mih, днес ми е много недоспало и може би затова трудно ти схващам питанията, или може би неправилно, за което предварително се извинявам, ако отговарям неадекватно.
Първо, чаааак пъ до микрограм и точен брой лъжички колко можело и кога...няма такъв филм. Нещо там "по средата" хващаш. Дали две, дали шест лъжички - реално няма значение, ако ще прави реакция сериозна - ще ти я направи и от една в общия случай. Или ако не ти реагира на една, че алергена бил малко - ще ти реагира на другия ден на три-четири лъжички, та лично аз не съм фен на чак такова "пристискване" по въпроса. Но МОЕ си мнение, не е меродавно разбира се.
Всичко което вече си въвела - можеш да го даваш комбинирано с някое от следващите нови в списъка (стига да се съчетават на вкус нещата). Можеш и "чисто", за което както ти е най-удобно на теб. Ако си вкарала картоф и искаш морков - бухаш при картофа морков. Като си вкарала тези двете добавяш и тиква и т.н.т. В готовите пюрета може да са ти съчетани продуктите, ако са два 50/50%, или 70/30% - зависи от конкретните марки, но пак няма особено значение де. Аз като смесвах еднокомпонентни пюрета - смесвах на око, не съм им гонила процентни съотношения на едното, че второто, че третото... Първите 10 дни (докато заместя едно хранене изцяло с пюре) - правех обичайното за пиене количество АМ, давах колкото ще давам пюре и връчвах шишето да си дояде с колкото му се яде. В общи линии като засякох - точно така излизаше сметката, че това което остави от АМ (ако остави) е горе-долу количеството на изяденото пюре. За всеки случай, като заместих хранене вече, първите 10 дни правех там 60-100мл. АМ и предлагах в случай, че не му е стигнало. Като установих на какво количество пюре - не ще и АМ в добавка - взех да давам това количество пюре и така. Когато вдигаше дозите на АМ, вдигах и дозата на пюрето.
И аз как ти обЕсних...оле мале аххах