Как не улучват мъжете ви бре?
Сериозно питам. Иван никога не е опикавал около тоалетната, а това мъж да пишка седнал - даже не си го представям. Ако го видя - ще го сметна за чисто луд, признавам си.
Дани също не цапа около тоалетната, хем не е с дълъг стаж. Единствено като приключи - може да има някоя капка по ръба на тоалетната чиния (дъската я вдига чинно), ама това не е драма, въпрос на техника и задобряване с "тръскането"
Лично аз - изключително избягвам да се ползва гърне, или да свиква, че там се вършат нещата. Наблягам на тоалетната, защото тоалетни има навсякъде - в градината, когато сме на гости, на заведение... Не исках да ми се случи това, което споделя Врабчо, защото си е неудобство все пак. Това го казвам за момичетата, които тепърва започват да се занимават с темата. Когато сте у дома - няма никаква техническа необходимост тези неща да се вършат в гърне. Има стъпалца за тоалетна, та стълбички, та цели конструкции такива - пеещи, светещи... Има 10 000 вида седалки за тоалетна...защо гърне?
Аз в апартамента си нямам гърне честно казано, няма и да имам. Взех едно за акането, докато сме си на село, просто защото допреди дни тоалетна имаше само на втория етаж на къщата и е разкарвачка. Сега тоалетна има и долу, гърнето го прибрах, днес си ака там на тоалетната, с адаптор - без грижи. Предвид, че съм му казала, че може да пишка из целия двор...едва ли ще се запъне да го направи в някой парк в града при нужда.
Та мисълта ми главно е - започнете ли да сваляте памперс - постарайте се да не създавате навик и "ритуал", че тези неща се вършат САМО в гърне например и то непременно у дома. При всяка възможност - показвайте различните опции, за да бъдат нещо нормално и естествено за детето. Не да си махнете един дерт образно казано, че да си отворите друг.
Ако бях махнала памперса, та да ми се налага да мъкна гърне с мен, или да търчим до нас за всяко изхождане...баси "далаверата", честно.