Незнам на какво би заприличала замразена ябълка... Аз ябълките им ги печах и после пасирах на пюре (понякога слагах и каша вътре, че един гол плод...), ушите им плющяха.
Има си есенни ябълки, които търпят и сурови до пролетта, така че по-добре си запази такива пресни на тъмно и хладно. Прецени си кое, кога ще захранваш, не се презапасявай от сега със замразени плодове и зеленчуци, защото има неща, които спокойно можеш да си отложиш до следващия им сезон (като череши и праскови примерно).
И аз захранвах зимата, но единственото, което прибрах предварително беше тиква, тиквичка, спанак, моркови и чушки (бяла, зелена и червена) и малко карфиол и броколи. Доста от плодовете, както ти писа и по-горе Джбрул не са хубави след размразяване.
Месото, което намирах домашно и него си го сварявах и замразявах пасирано с малко бульон в малки бурканчета, не заради друго, а защото отнема повече време да сваря месото, отколкото зеленчуците и си го правех полуготово единствено поради тази причина.