Здравейте, моят "казус" не го срещнах никъде, затова да питам:
Кой издава 45-дневния болничен? Четох някаква наредба, там пише, че е следящият ме лекар.
След ин-витро съм и досега ползвах 180 дни болничен, изтичат на 6.12.2014 г.
Болничните досега ми ги издаваха в частната клиника, където направихме опита. От там хората ми дадоха и протокол за ТЕЛК, защото излизам в 45 дневен болничен на 11.12.2014, така че ТЕЛК се надявам да ми продължат болничния за въпросните 5 дни (от 6 до 11.12.2014).
Но не това е проблема. Успоредно с частните прегледи в клиниката, си ходя при моя АГ по ЖК, тъй като си живея в моя град, извън София и частната клиника. Та тукашния АГ ми каза, че той пускал 45-дневния болничен и че ако не го направи, щяло да се отрази върху плащането му по Здравна каса (нещо такова, не го разбрах добре).
Така ли е, наистина, спират ли му плащанията и има ли право той да ми откаже следващ преглед, ако не ми пусне той 45-дневния болничен? Проблемът е в това, че той ми води термин с 1 ден по-късно от вече определения в протокола за ТЕЛК от частната клиника. А в частната казаха, че също могат да ми издадат 45-дневен болничен.
Някой имал ли е подобен проблем и къде според вас мога да се обадя и питам за правата на АГ-тата по Здравна каса в случая?