Лили, така си го направила, минало е добре, за което наистина много се радвам аз лично. Разбира се, че ще се чувстваш щастлива от това, че си родила дете, ако ще и на Марс да си го родила - щом сте живи и здрави на финала, само повод за радост си е.
Ще оспоря обаче, че отношението на хората е особено, когато някой си роди бебето в къщи, само защото е родено някъде другаде, а не в болница. В България то е "особено" в случаи като твоя, или в случаите на планирано неасистирано домашно раждане. А е особено - просто, защото това е игра на "руска рулетка" с поне два живота Лили. Не, защото някого, вкл. и мен ме бърка лично на кой как му било най-приятно и къде да си ражда. Раждането не е пикник, то е сред най-рисковите моменти в живота на всяка жена. РИСКОВИ казвам, което означава, че никой на този свят не може да ти каже предварително дали ще се реализира рискът, дали няма. Може само да се предполагат вероятности и дотам. Не са никак малко прекрасно следените бременности, при които се е очаквало с висок % сигурност, че раждането ще мине леко и бързо и изведнъж се прецака нещо, ама така се прецака, че екипът спринтира към операционната... И ако ти се случи тази същата ситуация, ей така както си си у вас, а ти и сама си била....за теб просто нямаше да "започне приказката", а да приключи преди да е започнала. СЛАВА БОГУ, че не така се е случило!
Ти не призоваваш никого да постъпва като теб. АЗ призовавам обаче, всички, които ще прочетат споделеното тук - ДА НЕ постъпват като теб. Защото всички щастливи истории си приличат Лили, но в нещастието си всеки е сам и следващата решила да изживее "такава романтика", която не извади твоя късмет - ще е с празни ръце и празно сърце. Пък, че при теб се получили нещата - няма да й е утеха. Тъжното е, че жените склонни към такива постъпки - четат и взимат под внимание само споделяния като твоето и си мислят как то това е "детска игра" и при всички става като при теб. Когато при тях не стане чааааак....тогава стават активни в едни други сайтове, с чиито адреси (и снимков материал) - не искам да ти развалям настроението. Не са нашенски сайтове Лили, чужбински са, от онези държави където е уредено асистираното домашно раждане, но има куп мераклийки и там да го направят това хем у дома - хем без медицинска асистенция. Причини - разни за тия решения, не са важни толкова. Важното е, че подценения риск - води до кадри на новородени в миниатюрни бели ковчези. Попаднали там от чиста проба глупост и родителски красти разни, спасяеми, износени бебета, без някакви сериозни увреждания, ама...нямало кой да ги спаси.
Та решилите да си раждат така - нека първо поогледат в тези сайтове, после в другите дето им обещават романтика и как всичко ще е ОК. Поне да видят "двете страни на монетата", преди да решат окончателно.
На теб и младата дама - желая само хубави моменти заедно и здраве, здраве!