Абе хора, я стига! Колко от вас, ако чуят подобни думи от мъжете си, ще седят спокойно и ще дават шансове? Какво сте ги зажалили и заоправдавали тия мъже? Ама те горките, те били чувствителни, с тях трябвало полека на тия теми
Те да не са бавноразвиващи се, моля ви се!
Много точно го е казала и самата авторка - да се молиш да ти се чуе мнението и желанието, да се молиш да ти бъде дадена възможност да станеш майка! Това е унизително! Никой мъж не си заслужава такива жертви, молби, сълзи и сополи. Всички ние тук добре знаем колко е трудно да станеш майка, знаем отлично, че времето не е в наша полза. И даваме съвети да изчака и да не го тормози
Я се върнете в годините преди да се сдобиете с дете, поставете се в нейната ситуация и да започнем отначало с темата...
Дано не ми се обиди някой, не визирам конкретно никой потребител. Просто се вбесявам от тази продължаваща в 21 век тенденция да се държим с мъжете сякаш са ни деца и да им намираме всякакви оправдания за едно или друго. Горките те! Пък ние цъфнали и вързали, налЕ! Ние не сме чувствителни, на нас всичко ни е цветя и рози 24/7/365. Ама неееее, ние сме жени, ние сме длъжни, то няма кой. Пък те мъжете, горкани, нали им е сбъркана "едната хромозома", какво да ги правим, цял живот живи ще ги оплакваме и ще ги тупаме по главиците, мамини златни..... И това поведение и мислене спрямо "силния пол" важи за всички житейски ситуации и въпроси. Не го разбирам. Егати еманципацията и чудото, голям автогол. Ми то като все ние ще теглим хомота за повечето важни неща, все ние ще сме силните, те за какво са ни? За осеменители и банкомати ли?
П.С. Deva_telec, седни и проведи един откровен и твърд разговор с мъжа си. Помисли си добре какво си склонна да приемеш и дали си готова да живееш с избора си цял живот, без да намразиш човека до себе си за него /в случай, че той отказва да имате деца и ти се съгласиш/. Не е лесно хич това, ясно ми е. Но и надали е лесно да живееш с постоянното съмнение - дали, ако и т.н. Пак казвам, не мисля, че някой мъж си заслужава да се откажеш от деца, когато неистово ги искаш. Разбирам и ти да не си голяма мераклийка, да. Но цялото ти същество да крещи за дете, а той да не иска - ами просто трябва да решиш кое искаш повече. Решението е твое, както сега, така и след евентуалния разговор. Последиците също ще са за теб.