Не плаша никой с инспекцията по труда, работодателите ми са коректни във всяко отношение, работя 4 години и половина,т.е. не е изпитателен срок, но последната година ни удължаваха договорите за по 6 месеца, сега пак ги удължават, но юристите са казали на счетоводителката, че не могат да сключат допълнително споразумение за удължаване, защото съм в болничен, друга счетоводителка ми каза, че не могат да сключат нов договор, но допълнително споразумение към сегашния можело, независимо, че съм в болничен. Просто проверявам кое е вярно, ще попитам и юрист извън фирмата за да съм сигурна, че не ме подвеждат. А иначе първата година или по-точно 410-те дни след раждане се плащат от НОИ , независимо дали работиш, а документите се подават от бившия работодател, след това ще се осигурявам във друга фирма и ще изляза в майчинство втората година, и ще си плащам сама здравните осигуровки, за това съм сигурна защото съм говорила със счетоводител на фирмата , в която ще се запиша след първата година. Не знам дали го обяснявам правилно, но това не ми е проблемът. Проблемът и питането ми по-скоро са как да си удължа договора при желание от страна на работодателя, поне за сега казват, че искат да работят с мен. Знам, че казуса ми е малко сложен, но все си мисля, че има начин.
Договорът ми е сключен по чл. 68, ал.1, т.1