0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

На моите деца пък оризовата каша им действа разхлабващо. Аз съм давала на Милупа, която си е млечна, но пък вкусът й е невероятен. Толкова вкусно мирише,
<br />[link=http:
В колко часа най-късно мога да давам храна, различна от мляко? Има ли някакво ограничение?
*
Аз и давам в 20 часа, тогава вечеряме а и тя не заспива рано.Мисля че това зависи в колко часа се приспивате.При нас Моника заспива чак 10-10,30 така че има достатъчно време да и се слегне храната.

Ааа, добре, аз се притеснявах да давам към 18-19 ч. например. Ляга си към 22 ч. в момента.
*
Аз давам последно кашата към 18:00-18:30 и си лягаме в 20:30. Тогава давам и мляко.

*
Аз съм давала последно ядене около 3часа преди сън, защото тогава го кърмех.
Също като Маги си бях направила списък с храните хронологично коя кога да въведа.
Не знаех, че жълтъка са го изместили за толкова късно, когато аз захранвах мисля след 8м. го бях наредила, но не ми се занимаваше и по-късно го въведох.
Педиатърът никога не ми се е месил в храненето, нито е питал това дете какво яде и направо ме впечатляване с тия сокове от 3м и попари.
Стоека, моят син никога не е ял големи порции(около годината не можеше или не искаше да изяде 200гр на обяд) и само за кратък период беше без мляко след като е обядвал.
Здравейте. Ние се захранваме със зеленчуково пюре. Въпросът ми е след като достигне пълна доза от 1 зеленчук,  трябва ли да давам от втория зеленчук пак постепено самостоятелен. Мога ли да го смеся с първия или мога да дам директно цяла доза от новия.  Благодаря ви много  :D
« Последна редакция: Януари 27, 2015, 11:09:19 am от Хейли »
*
Аз първите 4-5 зеленчука ги давах самостоятелно и след тях започнах вече да смесвам и прибавям и допълнителни. Но първите основни винаги започвах отначало да ги давам по лъжички докато достигна цялата определена от мен доза.

Аз смесвах. Например, ако съм въвела тиква и искам да въведа картоф, то към пюрето от тиква добавям 1-2 лъжички картоф първия ден и постепенно увеличавам следващите дни. Така детето по-лесно приема новата храна.
И аз смесвах всичко с морков, че само него харесваше.
<br />[link=http:
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
А кога въведохта второ хранене, различно от обедното и пак ли така постепенно?
Да кажем каша или плодово пюре преди последното АМ вечерта?

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
А кога въведохта второ хранене, различно от обедното и пак ли така постепенно?
Да кажем каша или плодово пюре преди последното АМ вечерта?
Може би около месец след въвеждане на обедното хранене. Но моето дете не беше очаровано от кашите и от съвсем скоро имаме второ заместено хранене, даже не всеки път. Налага се да додавам АМ.
*
Здравейте. Ние се захранваме със зеленчуково пюре. Въпросът ми е след като достигне пълна доза от 1 зеленчук,  трябва ли да давам от втория зеленчук пак постепено самостоятелен. Мога ли да го смеся с първия или мога да дам директно цяла доза от новия.  Благодаря ви много  :D
Идеята на захранването е всяка нова храна първите 2-3 пъти да е в малко количество за да се види дали се приема безпроблемно. Дали ще е самостоятелно или компонент в пюре от вече позната храна ти решаваш, в повечето случаи майките избираме втория вариант.
Kassi, аз въведох следващото хранене месец и нещо след изместения обяд. Да, пак е постепенно, защото следобедното хранене е с различна по вид храна (не консумирана до момента).
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Привет и от мен!
Ние още не сме се захранили, но момента наближава и ви следя с интерес :)
Имам доброто намерение засега да му правя пюретата, т.к. имам и уреда за готвене на пара на авент. Считам обаче, че все в някакъв момент дали поради липса на време или на разнообразие ще се наложи и да се купуват. Затова би ми било интересно да споделите кои пюрета са най-хубави като качество. Иска ми се да са максимално близки до домашно приготвено - т.е. с минимално допълнителни екстри в тях. Знам, че има много с надпис "био", но съм си леко мнителна, та ако някой има наблюдения ще се радвам да споделите. Освен това ме интересува пробвали ли сте пюретата и въобще храничките на DM - BabyLove Bio :ask:
Ще се радвам да споделите и впечатления за добри каши :)
*
Някъде след месец-месец и половина започнах и след обяд да давам пюре.

Аз само първия път дадох еднокомпонентно, след това съм прибавяла към вече дадено няколко лъжички ново.

Купувала съм на Хип и на Бебевита, няколко пъти.А и еднокомпонентни които няма как аз да направя като пуешко, телешко и още нещо не помня вече.Кашите ми са на Тьопфер.Взимала съм на Ганчев, Хип и веднъж на Слънчо, ми предпочитам на Тьопфер.
« Последна редакция: Януари 27, 2015, 13:54:40 pm от magi_st »

Mousyt, пюренца съм купувала само на ХИП. Когато пътуваме му давам от тях. Дани ги яде, но той не е много претенциозен, та не е показателен.
Също нямаме домашно месо и съм купувала техните концентрати с месо. Имат пюренца по 125 гр, които са с 60% ориз и 40% месо. Имат пилешко, пуешко и телешко. Готвя зеленчуците и слагам 1/3 от месното пюре. Другите 2/3 замразявам на две порцийки и давам от тях като пак дойде ред на месото (месото се дава през ден, а не всеки ден).

Каши имам на Baby Love, Hip и Milupa. Май е все тая на коя фирма е, стига съдържанието да е изчистено.
Зърнените храни (овесени ядки, ръжени ядки, елда и т.н.) купувам или от обикновен супер или от DM.
За захранване много удобни ни бяха пюретата на гербер, че са по-малко количество, а и Явор успяваше да изяде едно такова за 2 дни. Иначе купувах и хип. Когато трябваше да хапва по-големи количетсва купувах бебевита -имаше едно с пуйка и спагети, което много му харесваше. На гербер обаче пуйката въобще не я харесваше и не я ядеше. В общи линий пробваш и виждаш какво харесва и какво не. Относно пюретата на Дм, наскоро му купувах готови плодови каши и много ги хареса.  Той много обича манго, та му купувам манго на Овко, че само те имат чисто манго и така. Ориентираш се според детето.
Ние започнахме захранване с каша, но до пълно заместване на хранене стигнахме доста след това. Втори вид храна въвеждах около 2-3 седмици след кашата.
<br />[link=http:

Каши имам на Baby Love, Hip и Milupa. Май е все тая на коя фирма е, стига съдържанието да е изчистено.

Не, според мен има огромна разлика в качеството на кашите. изхвърлих много каши преди да открия, че Явор харесва кашите на Милупа. А и те са единствените, които се разтварят безпроблемно и не остава никаква бучка. Не на последно място имат божествен вкус дори според мен. По-скъпи са, но като сметна онова, което изхвърлих преди това поради факта, че не го ядеше, си заслужават всеки лев. И дъщеря ми много ги харесваше. Особено любими са му ориз с малинки и бисквитената им каша.
<br />[link=http:
*
Mousyt, аз съм купувала от пюретата на Babylove. Добри са като тези на HIP,  Alete(Nestle),Alnatura(това е биомарка на ДМ, но в България май пюрета и каши, поне Марти като беше бебе, не се предлагаха).Каши купувам на Babylove, HIP,Alnatura,Milupa,Alete и от всички съм доволна. И при двамата не съм имала отказ от яденето им.

Meshko, на никакви бучки не стават кашите на Хип и Бейби Лав.
Оризова например съм купувала на Милупа и Хип, абсолютно еднакви са. И двете се втечняват след известно време. Тази на Милупа дори е малко "стъклена" и ми изглежда по-изкуствена.