0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Аз използвам праз, червен лук и дори чесън. Мисля, че от осмия месец започнах. Е, не прекалявам, че и на мен ми е малко странно да усещам чеснови бебчета.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Търся си рецептата за бебешкото гуакамоле, някъде я мернах скоро, но къде


*
Търся си рецептата за бебешкото гуакамоле, някъде я мернах скоро, но къде

http://purvite7.bg/?p=10198  :)
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
f_30 огромно благодаря  :D


*
Нищо не мога да кажа за рецептата, но се съмнявам този, който я е писал, да я е правил "Обелете авокадото, махнете костилката и извадете вътрешността на плода."  :lol: :lol: :lol:
*
Блу, отговарям тук, да не спамя другата тема.
Аз също смятам да въведа повече зеленчуци и тогава жълтъка.
Досега картоф и тиква, кое е по удачно да дам след това морков или тиквички?
Мислех тиква с морков или картоф с тиквички.
А днес понеже нямах време, на обяд и дадох картоф с тиква, от тези на Хип, изчезна половин бурканче за отрицателно време. Аз засега и приготвям сама пюрета, но съм се запасила и с бурканчета на Хип за всеки случай
По колко трябва да изяжда бебето, за да се замести напълно едно хранене?
Мария сутрин въпбще не е гладна, нищо че е яла преди поне 10часа, пие максимум 120ml, а после на обяд изяжда половин бурканче и 150ml мляко. Така правилно ли е?
А да и докога се дават зеленчуците и кога почват плодовите пюрета. И те за основно ли се броят или се дават мезду храненията.  И последно след колко време се започва да се замества друго хранене?

Леле, прекалих с въпросите.  :P
*
Стоека, никога не съм ограничавала храненето на бебето (ако не е от тия дето ядат, повръщат и пак ядат, значи не е и нужно  :lol: ) За заместено го броим когато изяжда пюре = на порцията мляко и след това няма нужда или не иска мляко. След около месец от захранването може да се въведе второ хранене.
*
stoeka71, всяко дете изяжда различни количества, но това което изяжда твоята мома е нормално. Аз при сина ми до 1г. винаги с обедното ядене и му додавах да пие АМ, като всеки път е било различно количество. Сега правя същото и с дъщеря ми. Млякото първата година е много важна храна за малчовците. И морков и тиквички е добре, ти си реши сама.Аз моркова съм го давала първия път без други зеленчуци, а тиквичката с картоф и морков. Като въведеш 4-5 основни зеленчука може да почнеш да смесваш и други към тях. Аз около 2 седмици след първите зеленчуци включих и плодове като дадох пак за обяд като пюре напр. картоф, морков и ябълка; тиква с круша. След това давах плодови пюрета около 2 сед. като следобедна закуска. И след това започнах да въвеждам безглутенови каши за вечеря м/у 18:00 и 19:30 и ги смесвах с плодови пюрета. За сега имаме само само две хранения като додавам и мляко, а например след обяд и давам да държи и смуче парче ябълка, банан или круша, бебешки гризини едни.


*
Съгласна с М-и.
Добавям - отначало плодовите пюрета, а сега суровите плодове не ги броя за хрнене. Давам между сутрешното мляко и обяда, също и добавям настърган плод в  следобедната закуска. Яденето го измествах за десетина дни.
Стоека, няма "до кога", зеленчуците се дават всеки ден на обяд. Когато въведеш и месо се редуват - единия ден месо със зеленчуци (и зехтин) на другия само зеленчуци с масло, сирене, жълтък, когато си въвела последните три (до тогава без тях). По-нататък в обеда добавях елда, просо, киноа, амарант, ориз .... по избор, каквото съм въвела към момента и редувам, скоро и булгур.
Един месец зеленчуци, следващия един месец добавих плодовете , третия месец месото. Следобедното хранене го изместих месец след като въведох плодовете.
След деветия месец минахме на 4кратно хранене. Ограничавам количеството храна.
« Последна редакция: Януари 17, 2015, 18:19:48 pm от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Нищо не мога да кажа за рецептата, но се съмнявам този, който я е писал, да я е правил "Обелете авокадото, махнете костилката и извадете вътрешността на плода."  :lol: :lol: :lol:

Хаахахаха и аз го прочетох това :lol:


*
Ох, пак не разбирам. Би трябвало да съм заместила обедното хранене досега. Обаче тя яде максимум половин бурканче и си търси млякото. Въведох картоф, тиква и морков, от днес и тиквичките със зелени кори, после пащърнак.
Обаче тя сутрин яде малко и вече обядът е в 10. 30. Примира от глад и май трябва да давам плодово пюре между тези хранения, а на консултацията казаха попара и да почвам месото.
Когс се започва и на друго ядене да се дава нещо освен мьяко, при условие, че не съм заместила напълно едно хранене _
Stoeka, защо и каква попара преди месото? Мисля, че е по-добре първо месо и после глутен. А преди глутена дори се въвеждат безглутенови каши.
Не се притеснявай, че не си заместила хранене. При някои деца става по-бавно. Те сами си показват. Захранването не е състезание. Мария е още малка и имате много време.  :P
Дани също си чакаше млякото след пюрето, но аз спрях да му го давам в един момент (просто следващото хранене се измества по-рано, защото бързо огладнява като е ял малко пюре). И той спря да си чака млякото  :lol:
Може в 10.30 ч. да дадеш мляко като втора закуска и чак следващото хранене да е обяда. Дани и до сега е с две закуски, защото става между 6 и 7 часа сутрин. От скоро започвам да му замествам втората закуска с друга храна, но далеч не е изместана изцяло.
Стоека,аз мисля,че задължително трябва да се дава мляко в10- 10.30 ч./или по-рано,в завимост от това кога е било първото сутрешно хранене/, а едва следващото хранене да е обяда.Нашият обяд също също понякога се измества към13,30 чак.После това второ сутрешно ще го заместиш с друга храна,нспр. попара или някакъв вид каши,кус-кус.Но този вид храни се въвеждст по-късно мисля,така че,до тогсвс-мляко.
*
По новите изследвания глутена се въвежда около 7-8 месец, а жълтъка след годинката.Аз глутена тям някъде с каша го въведох, но жълтък дадох преди годинката някъде около 9-ти месец.Месо дадох по-рано, мисля края на 7-ми месец беше.

Направете си схема или таблица, кое след кое е така е най-лесно за майката и не се обърква какво е дала и какво не.

Заместването е според детето.Моника е много лакома и бързо и заместих едно ядене, защото после преяждаше и повръщаше.В началото си чакаше да суче, но на 3-4 път разбра че няма и нямаше голяма драма.

*
Мария до скоро ставаше в 8 часа и второто хранене беше към 12 часа. Обаче сега става към 6. 30 и второто хранене се измести в 10. 30 Днес дадох мляко в този час и сега към 1.30 ще пробвам да дам пюре.
*
Ние също нямаме напълно заместени яденета, додавам и по малко АМ след това. А наистина е добре да се състави някаква схема за реда на въвеждане на храните, така ще е по-лесно. Всяко дете е различно и само си показва какви количества ще изяде, някои им трябва повече време.


Стоека в 10.30 може да даваш плодово пюре. Идеално време за такова. А за попара мисля ви е много рано още. Аз първо въведох месото, а попара чак на 8 месеца. Не се впрягай толкова за аместването на хранене. И друг път съм писала, че ние изключително трудно заместихме хранене -чак когато въведох месото и пак изяждаше малко бурканче.
<br />[link=http:
*
Аз как правя в 10 часа и давам плод и то от много отдавна, по същия начин в 18 часа давам пак плод.Но ние сутрин сме още на кърма и аз попара не съм и давала.Макарони съм и правила за обяд със зеленчуци и месо.Но ние много бързо заместихме хранене защото Моника е лакома и след като и дадях малко пюре сучеше много и накрая повръщаше доста големи количества.

*
Аз въведох, картоф, тиква, морков и тиквичка. Днес ще пробвам с готово пюре на Хип, тиквички с картофи, в което има ориз. Аз не съм давала ориз досега. Остана само пащърнак. А кога мога да дам каша и каква?  Ще започна и плодово пюре от тиква с ябълка да давам в 10 и 17 часа, по няколко лъжички нали?

Да и благодаря за съвета да дам пюрето не в 10. 30, а в 13. 30 така започна повече от половин бурканче да изяжда. 
« Последна редакция: Януари 26, 2015, 12:10:51 pm от stoeka71 »
*
Стоека, аз захраних с оризова каша, така че безглутенова и безмлечна може да даваш от първия ден на захранването.Споко от ориза само може леко да се запече и е хубаво да го комбинираш с нещо разхлабващо, така че давай смело.