Додич, първата тема за неасистирано домашно раждане (по повод смъртта на бебето на ветеринарката е тази)
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=45826.0 От месец май, 2011. Трудно е да я намериш из сайта, ако не знаеш, че я има изобщо. Аз просто помня къде е, защото и доста писах из нея тогава, а и като време помня кога е било, защото Дани беше на няма и три месеца като се случи случката, крив, с колики и не успях да пътувам до София, за да придружа Вени при Марта Вачкова. В самата тема - със сигурност има копирани част от разкази от сайта "Родилница" - чети и пълней дето се вика. Мисля, че и поне част от въпросния им чат го има качен. Копиран във вид на текст, или беше на файл, който да теглим - вече не помня наистина. В момента ми е слабичък нет-а, че съм на село и много бавно ми зарежда, за да ти намеря точната страница, ако го има в целия му размер постнат. Със сигурност го имам на файл на стария си лаптоп, имам и още един файл, който Вени ми прати (и не знам как успя да измъкне), съдържанието е сходно, участниците същите... Обещавам като се прибера в града, да опитам и двата да ти ги изпратя, ако до тогава някой друг не е успял да ти ги прати.
Интересно, макар и тегаво четиво са и двата, вкл. в частта, в която главните замесени и подстрекаващи ветеринарката да върши , каквото свърши, след като бебето почина - се уговарят пред властите да се твърди, че тя просто внезапно и бързо започнала да ражда у дома си и затова така станало. Т.е. това, което винаги твърдят за този тип раждания. Също така "шефките" на групичката - планираха бързо някакъв групов сеанс за своите сподвижнички, на който с н'ам каква групова медитация да им оправят вибрациите, дето им се разстроили заради това починало бебе. Или иначе казано - бърза атака за ударно облъчване на нова сметка на разколебалите се бременни.
В България - официалните им събирачки се водят "йога курс за бременни". Няма нищо лошо в тези курсове, когато са наистина такива, по целият свят ги има, но го казвам тук и го натъртвам за всички бременни решили да ходят на такъв, че е възможно да попаднат не баш на това, което официално им се представя
И съвсем добронамерено ги съветвам, ако им се случи на такъв курс да ги агитират как не трябва да слушат лекарите си, да си взимат лекарствата и пр. - да бягат оттам с 300.
Тя
Мели е съвсем права, като ти казва да не си го причиняваш това, понеже на всяка нормална жена и майка й се опъва и последното нервче до скъсване, да чете жалби от вида на как една, въпреки, че имало живо и здраво дете - не можела да му се радва безрезервно и до ден днешен и да преодолее болката (емоционалната болка подчертавам) от това, че детето й не се появило на бял свят, чрез естествено раждане, ами оперативно. После някой ми се святка как сме ги обиждали тези горките, казвайки, че не са много "по реда си" с главния. Ми не са егати! Кое му е нормалното на това да не можеш да се радваш на здравото си дете, понеже не си го родила на собствения си диван и това за теб да е незаобиколим фактор в отношението към същото това дете.
И аз съм на мнение, че бива тези теми да се заковат някъде на видно място. Най-малкото, за да видят обмислящите такова раждане на КАКВИ "хора" разчитат за подкрепа в този момент и как тези същите, като се обърка работата - замитат набързо следите си, казват едно: "е, ми стават и издънки" и това е всичко от тях. Главната им грижа е как да спасят собствената си кожа разбира се, да не вземе някой да ги подведе под отговорност за действията им (понеже за тях има подобна възможност, дори и трудна за осъществяване), ако за самата родилка няма, да опазят имиджа си възможно най-лъснат, че да могат да прилъгват още жени за "каузата" си и така. То по тази причина баш, след фала с ветеринарката - си изтриха буквално половината сайт, чатовете, забраниха достъп. Оттогава пишат в някакви много вътрешни чатове, до които достъп можеш да имаш, само ако те вкара някоя тяхна симпатизантка, която лично познават... Като да се провреш в много елитен "голф-клуб" стана достъпът до местата, където обсъждат по същество дейността и страстите си. Отдавна в публичната част на сайта им - се говори само за формалната им борба да си раждат у тях си, понеже нали болниците ни са много зле и пр. смилаеми и логични неща. Те са само за парлама обаче и за пред медиите от всякакъв вид. Реалните им занимания и цели се извършват потайничко, но не са спирали и за секунда де. Както казах и по-напред, сигурна съм, че и Лили не е раждала наистина сама в дома си, пък дали тези точно са й асистирали, дали някои други със същите убеждения - само тя си знае. Но, че кипи усилена дейност на тези сектички - няма грам съмнение.