0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Благодаря ви!
Вчера го поръчах от продавалник за 180 лв. и сега го чакам с нетърпение да го пробвам.
Царевицата точно като качамак я въведох. Не съм търсила да е био или без ГМО. По-добре е по-ситен да изглежда царевичният грис. Сега гледах, в моманта ползвам един на Дивелла, Полента пише отпред.
Сега не се сещам за царевичен или пшеничен грис, но една мама тук ми каза да слагам по 1с.л. на 100мл вода и още ги правя така като искам да са на каша.
М-и, купих от същия царевичен грис. В DM го намерих.
Ти как го приготвяш? Пише да се вари 10 мин, но на мен още в началото ми се сгъсти и взе да загаря на дъното... Доливах на няколко пъти вода и пак се сгъстяваше от раз :ask:  През цялото време ли стоиш да бъркаш?

Момичета щях да купувам и киноа и като видях цена от почти 13 лв за 1/2 кг и се втрещих  8O И си викам, яяяя майка ти все киноа е яла  :lol: :lol:
Следващия път сигурно ще купя де, но ми трябва малко време да преодолея ценовия шок  :lol: За АМ даваме къде къде повече ....
*
Царевичният грис слагам да заври водата и тогава го сипвам при непрестанно бъркане. Готов е за минути, общо взето като спре нещо като бяла пяна да има отгоре и го свалям, той като се вари дълго започват и мехури да плющят и може да те попари.
Киноа точно моят син не прояде, не че ми беше голям зор де, не е от храните, които често слагам на масата, баща му също не я харесва  :lol:
Мерси, м-и! Трябва май да си купя повече съдове с керамично покритие, че с малкия има голям шанс да загоря кашата.  :lol:
*
Днес май ходя по тебе  :lol: Започне ли да има слой по дъното и вдигай съда от там, май и ти като мен котлона на максимум само знаеш как работи  :lol:
Днес май ходя по тебе  :lol: Започне ли да има слой по дъното и вдигай съда от там, май и ти като мен котлона на максимум само знаеш как работи  :lol:
Дааа, една по друга ходим  :lol:
Докато заври водата е на максимум после намалям и слагам гриса, ама той котлонът нали не може веднага да намали  :lol: А пък като реша да го намаля по-рано, го чакам 100 часа да заври, та така  :lol:
*
Да попитам с кое започнахте първо - картоф, тиква, морков - между тези храни се колебая.
Знам, че някой от вас започнаха с оризова каша, но сякаш не ми се иска да почна с нея.
Мария трепери като види храна и ми брой хапките, та след ден два започваме да се захранваме.
На 15 януари сме на консултация и ваксина и се чудя, сега например да давам една седмица плод или зеленчук.После след ваксината нали трябва да спра за малко захранването. И след това друг вид да добавя или греша. Страхувам се, че предният път след ваксината се разболя с хрема и сополи и незнам кое е правилно.
*
Аз започнах с каша, но първо мислех да започна пюре.Бях решила да е тиква.Тиквата е сладка, може да се даде и печена и варена, просто не се добавя нищо към нея.Мислех с нея, защото чистия картоф е гаден на вкус, а в последно време морковите правят някакви алергии, заради пестицидите с който ги обработват.След тиквата, мислех да я комбинирам с картоф, след това с морков и т.н.Започни само с един вид пюрета, т.н. само зеленчукови като начало само на обяд, да я видиш как ще реагира.

*
И аз започнах с каша, но следващият път бих избрала тиква, много трудно ми се получи захранването, което вероятно е от детето, не от храната, защото той нищо не искаше :)
*
Аз опитах да захраня с картоф, но не се хареса. Смених с тиква, после морков и тогава започнах да смесвам картофа или с тиква или с морков и вече се получиха нещата.


*
Аз започнах да захранвам със зеленчуци. Първо беше тиква, морков, сладък картоф, картоф, но картофа не се хареса и го комбинирах с морков. След това започнах да комбинирам тиква и морков с ябълка или круша и така въведох и първите плодове. След ваксина никога не съм спирала, а само съм следяла след всяка храна да няма реакция.


Потвърждавам, че тиквата се харесва от малките, докато картофа, дори комбиниран с морков или тиква върви трудно. Ще взема да пробвам и аз със сладки картофи.
Ох, този картоф явно никое дете не го обича  :lol:
И аз като дадох картоф след оризовата каша, Дани направо се разрева, толкова беше разочарован, че не е ориз  :lol: После с тиква и морков го пробутвах вече.
*
Да, за тиквата и аз зная, че рядко бебе да не я яде. Аз захраних с пащърнак пюре, юли месец нямаше тикви. Все още давам много често този зелечук, има пресен, голямо чистене на ликото пада, но си струва, изкл. полезен .  От завчера сурови боровинки., а днес  дадох и коприва. Прицелила съм се в риба, грах, киви и червените боровинки малко по- натам.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
Пащърнакът е много вкусен, но аз не мога сигурно от 2г да го намеря  :( а картофеното пюре като е пасирано е направо като лепило, то сигурно и на нас ще ни се догади ако трябва гол пасиран картоф да ядем  :lol:
Авалон, къде намираш пресни боровинки?
*
Боровинките (ама не казах, че са пресни) - имаме вила восоко в родопите, тази година чак края на август узряха боровинките, бабите берат, от тях купих и замразих (също и червени).
Пащърнак тук (в Пловдив) има по големите пазари, купувам от този на гребната, също и от Кап. Райчо, а свекърва ми носи някъде от магазинче до пловдивска обществена телевизия.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
Пащърнакът е много вкусен, но аз не мога сигурно от 2г да го намеря  :(
Аз купувам от Фантастико. В Кауфланд също съм виждала.  :wink:
*
Авалон, благодаря, но много ми е далеч Пловдив, освен да ми пращаш с еконт-а  :lol:
Смайл, проверявам често в Кауфланд, нямат  :( ще взема на пролет да си засея  :D
Здравейте мамчета! :hello:
Моето малко съкровище е вече на 4,5 месеца и скоро и на нас ни предстои захранване.До сега сме били изцяло на кърма и смятам да продължим така поне още месец.Събирам информация и мнения относно захранването и мисля,че тази тема ще ми е много полезна.
Записвам се да ви следя с голям интерес!!! :bighug:
Детето е родено за прегръдки.
То идва само с вяра и живот.
И с този дар в ръцете ти разцъфва
една вселена – цяла от любов...
До крайните предели на душата ти,
до сетните надежди на сърцето,
ти вече ще съзираш небесата
единствено в очите на детето...
С целувки ще възпираш дъждовете,
и всяка болка ще лекуваш с ласка,
от вятър ще го пазиш, като цвете,
което се полива само с щастие,
и то ще бъде твоят сбъднат зов,
животът продължил във твоите стъпки.
Вълшебство се отглежда със любов.
Защото е родено за прегръдки.

*
м-и, ако кажеш - пращам.
Привет desism!
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.