въвеждане на нови неща бебетата да не са гладни и изнервени, по-раничко давайте. Захранването не е задължително да е нахранване от първият ден ;)
И аз не виждам проблем да се дава каша вместо пюре, но ако са минали 2-3 седмици може просто да се въведе като второ хранене.
*
А ако реша да зарежа тази каша и да пробвам с друга или с пюре трябва ли да изчакам няколко дена? То все пак е каша...
*
Колко дни станаха? Захранването е запознаване с храните и проверка за алергии, ако си давала 3-4 дни едно нещо и не е имало реакция няма проблеми да дадеш друго. Ако засечеш 2 храни и има реакция после ще трябва една по една да ги провериш отново. Оризът конкретно се води, че не е алерген.
Ние имахме голям успех със картоф и тиква заедно.Малкия сам си дърпаше и пъхаше в устата лъжичката.Много му хареса.Което ме наведе на въпроса-по колко трябва да му давам да яде?Да броя лъжичките,или да го чакам да откаже сам?И още един въпрос-кога мога да му дам авокадо?
Детето е родено за прегръдки.
То идва само с вяра и живот.
И с този дар в ръцете ти разцъфва
една вселена – цяла от любов...
До крайните предели на душата ти,
до сетните надежди на сърцето,
ти вече ще съзираш небесата
единствено в очите на детето...
С целувки ще възпираш дъждовете,
и всяка болка ще лекуваш с ласка,
от вятър ще го пазиш, като цвете,
което се полива само с щастие,
и то ще бъде твоят сбъднат зов,
животът продължил във твоите стъпки.
Вълшебство се отглежда със любов.
Защото е родено за прегръдки.

*
Започвам месото, взех едно бурканче на Бебевите, пише броколи с пуешко.
Мога ли да почна с него и колко да дам?
*
Ако си захранила броколите можеш да дадеш и цялото пюре според мен. Гледала съм им процентите месо и то няма 20 грама в един буркан.
Деси, при захранването ограничаваш само новото. Примерно си захранила картофа, но тиквата е нова, смесваш 2л тиква с картофа и даваш колкото иска, поне аз така бих направила.
*
Да, броколи яде и ги хареса последния път. Права си, зс 190, gr. пюре, 8% е месото.
Момичета, утре беб става на 10 месеца, нали може да давам вече кисело мляко?
А с какво - само мляко, с хляб, с нещо друго? Как го предпочитат децата?
*
Смайли, може. Аз го давам с плодове, понякога слагам и бисквитка на Плазмон. Първите някоко пъти се потрисаше като преглътне, категорична бях към съветите "сложи малко захарчица",  свикна си детето и си го яде с кеф.
 Стоека, захраних с месо директно цялото пюре, единствената вечер когато Нора се е събуждала с рев с пълно гърло беше тази след първото месно пюре. Изпи цяло  шише вода и започна второ 8O. Беше пуйка, но не помня с какво, при всички случаи с нещо, с което е била захранена,  уж нисък процент месо, хубаво пюре.... много плака. Поднових след месец, като аз й правя пюретата и съвсем от малко количество на месото  започнах. Не знам точно какъв беше проблема. Купих пуешко, телешко, заек и пиле, сварени, на порции и във фризера.
С рибата удряме на камък. Варена треска, голяма драма от първата лъжичка, сълзички пусна чак, обидена. Щеше ми се 2-3 лъжички за да знаю че е захранена, но не би. Ще опитам след месец пак, но с друга риба и печена със зехтин и зелени подправки, то това вареното и аз не мога да го ям  :?
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Авалон, рибата я въведох със скумрия печена на скара  :lol: а за месото с тая вода ме навеждаш на мисълта, че е било солено  :)
Смайл, кисело мляко съм давала само чисто в началото, после слагах бисквити, но без тях повече го харесва и сега дори :) мисля че е до дете или както го научиш де.
*
Авалон, рибата я въведох със скумрия печена на скара  :lol: а за месото с тая вода ме навеждаш на мисълта, че е било солено  :)
Смайл, кисело мляко съм давала само чисто в началото, после слагах бисквити, но без тях повече го харесва и сега дори :) мисля че е до дете или както го научиш де.
Готово пюре, не беше солено.
Рибата - исках да е бяло (леко) месо и треска намерих само.
Да, да, самото захранване и аз с чисто кисело мляко.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Започвам месото, взех едно бурканче на Бебевите, пише броколи с пуешко.
Мога ли да почна с него и колко да дам?
Stoeka месото е друга група храна, така че аз бих посъветвата пак по схемата между минимум 3, до 5 дни. След това вече второто месо можеш да го дадеш за 2 дни.
<br />[link=http:
*
Кой питаше за авокадо? Аз го обичам с домати или лимон, та не бих го въвела преди това  :lol:
*
Скоро въведох авокадо. До колкото знам е подходящо и за една от първите храни.  Не се обработва термично. Иначе го добавям по осмотрение към зеленчуковите каши и се приема с охота. Върви със сирене като пастет, мисля да пробвам в комбинация със следобеден плод и извара.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Момичета, успях с кашата... да ви кажа почти двойно прах сложих за да се получи, но според мен е и защото го правя с кърма, а тя не се сгъстява като АМ или поне така си въобразявам... Дори си хапна доста днес след като успях да го успокоя, че пак беше в истерия. Днес е четвърти ден. Продължавам с това, и след няколко дни ще пробвам и друго :)
Mousyt, браво на Мати :)
Аз също винаги слагам повече от сухото вещество на кашите. С това по опаковка ми се получават много рядки. На Дани му беше по-лесно да свикне с по-гъстата консистенция. Като беше по-рядка я избутваше с език и не успяваше да глътне много.

Напоследък ми отказва домашните пюрета, а вчера омете едно купено на ХИП и се оглеждаше за още  :(
Засега най-любим му е качамакът за закуска - слагам царевичен грис 2 лъжици, 1 лъжица овесени ядки (това по-скоро го пробутвам, за да не се запича), масло и обезсолено сиренце.

Момичета я кажете за детската кухня. Видях, че в менюто във всички неща (без десерта) слагат и морска сол. А се водят за след 8 месеца .... Вие кога започнахте да давате сол?
*
Смайл, той и качамакът разхлабва  :lol: в някакъв момент моят син също предпочете купешките, ама като се зачетох те си имат подправки. Особено Гербер съм почти сигурна, че е една и съща във всички, но той ги ядеше и давах.