Здравей, zzlat!
Искам са да ти споделя нашия случай.
Мъжа ми е имал същия проблем като малък, с тази разлика, че майка му не е позволила да го оперират. По тази причина и на него единият тестис е значително по-малък и вече почти не функционира. От там дойде и проблема със забременяването - диагноза астенотератозооспермия, което означава намален брой сперматозоиди, намалена подвижност и лошо качество. Съответно веднага, след като се установи проблема, посетихме андролог (Милен Кацаров, София), предприехме лечение, показтелите се подобриха малко, но не достатъчно за естествено забременяване. Ето защо преминахме към инвитро, или по-точно ИКСИ. Имаме едно здраво момченце почти на 3 г., сега очакваме и второто.
Относно бързата еякулация и промяна в тази посока, не мога да ти дам съвет. Мога само да кажа, че ако жената държи на теб, това няма да е пречка за преустановяване на връзката.
Моите съвети към теб са следните:
1. Направи си спермограма, но задължително да бъде в специализирана репродуктивна клиника. Ако я направиш в лаборатория, няма да бъде коректна. В клиниката ще те посъветват дали да бъде обикновена спермограмата или разширена.
2. След като имаш резултата от спермограмата, трябва да посетиш андролог уролог, който да те прегледа и ако има някакви проблеми, да предприемеш лечение. За съжаление аз лично не знам да има добър такъв специалист жена. Д-р Кацаров, при който ние сме ходили е много внимателен и дискретен човек, така че спокойно можеш да му зададеш всичките си въпроси, които те вълнуват, относно еякулацията ти.
Стана малко дълго, но се надявам да съм била полезна.