Хоуп, плодовете ги попарвам само в гореща вода за 1 мин, както са почистени и нарязани (мисля, че д-р Birdie така препоръчваше). После ги пасирам.
Замразих ги във формички за мъфини (силиконови). На другия ден като замръзнат ги вадя от формичките и ги слагам в найлонови пликове с цип.
Размразявам ги на водна баня като дойде време за ядене. Много са вкусни
Зеленчуците пък съм ги замразила сурови на кубченца в найлонови пликченца от по около 100 гр. (меря си ги с електронната везна). Имам тиква, тиквичка, броколи. Само зеленият боб ми е бланширан. Имам и замразени цели изтърбушени сурови чушки. Картофи и моркови ползвам сурови.
Уредът на Авент го ползвам за приготвяне на зеленчуковите пюрета в момента и то всеки ден. Например вадя от фризера тиквички и ги заливам с вряла вода. Постояват около 5 мин така да се размразят. Нарязвам междувременно картофче. Слагам нарязания картоф и размразените тиквички в уреда и те се приготвят и пасират в него.
Аз лично съм много доволна от него.
Готово пюре досега не съм купувала.
Месото приготвих в уреда и замразих този път във формички за лед, защото са по-малки, а четох че до 1 годинка се дава само по 15-25 гр. месо на ядене.
Иначе уредът става и за плодове. Има си таблица кой плод/зеленчук/месо колко време се приготвя. Напр. плодовете са за 10 мин, зеленчуците 10-20 мин, месото 20 мин. Ако решиш да купуваш, те съветвам да купиш от Амазон. Доста по-евтино от тук е. В една друга тема пишеше, че щяло да има черен петък в Амазоните на 28-ми ноември. Може да пробваш тогава. СИгурно ще е още по на далавера.
Според мен поне, плодовите бурканчета са си много вкусни, но с парите за един брой ще купиш кило ябълки примерно.
Абсолютно. И за зеленчуците важи. А на мен като са ми домашни повечето, направо почти без пари ми излиза.
Момичета, черно в акото на детето, може ли да е от храна?
Имаше преди 5 дни, днес отново. Това, което е ял и двата пъти предишния ден е круша. Първият път я въвеждах. Като видях черното спрях на 3-тия ден. Сега вчера дадох пак.