0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Понеже и ние сме на кърма и с много лакома девойка аз много бързо заместих едно ядене, иначе тя сучеше до откат и после повръщаше.Иначе в началото давах по лъжички.След това дозирах.Има едни контейнери за кърма на Авент със синя капачка в тях ми беше най-лесно дозирането.Слагах в началото 60мл, после 80 и така.Но споко колкото и да е ящно в един момент започва само да се ограничава и да показва кога се е наяло.

Стоека аз додах около 7-ми 7-ми и половина карфиол.А десерт никога не съм и давала.Зеленчуци за обяд, плод или каша след обед.Сега и давам на обяд манджа с месо или с жълтък ако е постна, а за вечеря супа.Плода го давам в 10 и в 18 часа, отделно.А в 15-16 часа и давам каша, кисел, грис, каквото дойде.

*
Не съм давала десерт след обяда. Плодово пюре или плодове съм давала за следобедна закуска, после към тях добавях кашкавал, ядки(след 2г де). Ако съм давала грис или качамак, то е било без да давам плод.
*
Всичко много добре обаче се изяжда максимум една трета от пюрето. После плаче за мляко.
Както яде с удоволствие, днес броколи с ориз, чак си пее и ам, ам си казва и почва да реве неудържимо., Днес я вадя от столчето да се успокои и тя като видя едно шише и веднага го грабна да пие. Разбра, че е празно и писъци, е дадох мляко.
*
Стоека, не се притеснявай. Моят син трудно го захраних, дълго време си пиеше мляко след ядене, после му го спрях за известно време, но за максимум месец той си върна млякото :) Рано или късно ще минат само на твърда храна, не е проблем.
Дани в началото си ядеше пюрето с огромно желание. Само като видеше купичката си и започваше да зее. В момента едва успявам да го накарам да изяде 10 лъжички. Правя и хвърлям. Пробвах всякакви комбинации. Единствено качамакът с масло и сирене си изяжда. Спря да яде и банан, а преди можеше да изяде половин.
*
Щом качва и е жизнен, всичко е наред! Моят просто много ревеше и аз все си мислех, че нещо го боли, то явно проклетии и претенции са били  :lol:
Смайли, да не би да иска детенцето вече друга храна. Почвайте супичките и манжички от детската кухня или ти му приготви бульонче с малко зеленчук и месце за проба.
Супичка пробвахме, Хоуп, но от нея съвсем малко изяжда. Даже си бърка в устата и почва да вади  :lol:
Хлябът го яде сух, но като го накисна в супата и вече не го иска.
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Знаете ли, че има детска кухня за бебета след 6-ия месец  :balk_159:


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Супичка пробвахме, Хоуп, но от нея съвсем малко изяжда. Даже си бърка в устата и почва да вади  :lol:
Хлябът го яде сух, но като го накисна в супата и вече не го иска.
Сухар? Крутони? По хрупкави остават и след накисването и им харесва на децата.
*
Супичка пробвахме, Хоуп, но от нея съвсем малко изяжда. Даже си бърка в устата и почва да вади  :lol:
Хлябът го яде сух, но като го накисна в супата и вече не го иска.

Моят пък още и още обратното, Яде само меко  :lol:
Стоека, моят син едно пюре от 80 грама го ядеше в рамките на 3 дни, и то като беше на 6-7 месеца. Не изяждаше повече и това си е, след това кърмене. Почна да изяжда цяло пюре и то пак от малките, като захраних с месо. Месото му хареса. По-големи количества и изцяло заместен обяд всъщност като почнах да му взимам деткса кухня -на ок. 9-10 месеца. И то пак  изяждаше 180 гр. основно ястие или ако супата е с месо, му давах нея на обяд, а зеленчуковото на вечеря. Няма поводи за притеснение.
<br />[link=http:
*
Знаете ли, че има детска кухня за бебета след 6-ия месец  :balk_159:

Да,в нашата кухня е точно след 6 месеца.
Има майки,които вземат храна от кухня на толкова малки бебета.
Не знам изяждат ли я храната,но факт.
Моето дете едва след 10 месеца започна да хапва добре твърда храна.
Преди това ядеше по няколко лъжички.Само кашата си изяждаше всичката.

Ако не вярвате в чудеса вероятно сте забравили,че всеки от нас е чудо!
*
Знаете ли, че има детска кухня за бебета след 6-ия месец  :balk_159:
Може и да има, но поне общинската в София е след 10-тия месец. Дори когато проверявах, се оказа, че я бяха направили след 12-ия. Сега ще ги записвам и ще видя как ще им се отрази.

Виждам, че обсъждате супичките. Аз още не съм им давала, но смятам да ги правя по-гъсти и да дробя хляб или сухар, защото те и сега се давят от по-течна храна. Всъщност каква е разликата между досегашното хранене и супите - че е вече готвена храна?

Аз няколко пъти им слагах по 1-2 лъжици от нашето ядене и направо ушите им плющяха, докато лапат :). Трябва да увелича твърдата храна, че явно не им стига.

Някъде ставаше дума за плодовете, които могат да се дават на възраст около 1 година. Аз освен ябълки, банани и мандарини, им давам портокал, киви, круши от домашно пюре, тиква (броя я за плод :)), райска ябълка. Давам ги на парченца или настъргани, с лъжичка. Трябва по-често да давам да си гризат сами, ама досега само с ябълка съм ги оставяла да се мажат :).
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Знаете ли, че има детска кухня за бебета след 6-ия месец  :balk_159:
Да, във Варна има така, аз разбрах, като децата станаха на 10 месеца, че нашата била от 6 месец :lol:
В супичките аз слагам сухари -2, 3 в зависимост от количеството супичка, която им давам за вечеря, основното го поднасям наобяд, а десерта обикновено е кисел с плод им го предлагам за следобедна закуска ;) Сутрешната ни закуска е кус-кус или попара и двете ги хапваме отскоро и към 1-вото имаме предпочитания да не е само със сирене а объркано с някакво зеленчуково пюре. Абе дами с претенции  :lol: :lol:


Здравейте мамчета! :hello:
Захраних моят бебчо  малко по рано от предвиденото.След 9 дни става на 6 месеца.
Първата храна ни беше картофче.Първия ден-добре.Хапна 2 лъжички.Втория ден-на втората лъжичка започна да прави физиономии за повръщане.Хапна 4-5 лъжички.Днес обаче едвам хапна 3 лъжички.Отваря си устата като види лъжичката,но като хапне и започва да се възтриша.Чудя се дали да сменя картофа със тиква и да пробвам,или да продължим с картофчето?Почти навсякъде чета,че първата храна се дава около 10 дни,но ние едва ли ще издържим толкова.То това захранване в началото доста трудничко.....
Детето е родено за прегръдки.
То идва само с вяра и живот.
И с този дар в ръцете ти разцъфва
една вселена – цяла от любов...
До крайните предели на душата ти,
до сетните надежди на сърцето,
ти вече ще съзираш небесата
единствено в очите на детето...
С целувки ще възпираш дъждовете,
и всяка болка ще лекуваш с ласка,
от вятър ще го пазиш, като цвете,
което се полива само с щастие,
и то ще бъде твоят сбъднат зов,
животът продължил във твоите стъпки.
Вълшебство се отглежда със любов.
Защото е родено за прегръдки.

Здравей desism. И моят бебчо така се мръщеше в началото. Захраних го сс тиква.  После смених с картоф. Пак се мръщеше. Така докото разбера какво харесва въведох 4 храни. Минаха повече от 2 седмици докато започна да харесва тиквата, с която започнах. Чак след три седмици започва да отваря уста както трябва и се престраших да дам друга храна различна от тиквата. Това беше пащърнак. Хареса го страшно много.
Дай му време на детенцето да свикне.  :D
*
Не знам как давате картофа, според мен не трябва да е пасиран, а много добре намачкан. Като е пасиран става като лепило, чак на мен ми се повдига от такъв картоф. Нямам идея защо някой е казал, че първата храна трябва да се дава по-дълго от следващите.
*
Отваря си устата като види лъжичката,но като хапне и започва да се възтриша.
Ами то си казва детето, иска, ама не му харесва картофа, опитвала ли си гол картоф?
И аз не знам кой е казал първа храна толкова дълго.
И още нещо, на бебетата свикнали с биберон/гърда им трябва време да свикнат да поемат храна от лъжичка и да я придвижват назад за да глътнат, това е свързано с "плюене" на храната навън, но не значи нехаресване и нежелание, дайте им малко време (дори да си отварят устоте както трябва), мъниците се учат бързо.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Освен казаното от avallon за привикване към лъжичката, помнете също, че бебето познава течностите и трудно и бавно ще приеме суха/твърда храна. Ако започвате със зеленчук, правете пюрето по-рядко в началото, било с бульона от варенето/задушаването, било с АМ или кърма.