0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: lili2011 вече гушка своята слънчева дъщеричка!
« Отговор #20 -: Август 04, 2014, 19:13:13 pm »
Честита ви дъщеричка мамо Лили .Да ви е здрава и много щастлива малката принцеса .
« Отговор #21 -: Август 06, 2014, 23:30:25 pm »
Лили, сърцето ми бие от щастие за вас! Честит божи дар. Дано съкровището ви е здраво и дано бог бди винаги над всички вас!  Много целувки

*
« Отговор #22 -: Август 12, 2014, 19:33:40 pm »
Момичета, страхотни пожелания, благодаря горещо за всяко едно от тях!!! Направо пуснах сълзички докато ги четох!  :bighug:

Родих мъничкото си момиченце една топла юлска вечер, малко преди полунощ, вкъщи. Беше приказно!
Бебка се роди прекрасна на вид, после разбрахме че и мерките и са чудни - 3650 на 51 см. Много сме щастливи!

Прекарваме дните в целувки и непрекъснати докосвания, с цел осъзнаване какво велико щастие ни е постигнало, но на моменти още ни е като насън. Пожелавам на всички момичета, някога преминали през форума да сбъднат мечтата си! И на всички да са ни живи и здрави съкровищата, да ни даряват с най-хубавите си усмивки!

Още веднъж благодаря на всички!   :bighug:
« Отговор #23 -: Август 12, 2014, 21:54:29 pm »
Мила Лили, с думите "Родих мъничкото си момиченце една топла юлска вечер", ти слагаш началото на Вашата приказка. Ти, толкова позитивна, слънчева и истинска, твоята половинка, и малката нежна Калинка - бъдете винаги щастливи :).

[161551.gif[/img][/url]
« Отговор #24 -: Август 14, 2014, 13:31:13 pm »
Лили, ако някой в този форум е способен да роди вкъщи, то това си ти  :P
Толкова романтично и емоциално го разказваш, та малко остава и да ни навиеш.
Радвам се, че всичко е минало супер и че сте добре  :P
*
« Отговор #25 -: Август 14, 2014, 16:22:25 pm »
Лили, ако някой в този форум е способен да роди вкъщи, то това си ти  :P
Толкова романтично и емоциално го разказваш, та малко остава и да ни навиеш.
Радвам се, че всичко е минало супер и че сте добре  :P

Наистина някак чувствах, че Лили ще направи нещо такова :)
Но аз преди гледах романтично и на идеята таткото да присъства, но определено дори и Лили не може да ме навие да си го помисля отново :D
Поздравления за теб!  :bighug:
*
« Отговор #26 -: Август 14, 2014, 17:34:12 pm »
Не може ли бащата да присъства в болницата?

*
« Отговор #27 -: Август 14, 2014, 23:17:57 pm »
Във все повече може... дали платено дали безплатно има варианти. В МД обаче мисля че не може, не съм се интересувала. Но имам вътрешното усещане, че лекарите и системата и обществото не са готови... но това е просто мое усещане :)
« Отговор #28 -: Август 15, 2014, 00:00:33 am »
 :offtopic: В чужбина (поне при нас в Испания) бащата не просто присъства на раждането ми и през цялото време докато оправят бебето следи процеса и после през целия престой на мамата и бебето в болницата си има място и за него в стаята. Семейството през цялото време е заедно и няма по хубаво нещо от това да посрещнат двамата новия живот. Могат да си направят план на раждане и в предродилна зала да си дишат или да помага таткото с каквото може. На мен ми се вижда супер и с моя мъж сме категорични че живот и здраве като стигнем до този момент ще бъдем заедно.

Само дето нямам и аз смелостта на Лили да рискувам вкъщи  :D иска се наистина много голяма смелост за това.

Лили от тук на татък все така свежо и позитивно да звучиш и да и се наслаждавате много на малката принцеска!

*
« Отговор #29 -: Август 15, 2014, 00:28:18 am »
Романтика, ако всичко завърши ОК, а не си в "онази статистика". Радвам се, че Лили не е, да са живи и здрави. Но все пак - никого не съветвам да се лишава от медицинска грижа по време на раждане, защото не се знае дали няма да потрябва такава супер спешно. И да не се лъжем - в нашата държава - много по-вероятно е да не можете да я получите толкова спешно извън болницата. Може и да не ни харесва, че е така, но засега е така момичета.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Crystal

« Отговор #30 -: Август 15, 2014, 08:09:47 am »
В МД бащата може да присъства срещу доплащане.
Никога не бих родила в къщи, не бих рискувала живота на бебето си.
*
« Отговор #31 -: Август 15, 2014, 10:57:48 am »
Момичета, Лили не е казала каква е причината да роди вкъщи, а дори и да си е неин избор дайте да не и оспамваме темичката :) Има си тема за раждането все пак...
*
« Отговор #32 -: Август 15, 2014, 12:44:01 pm »
Mousyt, ако не си забелязала - отправила съм своите пожелания към майката и бебето ;) Та не спамя. Лили е споделила именно ТУК, че си е раждала у дома, поради което и аз съм написала коментара си по този въпрос ТУК, а не някъде другаде. Не съм счела за нужно, да пусна специално отделна тема, в която да коментирам раждането и личните избори на трето лице, но ако държиш - мога и да го направя. Само, че разговорът там ще стане доста неприятен, ще има обидени и пр. - дето се вика "играли сме го този филм", таман няколко пъти. Колко е имало смисъл и полза...очевидно е.
Апропо - не сме в съдебна зала, а във форум ;) Поради което, на активно пишещите и четящи тук, изобщо не им е нужно да каже Лили защо си е раждала у дома и дали е по неин избор, или не е. Лили не живее в гората, не е да не знаеше, че е бременна, всички нейни разбирания за родителството и гледането на деца са в посока "натюр" (не й осъждам разбиранията, просто ги изреждам), та в този ред на мисли...домашното й раждане не е някаква случайност. Очевидно е.

Та, затова казвам, за ДРУГИТЕ, не за нея - да си опичат акъла. Щото нали знаеш лафа: "един път стомна за вода, втори път стомна за вода...". Романтиката е хубаво нещо, но не бива тя де е приоритет когато си говорим за нещо свързано с поне два човешки живота. И то точно в ТОЗИ сайт. Е, не моЙ само романтика и пинизи и само те да са важните. Става дума за елементарна отговорност към още неродените, която НЯМА задължителен характер никъде по света. Тя следва да се проявява от родилката, по нейна лична воля. И докато аз чета и пиша в този форум - няма начин някой да ме накара да си премълча, виждайки, че някой не е проявил отговорно отношение, само защото се е разминала белята. МНОГО се радвам, че нищо лошо не се е случило, ама всички знаем, че шансът за обратното положение е отвратително висок.

Всеки с мнението и аргументите си дето се вика, моите съм ги написала сЮвсем културно ми се струва.

*
« Отговор #33 -: Август 15, 2014, 17:43:04 pm »
Хей момичета, не се стряскайте, не съм си загубила разсъдъка напълно  :wink:  Поне засега.
Не родих вкъщи, за да присъства таткото (който всъщност не присъстваше, бях съвсем сама), нито съм се подготвяла за т. нар. 'домашно раждане'. Просто така се случи. Вярно е: имаше романтика, бях изпълнена със спокойствие и любопитство, бях много щастлива! А дали умишлено останах вкъщи - и досега не мога да дам еднозначен отговор. Може би беше някакво решение в последния момент или просто исках да отложа отиването в болница максимално. Или може би от всичко по малко.

Jbrul, не призовавам никого да прави като мен. Такива решения са изключително лични. Както и отговорността, и риска... Не бих могла да нося отговорност за никой друг. В този сайт бездруго има толкова много сълзи - аз самата оставих голяма част от душата си по тези страници. Просто споделих как се роди моята Калина.

Избягвах да споделям какво се случи, защото... когато си родил бебето си вкъщи отношението на повечето хора е... ами не особено забавно. Но моето бебе се роди така, и да крия този факт, все едно е станало нещо срамно.. няма да играя тази игра. Щастлива съм. Може би по същия начин щях да съм щастлива, ако се беше случило в болница, може да съм щастлива просто заради самото раждане. Няма как да разбера, ако не съм го преживяла и по друг начин. Но така започна моята приказка, и се надявам да продължи все така красиво.

На всички пожелавам сбъднати мечти!  :bighug:
« Последна редакция: Август 15, 2014, 17:45:21 pm от lili2011 »
*
« Отговор #34 -: Август 15, 2014, 22:33:53 pm »
Лили, така си го направила, минало е добре, за което наистина много се радвам аз лично. Разбира се, че ще се чувстваш щастлива от това, че си родила дете, ако ще и на Марс да си го родила - щом сте живи и здрави на финала, само повод за радост си е.

Ще оспоря обаче, че отношението на хората е особено, когато някой си роди бебето в къщи, само защото е родено някъде другаде, а не в болница. В България то е "особено" в случаи като твоя, или в случаите на планирано неасистирано домашно раждане. А е особено - просто, защото това е игра на "руска рулетка" с поне два живота Лили. Не, защото някого, вкл. и мен ме бърка лично на кой как му било най-приятно и къде да си ражда. Раждането не е пикник, то е сред най-рисковите моменти в живота на всяка жена. РИСКОВИ казвам, което означава, че никой на този свят не може да ти каже предварително дали ще се реализира рискът, дали няма. Може само да се предполагат вероятности и дотам. Не са никак малко прекрасно следените бременности, при които се е очаквало с висок % сигурност, че раждането ще мине леко и бързо и изведнъж се прецака нещо, ама така се прецака, че екипът спринтира към операционната... И ако ти се случи тази същата ситуация, ей така както си си у вас, а ти и сама си била....за теб просто нямаше да "започне приказката", а да приключи преди да е започнала. СЛАВА БОГУ, че не така се е случило!

Ти не призоваваш никого да постъпва като теб. АЗ призовавам обаче, всички, които ще прочетат споделеното тук - ДА НЕ постъпват като теб. Защото всички щастливи истории си приличат Лили, но в нещастието си всеки е сам и следващата решила да изживее "такава романтика", която не извади твоя късмет - ще е с празни ръце и празно сърце. Пък, че при теб се получили нещата - няма да й е утеха. Тъжното е, че жените склонни към такива постъпки - четат и взимат под внимание само споделяния като твоето и си мислят как то това е "детска игра" и при всички става като при теб. Когато при тях не стане чааааак....тогава стават активни в едни други сайтове, с чиито адреси (и снимков материал) - не искам да ти развалям настроението. Не са нашенски сайтове Лили, чужбински са, от онези държави където е уредено асистираното домашно раждане, но има куп мераклийки и там да го направят това хем у дома - хем без медицинска асистенция. Причини - разни за тия решения, не са важни толкова. Важното е, че подценения риск - води до кадри на новородени в миниатюрни бели ковчези. Попаднали там от чиста проба глупост и родителски красти разни, спасяеми, износени бебета, без някакви сериозни увреждания, ама...нямало кой да ги спаси.

Та решилите да си раждат така - нека първо поогледат в тези сайтове, после в другите дето им обещават романтика и как всичко ще е ОК. Поне да видят "двете страни на монетата", преди да решат окончателно.

На теб и младата дама - желая само хубави моменти заедно и здраве, здраве!  :D

« Отговор #35 -: Август 16, 2014, 08:36:48 am »
Абсолютно съм съгласна с Jbrul,не препоръчвам раждане в къщи,това си е лудост...първият път забременях естествено,изкарах си една чудна безпроблемна бременост,преносих девойката 12 дни и тръгнах да раждам в МД,уж всичко бе ок,но тя загуби тонове и ми я извадиха на 5 см.разкритие с форцепс,мина цяла вечност докато изплаче(поне на мен така ми се стори) след това бе в кувьоз 24ч....винаги може нещо да се обърка,когато на-малко го очакваш,като мед.сестра ще кажа,че много пъти,не е имало време да стигнем до операционна или реанимация,които са на нашия етаж все пак и съм имала пациенти,които е трябвало да се изпишат следващия ден,но предният са ми умирали в ръцете неочаквано ....но да не спамим повече темата :)
Лиленце,аз чак сега разбрах,че всъщност ти в къщи си родила бебка,все си мислех,че някъде по планините ще я родишна палатка :lol: с това твое хойкане до последно,радвам се,че всичко е минало добре,че и двечките сте добре и от тук нататък само щастливи и незабравими мигове ви пожелавам :)
« Отговор #36 -: Август 16, 2014, 10:27:44 am »
И аз подкрепям мнението на Jbrul.
Мисля, си че Лили, осъзнава напълно рискът, който е поела. Това е нейн избор и няма място за упреци.

Лили, не знам само мъжът ти и той ли е бил ОК с това.
Умът ми не го побира как си се справила точно. Но явно си много много силен човек.

Иначе и моето раждане нямаше да го бъде без медицинска помощ.
Ние също изгубихме тоновете на бебо и след намесата на док нещата се стабилизираха, но в един момент бях сигурна, че ще влизаме за спешно секцио. Слава Богу размина се.
После пък плацентата не можа да се роди (беше залепнала за тазовата стена) и я вадиха ръчно на части.
*
« Отговор #37 -: Август 16, 2014, 11:21:27 am »
Само напомням, че темата за поздравления  :witch:
Преместете другата тема на подходящо място, моля!
« Отговор #38 -: Август 16, 2014, 23:58:44 pm »
Леле вие убихте романтиката на Лили. Момичето ви споделя че е безкрайно щастливо от начина по който са се развили нещата а вие я награбихте че едва ли не е извършила престъпление излагайки на риск живота на нея и на бебето.
То човек да не сподели и го захапвате. Всеки има право на избор и никой няма право да го съди и никой няма нужда друг да го убеждава дали да постъпи като нея или не. Колкото и даапелирате жените да не го правят това, нали се сещате че ако някоя реши да си поеме риска няма да се повлияе от мнението на друг. Нито е първата нито е последната, която ражда вкъщи. Аз съм на мнение че ако ти е писано да се случи нещо лошо и в болницата да си ще те объркат лекарите ( както хиляди пъти се е случвало) и пак няма да имате хепи енд.
Лили дори не е обяснила как са се случили нещата, а я съдите. Ми може всичко да се е развило бързо и докато чака да дойде момента за болницата то малката да се е появила. Майка ми е родена вкъщи без лекари без никой и ето я на жива и здрава. За малко и мен да ме роди вкъщи. Имала е две контракции и два напъна. На втория съм била вънка. Всичко е започнало и приключило в рачките на половин час.

Тъй че хайде да не даваме неискани съвети в излишък и да ги запазим за някой който реши да ражда вкъщи и ни ги поиска. В случая вече са излишни.

Лили кажи как се сработвате с малката? Как се справяш? Спокойна ли е? Кърмите ли се? Имате ли вече колики и такива бебешки неща  :)

*
« Отговор #39 -: Август 17, 2014, 19:21:36 pm »
Бери, чакам да ни излязат генетичните изследвания и ще мина да се отчета в другата тема  :bighug:
С малката сме просто фантастично - здравичка е, активна, нямахме жълтеница и засега нямаме и колики... неочаквано за мен почти не се усеща че имаме бебе! Мислех че ще съм уморена и недоспала, но поне засега няма и помен от такова нещо, справям се без помощ с бебка, ако не броим че тати е поел готвенето. Остава ни много време за почивка, джиткане из града, пътуване извън него, телевизия... Щастливи сме!