Хоуп, аз беля пащърнака с картофобелачка. Ако е по-голям почиствам ликото между сърцевината и външната част като го разрязвам на 4 по дължина, после режа на око само сърцевината по дължина покрай ликото(вижда се), изрязвам ликото от външната част и го изхвърлям.Остават сърцевина и външна част - тях ги варя на пара после пюрирам във всякакви комбинации зеленчуци и месо. Днес примерно пюрето беше пуешко, няколко шушулки зелен фасул, розичка карфиол, розичка броколи, малко пащърнак и ч.л. зехтин. За утре елда с жълтк, сирене, масло и зеленчук, който като дръпна чекмежето на фризера и ще избера.... май се отплеснах. Захраних само с пащърнак, като еднокомпонентно готово пюре, защото не беше сезон на пресни и подходящи за захранване зеленчуци. Ако искаш като за начало сложи малко пащърнак във вече познато пюре, по-нататък увеличи количеството му, става на тиквата да го добавиш. Дано да е им е вкусно и да хапват. Често бебетата в началото не изяждат много - докато свикнат с лъжичката, да не я избутват с езиче, също и с храната като консистенция и че трбва да я придвижат назад към гърлото. Голямо омазване ставаше в първите дни и седмици.