Спанакът при нас се прие много добре с ориз. Сега вече добавям и сирене и/или жълтък.
Как правиш спанака, моля .
Извинявам се за тъпия въпрос, как давате сурова ябълка. Аз още продължавам с репетициите и реших да не правя ябълка на пара, а сурова. В чопъра обаче не може да се разбие, усещат се мънички частици. Добавих и 60мл. АМ, стана каша, но пак не е фина.
Първо сварявам ориза, а после прибавям замразен спанак, малко нарязан лук, морков, а може и малко пащърнак. С други думи, го готвя, както бих го готвила за нас, но без сол. В началото пасирах, а сега само леко смачквам и добавям малко зехтин. Много ми е удобно да ползвам замразен спанак на порции.
Въобще не се стремя да давам само един зеленчук, а преобладаващо един.
Аз под подправки разбирам само "тревичките"
Иваче лук, чесън, глава целина си слагам отдавна. Вече ще започна с някои от споменатите от м-и.
Суровата ябълка я смачкавах с ръчен пасатор. Сега я стържа на едро ренде.
Месото и аз го давам от самото начало през ден.
Зачетох се в менюто на детската кухня. Там почти всеки ден има второ с месо, а веднъж седмично - риба. Доста често в яденето има домат. Не съм забелязала при нас да има отрицателна реакция към него, но съм давала твърде малко, когато бяха пресни доматите. От месата не съм въвела все още телешко, агнешко и свинско. Риба ще опитам тези дни. Десертите преобладаващо са кисели, имаше и мляко с ориз. Като цяло, мисля, че и аз готвя подобни неща, но все още не правя супи. Което не е проблем, разбира се. Но ще ми е облекчение да вземам от кухнята. (В скоби казано, се оказа голяма епопея записването за общинската ДК
).