М-и, не я отразявам много педиатърката. След седмица ще напарвим 8 мес (живот и здраве, както се казва). Онзи ден ми каза нещо от рода, че майките сме искали да си поспиваме. Отговорих й, че не е никак маловажно И майката да е наспана, айде холан - да се погребем ли. Ако се налага, - винаги, но не мисля поне до сега, че е нужно да я събуждам , адекватен аргумент разбира се - веднага ще приема. Та, тя си казва рецитацията, кой каквото иска слуша, приема и действа. Няма да ме глоби я, или изгони - хах. Добър диагностицик на детски болести е и не искам да й отварям уста да се караме - жената си пердаши по старата школа и т'ва е.
В кашите на Милупа има добавена захар - само за инфо казвам.
Стерилизатора ми и готви на пара. Крушата си става на воднисто пюре, но не го сгъстявям, защото го давам между храненията, не е за основно. Тиквичката също, но на нея й добавям, я кароф, я морков, листен зеленчук също добавям често... и така си става супер пюре,.... с жълтък през два дни, сиренце (обезсолвно) и масло, то и на мен ми се дояжда. Исках (че се отплеснах) да кажа, че до сега не съм сгъстявала пюре с някака инстантна каша - тя си остава като самостоятелно ядене към 17,30, ако е твърде блудкава добавям малко плод и не е важно дали е воднист или, 2-3 бебешки лъжичко плодово пюре.