0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
beata, благодаря ти! то това наистина си е кано манджа за нас  :wink:, само че момчетата ми не ядят зелено  :? и рядко готвя спанак.

За ябълката, нямам пасатор, имах, но не работи вече, но като дойде времето ще пробвам с ренде. предполагам може и към оризовата каша.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Аз ябълката я печах на фурна, ставаше много мекичка и вкусна. Сгъстявах с малко оризова каша. Лапаха като невидели. Чиста каша моите не са яли, веднъж пробвах (хем някаква плодова беше), но плюеха и просто с каша сгъстявах пюренцата им - със сладката плодовите, а с неутралните зеленчуковите и местните. Много харесваха кашата с рожкови, с нея прокарвах по-нежеланите зеленчуци или ако бяха във фаза да не искат да ядат.
*
Може ли да се получи алергична реакция от пуешко месо?
Един час след като яде, бузите станаха червени, огромни петна и грапави. Вдигна и температура 37. 9
И джипито и частния педиатър по телефона казаха фенистил капки. Червенината и досега не е изчезнала.
Както се зачервяват бузките като са навъм децата. Обаче и днес и вчера не сме излизали.
Може ли да се получи алергична реакция от пуешко месо?
Какво пуешко даде?

*
 Стоека, явно може, щом и двамата специалисти са предписали антихистаминов препарат, макар, че аз не съм привърженик на поставяне диагнози по телефона. И все пак малко вероятно да е някво съвпадение. Пуешкото не го водят алерген уж. Между другото мислех по-рано да пиша, отказах се,  струва ми се (откровенна съм просто) , че малко форсираш захранването , но ти си знаеш най-добре все пак.

П.С. Сега се върнах да прочета. Пишеш, че започваш захранване когато Мария е на 6 мес.  От тогава до сега чета за зеленчук, плод, каша, сега и месо. За няма месец и половина са много нови групи храни. за едно бебешко стомахче на седем месеца.... така мисля и с добро го мисля .
« Последна редакция: Февруари 17, 2015, 23:10:21 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
И двамата лекари ми правят забележка, че не давам месо и каша. Затова като навърши 7 месеца започнах оризовата каша. Тя досега я захранена с картоф, тиква, морков, тиквички, пащърнак, броколи и ябълка. Като последните три е яла колкото да опита. Тя и не яде големи количества, нищо не й харесва, а все нещо трябва да яде. Само на Бебивота хареса тиквички с ориз.
Не знам какво да правя, ако трябваше да слушам лекарите, вечр и попара да съм дала. Оризовата каша се яде точмо три лъжички. Давам през ден, защото не иска. Жълтък съм дала само два пъти и то трохички, по-малко от една осма от жълтъка.
Даже съм решила да започвам само мляко, така и така отварям бурканче, хапва лъжичката две, иска си млякото. На другия ден ако дам пак също пюре не ще, стиска уста. Трябва да е различно напълно от предходното.
Т.е не може тиква и картоф, а после морков и картоф. Може само морков. Яде основно тиква, картоф и морков. Два пъти тиквичките с ориз, това от седмица го открих.

Дадох пуешкото на Хип, само месо. Една кафяна лъжичка без връх в едно пюре тиква 125 гр. от което се изпдя по малко от една четвърт, т. Е. дали е имало и грам пуешко незмсм.
« Последна редакция: Февруари 17, 2015, 23:24:58 pm от stoeka71 »
Моите бебчовци са по-малки от Мария на Стоека, но вече успешно ги захраних с пилешко. Убеди ме да почвам сестрата на педиатъра ни, но давах само от пилетата на баба им и само веднъж телешко от буркан, щото бяхме по доктори и нямаше време да им приготвям в къщи. Те не го и ядоха много него де, та мисля скоро да  сваря хубаво телешко,пасирам и замразя.Бях смела във въвеждане на месо от 6 -тия месец, защото така направих навремето с баткото заради ниския хемоглобин  и .детето се хранеше добре и нямаше проблем. Сега още не си знаем резултатите от изследванията, но сестрата ме посъветва да не чакам за месото, защото при близнаците често имало недоимък на това-онова и да избързаме да ги захраним. Опитах и гледам-вкусно им е. За сметка това изчаквам с кашата.Педиатърката каза, че ще вземат повечко да наддават от нея, а пък ние тъкмо овладяхме по-бурния растеж от първите месеци, когато качваха повече от колкото  добре според нормите.
Та искам да кажа, че при всяко дете е индивидуално кога какво е добре да се въведе.
А за алергията и аз мисля, че е добре да я види педиатър или дерматолог за по-сигурно.
*
А, те педиатрите често бързат, за да им се махнем от главата като мисъл "захранени". Моята постоянно дудне, давала съм всяка храна поне месец, да не кажа и два след като ми е казала да давам . А за сутрешната попара вече три меаеца ми повтаря ... ще станат и четири. Така, че никой не може да те задължи, ти решаваш. 
Опитвала ли си ти да й правиш пюретата, домашно приготвените са по-вкусни. Оризова каша като гол ориз ли, или с някакъв плод. Експериментирай, ако харесва тиквичка наблягай на тиквичката като основа и добавяй други зеленчуци.
*
Само оризова каша, направена с АМ.

Имам само тиква домашна. Другото трябва да купувам от магазин, как да съм сигурна в качеството?
« Последна редакция: Февруари 17, 2015, 23:30:42 pm от stoeka71 »
*
Щом си давала ябълка можеш да добавиш малко в оризовото пюре, може да й хареса.
По-напред пишеш, че и броколи е харесала, + тиква, тиквичка, картоф и морков има няколко ппдходящи комбинации, като добавяш и по малко нови зеленчуци.
Е, то на този принцип за качеството би трябвало и готови пюрета да не даваш. Ориза ако е от магазина пак не можеш да си сигурна и не е толкова домашен. По принцип в днешно време нищо сигурно няма, ако не си го посял и ожънал сам дето се казва или хранил и отглеждал пуйката лично. Та, има хубави каши с които безпроблемно храним.

Нямах предвид конкретно месото, просто че са много групи за кратко време. Разбира се при нисък хемоглобин ще се избърза.
И аз щях да кажа-пробвай да приготвиш в къщи.Ако намериш пащърнак мисля на него няма какво да не му е наред.Комбинирай го с тиква ако трябва, с морков,с картоф,спанак.Прибави си и месо към комбинация от зеленчуци,която си видяла,че се харесва.И от осмия месец май може да сложиш и малко масълце или зехтин, че да е по-вкусно.Но да се връщаш само на адаптирано мляко не мисля,че е добра идея. И,да не би да никне зъб и за това да не яде с охота детето.При моите го има/имаше този момент.Кирето буташе лъжцата, плюеше,ревеше,докато не изкара ударно първите два зъба и ела го виж сега как хапва.Митко още се мъчи да изкара първи зъб и от отличника на пюретата от първите дни на захранването сега е този с проблемното хранене.Все пак яде по 60-70 гр. и го дохранвам с мляко след това.
И аз щях да кажа-пробвай да приготвиш в къщи.Ако намериш пащърнак мисля на него няма какво да не му е наред.Комбинирай го с тиква ако трябва, с морков,с картоф,спанак.Прибави си и месо към комбинация от зеленчуци,която си видяла,че се харесва.И от осмия месец май може да сложиш и малко масълце или зехтин, че да е по-вкусно.Но да се връщаш само на адаптирано мляко не мисля,че е добра идея. И,да не би да никне зъб и за това да не яде с охота детето.При моите го има/имаше този момент.Кирето буташе лъжцата, плюеше,ревеше,докато не изкара ударно първите два зъба и ела го виж сега как хапва.Митко още се мъчи да изкара първи зъб и от отличника на пюретата от първите дни на захранването сега е този с проблемното хранене.Все пак яде по 60-70 гр. и го дохранвам с мляко след това.
*
Stoeka, много неприятно - дано не е нещо сериозно...
hope-love, пъщърнакът как се приготвя, че нямам рецепта за него в книжката към машинката - по-скоро като картоф или по-скоро като морков?
Нашият младеж днес си изяде почти цялата каша (около 40мл), та съм доволна. Само трябва да действам бързо - храним се като гъсочета :lol: Днес беше 5-ти ден на оризовата каша и утре мисля да му я разнообразя с малко морков, дано не ми се обърка нещо програмата и да успея да приготвя...
В тази връзка да попитам - от три-четири дена е доста неспокоен. Нощно време спи добре, сутрин е кротичък сравнително (ако не броим че и тогава не спи между храненията добре както преди), но следобед настава ад - само пищи, реве, не спи и повръща много :( Това с повръщането при него е на периоди та сега не мога да преценя дали е в такава фаза или може цялото това нещо да има общо със захранването, как мислите :ask: Аз лично смятам че е малко вероятно да е от това, защото вчера изпадна в истерия преди да го храня, но все пак да не пропускам нещо  :( Мислех също, че е от зъби, но го намазах с гелче и понамаля да си чеше венеца с всичко дето му попадне, но истерията продължава...
Stoeka, как са днес бузките на детето? Още ли са червени? Аз изобщо не знам какви са реакциите от алергия, тъй като сме нямали засега.
Само веднъж акото стана катранено черно след като бях давала круша. Та я отложих за малко по-нататък и след това нямаше проблем.

Mousyt, наистина в таблицата на уреда на Авент няма пащърнак. Ако искаш за по-сигурно сложи вода 200 мл., но преди да пасираш излей малко, че ще ти стане много воднисто пюрето, ако количеството на пащърнака не е голямо. Или пък може да го сгъстиш с оризова каша, щом вече я яде успешно Мати. 
Пащърнакът го беля и изхвърлям цялата сърцевина и жилестата част (общо взето малка част ползвам, може и да е грешно), защото знам че при кореноплодните нитратите са в сърцевината.
И моето бебе много харесва пащърнак :)
*
... защото при близнаците често имало недоимък на това-онова и да избързаме да ги захраним.
Моля те, никога, ама никога не вярвай на това без изследвания. Няма такова нещо. Ако са си доносени и нормално развиващи са си като другите деца - нито имат недостатък, нито им изостава нещо. Ако са недоносени пък - те всички недоносени са си по-специални и не трябва да се избързва най-вече със захранване.
Стоека, може да е алергична реакция, мисля на Маги малката направи и тя към пуешко.
Не бързайте със захранването - не е състезание. Това, че ще изяде 1-2 лъжички каша или пюре с нищо няма да му увеличи нито хемоглобин, нито витамини, нито нищо друго. Млякото си е основната храна за набавяне на вещества до 1 годинка. Така че бъдете спокойни, не насилвайте децата, те по-добре знаят от нас какво да правят :)
Мими, и аз по принцип разсъждавам като теб. А изследванията ще са готови днес.  :)Все пак реших да захранвам и децата си хапват. И дума не става при нас за насилване. Родени са 3 седмици преди термин и след кратък престой в интензивното заради нагълтване с околоплодна течност се развиват нормално. Та така. Забравих, че Мария се роди недоносена, но и така не е рано за захранване мисля. Струва си да се опита с домашна храна.
Моусит, пащърнакът варя около 18 минути в уреда на Авент. Вода слагам по 150-200 мл., в зависимост от това какъв друг зеленчук има с него /с тиквата нспр.по-малко вода, с морков-повече. Иначе го беля и режа, както Смайли подробно е обяснила.
А кога най-рано мога да дам грах?
*
Граха е от бобовите храни и може да образува газове при бебетата и дискомфорт. И трябва да си играеш да махаш ципите, защото ги давят. Иначе се въвежда с бобовите. Най-добре от тях се приема белена леща.
Аз пак за месото, днес ще дам 2 лъжички, смесени с тиква. Готовото на Бебевита ще оставя за друг път. Сложих 2те лъжички от бурканче на Хип 125грама, другото го разпределих
В три бурканчета. Така добре ли е?
Сега утре зеленчуково пюре ли да дам, или да увелича малко месото.
Т. Е. 5 поредни дни месо или 10 като редувам през ден.
Идеално е така според мен. Аз бих продължила само 5 дни с месо, като на петия ден цяло бурканче.
<br />[link=http:
Стоека, наистина твърде бързо си захранила със страшно много неща. Защо е това бързане? Жълтък толкова рано, още преди месото?  Не е важно по колко е изяла, а че всичко е ново за нея. Карай по-бавно. Този месец като въвеждаш месо, въвеждай само него -пуйка, пиле, заек. Следващия месец каша и така.
<br />[link=http: