avallon, aми то няма как да вденеш, понеже няма и КАКВО
Тези в повечето случаи раждат не на дивана баш (това го ползваме за нарицателно), ами в домашната вана, ако такава нямат - в надуваемо басейнче. Твърдят, че за бебето било по-комфортно и по-малко стресиращо да се роди във вода (и лайна, без извинение, но като има асистиращи дули – те ги вадят с кепче, абееее чудо, чудо). ОК, ама хората не са риби, не са и земноводни, а "майката природа" е предвидила да се раждаме на сушата и първата ни работа след това е да поемем въздух. Атмосферен. Щото нямаме хриле, че да го правим под/във водата.
И тук пак се връщаме на лицемерието и истинските причини да се върши цялата тази раУта. Счита се и дори по болниците го има като опция в някои, че докато родилката се намира във вода - това облекчава болката от контракциите й. Само, че в болницата, когато вече ще излиза бебето - те вадят от ваната и си раждаш "на сушата" все пак.
Пък у дома - не правят така, с което рискуват и бебето да се нагълточи с вода, при опит да "продиша подводно", или при забавена реакция на околните да го извадят от водата. Имаше в САЩ мисля такъв случай описан т.е. причината установена от патолога за смъртта на новороденото е удавяне, ама понеже И това се случвало радко - нЕма значение. Баш на тая няма да й се случи това.
Цялата им краста - няма нищо общо с комфорта на бебето и кое било по-добре за него, това не виждам изобщо какво да го говорим вече. Става дума за едно от множеството леки психични разстройства, от които страдаме като вид и нездрава, фетишистка фиксация по самият акт на раждане. Като приоритено в него е извличането (на необяснимо за нас) емоционално удоволствие (понякога и физическо) от същия за родилката, като се пренебрегва всичко останало и рисково и за нея и за бебето.
Аналогично е разстройството (като механизъм на случване) на съзнанието и при онези хора, които всячески се стремят да им бъде ампутиран някой здрав крайник, понеже не го понасят, не се чувстват комфортно с него и пр. Това го писахме с
Боби преди време, давали са го и по "Нешънъл" в поредицата "Фетиш". Тези същите хора са абсолютно нормални и адекватни в други сфери на живота си, някои имат и престижни професии, не са някакви очевидно изкукали аутсайдери да кажеш. Обаче тоя им напън си го има, обсесия тотална е, рискуват си живота, за да премахнат въпросният крайник и няма спирка, няма убеждения, няма дяволи, за да спрат. И обикновено - постигат своето, като така увреждат крайника с цената на часове непоносими физически мъки за тях самите (един 12 часа си държал нежеланата ръка в кофа с лед, за да предизвика такава степен на измръзване на крайника, че хирурзите да са просто принудени да го ампутират). И го ампутирали де и тоя кротнал чак тогава. Сега е зорлен сакат човек, ама щастлив...ходи го разбери нали... Много малко знаем за мозъка човешки и за всичките му бъгове (такива, или още по-сериозни), можем само да констатираме, че ги има засега и това е. Тези същите хора имат и някаква НПО, която се бори за правото им да си ампутират доброволно здрави крайници. Всеки нормален човек се замисля (вкл. аз), дали не е по-добре наистина да им се разреши доброволна медицинска ампутация, вместо да бъдат рискувани животът и здравето им с инфекции, или дори смърт, докато опитват да увредят въпросният крайник, така, че лекарите да са принудени да го ампутират. Както се сещаш обаче - това е повече морален казус, защото в него биват набърквани и други хора (лекарите), които са положили Хипократова клетва най-малкото и за които не е особено приемливо да увреждат и инвалидизират хора умишлено. Камо ли да ги задължават да го правят това. Има и шанс някакъв, да се установи в някакъв момент какво причинява такива отклонения при тези пациенти, да бъдат успешно излекувани и...к'во праИм тогава, ако сме резнали на един ръката, на друг крака, защото така пожелал същия, докато още е бил болен?
В не помня коя държава скандинавска, имат и партия на педофилите, бореща се педофилията да е законна за практикуване. Да, имат право да искат това и да се борят за него, но това не ги прави нормални и психически здрави хора все пак.
Сега някой ще каже, че е просто абсурдна аналогията с казусите описани дотук и е неуместно да сравним тях – с желанието да си раждаш у дома, неасистирано. Понеже раждането е естествен и съвсем нормален за здравия психически женски индивид процес (факт) и за "патология на раждането" да говорим - някак не става и не е уместно. Дали? Според мен е уместно да го имаме предвид, като възможен вариант, не от гледна точка на самия процес като такъв, а от гледна точка на
възприятията на конкретната родилка на същия.
В крайна сметка, всяка майка тук, та и всяка кандидат-майка си задава съвсем логичният въпрос по каква бе джанъм толкова важна причина, една родилка би поела и 000000,1% риск за себе си и бебето си, за да ражда по възможно най-рисковият в съвременният цивилизован свят начин. Когато вземем да нищим официалните аргументи за тия практики - те един, по един отпадат, издишат и лъсва, колко са несъстоятелни и "изсмукани от пръсти", колкото там нещо да се каже. Вкл. и как раждаш сухоземно същество във вода, че така му било по-харно на него
И като се разчисти цялата плява по въпроса - си идваме на думата, а именно, че такива жени имат определен фетишистки уклон в дадена насока, който като всяка обсесия (от различен вид) доминира над всякаква логика и здрава мисъл и склонността да си го задоволиш е неудържима просто. В тяхна услуга е, че действието е баш естествено раждане, което не бие на очи така, както да искат да си ампутират крака и ръце. Та и като има мегдан да се спори, че в болница било по-опасно заради резистентни бактерии, които само там виреят – екстра идва, та и логично звучи. Дори и на тях самите им е пречка да се усетят, че нещо не е особено по реда си в главите им, точно защото говорим за раждане, не з наещо друго, което да е очевидна аномалия. "Ми аз искам да си раждам както рекъл Господ" - какво ненормално има? Ми по принцип нищо, ако не отчиташ всички останали факти и обстоятелства по темата.
Онези с мерака за ампутации например - знаят, че това тяхното не е нормално, защото е много фрапантно желание, някои от тях с години се подлагат на терапия с цел да преодолеят тази си обсесия, не успяват, стигат до остри депресии, защото все още го имат този крайник и пр. Но поради естеството на проблема си - не твърдят поне, че тяхното си е супер нормално, па всички останали дето се чувстват ОК с всите си крайници са изтрещели зомбита някакви. Което пък при жените драпащи да раждат у дома самички - не може така видимо да се дефинира, като отклонение, особено като те НЕ споделят обикновено реалните мотиви за желанията си. Някои апропо - дори пред себе си не искат да ги признаят.
Да седнат на нас да ги споделят тук - небъдно е.
Какво да каже някоя такава и как да ти аргументира
рационално, че от цялото раждане на нея й било най-важно да получи оргазъм по време на същото? Ми тя е наясно, че за повечето останали жени - това е чиста лудост, извратения и в този ред. Те тези жени не са "луди" в буквалния смисъл на думата, а имат определен тип мозъчна дисфункция просто. И то такава, че притъпява базови човешки инстинкти,
дебело го подчертавам това. Една от всички възможни причини казвам, за тия домашни раждания е "да е с оргазъм" и за същата както казах и преди - има цяла школа. Официално е известна същата, а знам изобщо за това, понеже в списание "9 месеца" на цели 10 страници имаше статия по въпроса. Което беше и причината да си го купя за пръв и последен път като бременна същото (да си имам и късмета нали
). Броят за който говоря е от юли, или август 2010 година, ако някой мисли, че се шегувам - да ровне да го намери. На корицата беше изведено това, като заглавна статия.
За ролята на медиите в цялата история - да не започвам дори да пиша, че ще ви окьоравя.
Стига да напомня, че в
националната ни телевизия (издържана и от МЕН!) баш се рекламираше този почин, в предаването на Марта Вачкова, преди да стане фалът с бебето на ветеринарката. Когато същият се случи и ИМЕННО "Зачатие" настоя за второ предаване по въпроса, за да се види какъв може да е резултатът от такива неща - всички знаем как протече то, че на
Вени само някой не й скочи на устата, за да я накара да не говори, че Марта въртя около самата тема през цялото време и настояваше да не коментираме случая баш, че тя горката майка налЕ. Ми к'во да коментираме тогава бе?
Ланшният сняг ли?!
Сватееее, ми те нашите деца милите сред кога се появяват баси? Сред комшиите явно.
Пък като знам и Габи и Дани к'ви са "стресирани" горкитеее - отивам на шопинг за кърпички просто, че не моЙ си спра сълзите и сАполите от тая мъка. То тяхното страдания ли бе да го опишеш?
Но ти си много, много по-съгрешила от мен, дамммм. Аз само с едно секцио и АМ вредих, а ти ин витро, че и ти не кърми, а и заряза милото дете в кувьоз почти месец. Не ми се фъчкай с едното естествено раждане, то не компенсира хич, а и беше в болница, та....иди си направи харакири!