0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Две мои приятелки си захраниха бебетата с гол картоф.  Ядат го с удоволствие.
*
Да и моето дете е захранено с картоф първо и го ядеше с удоволствие.
Аз го намачвах с вилица и добавях АМ, не съм го пасирала.

Тиквичките не се харесва, нито домашни, нито на Хип с ориз. Обаче вече два дни хапва с удоволствие тиквичките с царевица на Бебевита. В това пюре видях царевица и реших така да я въведа, като се притеснявах, че няма да се харесва заради тиквичките.. А то се прие с охота.
Сега мога ли да дам след обед, царевична каша с морков?  Имам подарени еднократни дози на Лактана.
Stoeka, щом си дала царевица от пюре, значи се счита, че си въвела и царевичния грис. Така че, според мен може да даваш каша. Дано да се хареса.  :D
Момичета, а как процедирате,  ако нещо ново не се хареса? Моят бебчо се изнервя, ако чака да му стопля друго пюре и отказва да яде. Надявам се с времето да се оправи.
*
Аз имам подръка пюре, което знам че харесва, затоплено на стайна температура. Ако не харесва новото пюре, отварям това което знам, че яде. Не го топля в микровълнова или нещо друго, от сутринта са на топло в стаята.

Благодаря Смайли
Момичета, моят беб най-накрая пропи вода.
Смених шишето и от любопитство взе да го надига и започна да пийва по 40-50 мл. на ден.
Искам да питам, когато нощем давате вода (ако се събудят), както са легнали ли им давате или ги изправяте, за да не се задавят?
*
Мария, не се събужда за вода през нощта, но през деня често пие вода легнала. Защото си взима сама шишето. Стои до нея и тя се обслужва  :P, майка й не се сеща да даде вода. Тя също пропи вода точно заради това шише. Водата е там, чая в шише на Томи Типи и млякото в Авент. Днес беше гладна по рано от обикновено, пищи, аз мисля че са зъби, мажа с гел. Тя пак си пищи и я нося, а тя като видя шишето на Авент и посяга към него, взе го и чак тогава ми светна, че е гладна. Дадох и да яде и се успокои.
Честно казано аз много обичам гол картоф,но явно на Стефо не му се нрави. Картофа му го смесвам с кърма и пак не ще.Свикнал е със лъжичката,защото така давах капките против колики и чайче. Днес пробвахме с тиква,определено му хареса.Сега смятам да давам тиква до неделя и в понеделник евентуално отново да пробвам със картофче.Ако ли пък не,ще ги смесвам.
Детето е родено за прегръдки.
То идва само с вяра и живот.
И с този дар в ръцете ти разцъфва
една вселена – цяла от любов...
До крайните предели на душата ти,
до сетните надежди на сърцето,
ти вече ще съзираш небесата
единствено в очите на детето...
С целувки ще възпираш дъждовете,
и всяка болка ще лекуваш с ласка,
от вятър ще го пазиш, като цвете,
което се полива само с щастие,
и то ще бъде твоят сбъднат зов,
животът продължил във твоите стъпки.
Вълшебство се отглежда със любов.
Защото е родено за прегръдки.

Явор не хареса картофа от първия миг, започна да яде картоф като откри пържените картофи -опита от картофите на сестра си. не, че му давам пържени, но видях, че определено ги хареса. В друг вид винаги ги е плюел. Аз всичко ново смесвах с пюре от моркови, което харесваше, така че винаги имах едно такова  под ръка
<br />[link=http:
*
Честно казано аз много обичам гол картоф,но явно на Стефо не му се нрави. Картофа му го смесвам с кърма и пак не ще.Свикнал е със лъжичката,защото така давах капките против колики и чайче. Днес пробвахме с тиква,определено му хареса.Сега смятам да давам тиква до неделя и в понеделник евентуално отново да пробвам със картофче.Ако ли пък не,ще ги смесвам.

Аз не виждам причина да не ги смесваш и сега.
Ами не знам,още ми е малко каша в главата и се притеснявам да не объркам нещо.

Детето е родено за прегръдки.
То идва само с вяра и живот.
И с този дар в ръцете ти разцъфва
една вселена – цяла от любов...
До крайните предели на душата ти,
до сетните надежди на сърцето,
ти вече ще съзираш небесата
единствено в очите на детето...
С целувки ще възпираш дъждовете,
и всяка болка ще лекуваш с ласка,
от вятър ще го пазиш, като цвете,
което се полива само с щастие,
и то ще бъде твоят сбъднат зов,
животът продължил във твоите стъпки.
Вълшебство се отглежда със любов.
Защото е родено за прегръдки.

Смеси тиквата с картоф,после морков с картоф и т.н.Няма страшно,води се по детето.Каквото харесва да яде,го смесвай с новите зеленчуци и така ще въведеш всичко.
*
Такаааа. Първи опит да дам каша - неуспешен  :lol: Сега ще напиша какво стана, вие кажете къде бъркам:
Купила съм безмлечна био каша с ориз на Тьопфер(цък). На опаковката пише да се смесят 100мл топла вода с 100мл мляко (аз използвам кърма), които да се смесят и при температура около 50градуса да се добавят "5 супени лъжици(приблизително около 25г)" каша и да се разбърка. Да се остави да набъбне около инута и прочие.... Аз реших да направя по-малка доза като за начало - сложих 20мл вода и 20мл каша, разбърках хубаво и изчаках - ами доста течно остана. Потърсих в Google и видях в разни клипчета че е доста по-гъсто :? Мъжът ми каза, че супените ни лъжици са малки, а дозата била за старите големи супени лъжици, дори отмери малко сол с една лъжица на везната и беше около 12грама...Отделно температурата на око я правих - може ли това да е проблема, вие как мерите 50 градуса?
Иначе той го плюеше, ама не че избутваше с език, а се мръщеше гадно 8O Не му е сефте лъжичката, та знае за какво е, продължаваше да си отваря устата, но се мръщеше и плюеше та не знам дали и 10мл изяде... Приемам съвети?! :ask: :hungry:
*
Нещо не си направила пропорцията мисля. 20мл вода+20мл кърма+1л каша трябва да е. 1 суп лъжица трябва да има 5 грама оризова каша(пълни я с връх ако мислиш, че е малко). Водата 50 градуса трябва да си е гореща, пръст в нея надали ще можеш да задържиш. Няма как да ти набъбне в студена или хладка вода. Според мен е по-добре в по-гореща да разтваряш, то така или иначе ще чакаш да изстива после. Ако искаш пробвай да разтвориш в по-малко течност и после да разредиш до желана гъстота.
Другото - можеш смело да експериментираш сега докато яде малко  :lol: че на кутията пише да се използва до някакъв срок след отварянето ( 2-3 седмици), реално няма как да я изяде.
*
м-и, по-скоро една лъжица съдържа 25мг, въпреки че както е написано...
Извадих лъжица от един друг комплект и тя наистина беше двойно по-голяма 8O, ама тези дето ползваме ежедневно явно са малки. Аз не обичам лъжица да сърбам от нея и така съм ги избирала... Намерих и клипче на сайта на марката как се приготвя и определено лъжицата е по-голяма и с доста по-голям връх е. Премерих с едната и с другата лъжица като грамаж - малката е 12гр, голямата е около 25гр :) Утре ще опитам това и с по-топла течност.
А някой беше казал, че кашата като преседи се втечнява - правилно ли съм запомнила 8)
http://www.toepfer-babywelt.de/lang-bg//-/Zubereitung/c288.html
*
Момичета, моят беб най-накрая пропи вода.
Смених шишето и от любопитство взе да го надига и започна да пийва по 40-50 мл. на ден.
Искам да питам, когато нощем давате вода (ако се събудят), както са легнали ли им давате или ги изправяте, за да не се задавят?
Габи пие вода през ноща в легнало състояние и дори е със затворени очички  :lol:. Така че няма никакъв проблем.

*
м-и, по-скоро една лъжица съдържа 25мг, въпреки че както е написано...
Извадих лъжица от един друг комплект и тя наистина беше двойно по-голяма 8O, ама тези дето ползваме ежедневно явно са малки. Аз не обичам лъжица да сърбам от нея и така съм ги избирала... Намерих и клипче на сайта на марката как се приготвя и определено лъжицата е по-голяма и с доста по-голям връх е. Премерих с едната и с другата лъжица като грамаж - малката е 12гр, голямата е около 25гр :) Утре ще опитам това и с по-топла течност.
А някой беше казал, че кашата като преседи се втечнява - правилно ли съм запомнила 8)
http://www.toepfer-babywelt.de/lang-bg//-/Zubereitung/c288.html

Купешките в бурканче се втечняват, домашната не си спомням  :oops: Много ми се вижда да се съберат 25 грама в една лъжица. Имам едни направо черпаци така ги пълня като сипвам брашно, че сигурно е 3 в пъти над нейният обем и до 50гр трудно стигат, а кашата не може такъв връх да направи.
*
Нещо се обърка грамажа Mousyt пише МГ, а М-и ГР...
 Не разбрах това. "сложих 20мл вода и 20мл каша", ако имаш в предвид грамове кашата това е много, ако са милиграми.... как се мерят и са "трохички" , ох нещо и аз се обърках хах
 Използвам мерителните лъжички от АМ, слагам на око, така, че да е малко рядка кашата, след минута-две се сгъстява, както пише на опаковката (тьопфер), обаче са поне 4-5 на към 120-150 милилитра вода. Ако искаш пробвай каша ориз с нещо, примерно безмлечна ориз с банан или ванилия, а после пак се върни на тази.  А да не би да се мръщи от консистенцията, да не е свикнал с твърдата храна?
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Ами аз мерих само че сол, че не ми се разсипваше кашата и на кухненската везна. Едната лъжица събра 12гр а другата близо 25гр (с връхчета и двете). Отделно, че на клипчето е с доста голяма лъжица показано...Днес ще пробвам пак след малко и ще видим :)
*
Вече сигурно е късно, но можеш да сипеш в чашка да премериш количеството и после с нея да го "налееш" във течността :) така кашата няма да иде зян ;)