0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Съжалявам, ако ще ви натъжа с моята история, но искам да споделя, за да предпазя ако мога някого от тази мъка.
Вместо да Ви се похваля, как след 5 годни мъка на стерилитет, инсеминации, прегледи и неуспехи, най- после успях от 1 инвитро да родя близнаци и как вместо най- щастливия човек съм и най- нещастния и как докторите с лека ръка затриха това мое щастие.
Първо забременях с близнаци, като бременността ми беше много тежка, започна с кървене, повръщане и продължи с 9 месеца лежане и лежане от 26 седмица в болница на системи за задържане. Въпреки мъките успях и в 35 седмица родих две прекрасни момиченца. На 7 ден всичко беше наред и ни изписаха. След това обаче на 20 дни се разболяха от бронхиолит, но оздравяха, след това обаче дори при най-малкото кихане, или прокашляне ме беше страх и ги водех на лекар.
Онзи ден едното близначе, прокашля през нощта, на др. ден веднага се обадих на педиатърката и тя каза елате да ви чуя. Отидохме, каза, че нищо не чува, но детето прокашля пред нея и тя каза, че не и харесва кашлицата, остра е и ни изписа капки фенистил, давах ги един ден, но на др. ден видях, че детето започва да диша учустено с коремчето, пак  и се обадих и отидохме, каза, че нищо не чува, а така дишало от жегата, а това че се храни по- малко също е от жегата. На др. ден пак и се обадих и  отидохме, защото детето беше бледо и не беше добре, чу го и каза че не и харесва да отиваме в токуда. Отидохме, прегледаха го, пак нищо не чуха, казаха има лек вирус, но с инхалации и вит с ще мине. На въпроса не следва ли да останем в болница. отг. беше не няма драма, това което ще му правите в къщи ще му правим и тук. Прибрахме се , на др. ден, обаче пак отидохме, защото детето беше бледо и не беше добре. Прегледаха го и докато чакахме докторката да напише какви изследвания да направим, то се разплака и издъхна в ръцете на съпруга ми. 4 часа го реанимираха, но нищо, вируса през това време е увредил сърцето мозъки и др. органи.И това е сега се разкъсвам между гробища и болници, защото и др. дете се разболя и беше 2 седмици в боллница. Сама се моля на Господ, поне то да ми е живо и здраво и когато го погледна се задавям от мъка, но то се усмихва горкото и не знае какво се случва и аз трябва да се усмихвам през сълзи, заради лекарското безхаберие и мъката до живот, но трябва да събирам сили, за да гледам останалото ми дете.
Това е скъпи момичета, съжалявам, ако съм отегчила, някого, но имах нужда да споделя. Бъдете живи и здрави и дано никой не изпита тази мъка като мен.
Re: Докторите погубиха едното ми близначе
« Отговор #1 -: Юли 15, 2014, 09:12:29 am »
Скъпа daisy86,

Моите съболезнования...това което си преживяла е ужасно. Не намирам думи с които да изразя разочарованието си от нашите лекари. За тях просто сме поредния случай за деня, многото от списъка на чакащите. А нашата драма след тяхната немърливост си остава наша драма...Дано намериш сили с които да продължиш напред, защото едно малко слънчице има нужда от твоята обич. Бъди здрава и борбена. Прегръдки!
« Отговор #2 -: Юли 15, 2014, 12:13:47 pm »
Скъпа Daisy,
Няма думи, които биха те утешили в този момент.
Бъди силна заради себе си и заради другото момиченце. Времето ще намали болката ти.
А за лекарите във вашия случай, просто нямам думи ...
« Отговор #3 -: Юли 15, 2014, 13:08:19 pm »
Daisy86, моите съболезнования. Сърцето ми плаче с теб. Каквото и да каже човек в такъв момент, все е слабо и нелепо. А аз си мислех, че Токуда е една от добрите болници, където биха действали адекватно и бързо... Ако имаш сили, седни и запиши всеки спомен за детенцето си, за да не ги изтрие времето.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #4 -: Юли 15, 2014, 13:19:58 pm »
мила daisy86, моите съболезнования! преживели сте най-жестокото нещо, което може да се случи на един родител... много съжалявам и ми е мъчно... много са крехки новородените мъничета и понякога медицината е безсилна, а нещата се случват за часове.

от сърце ви желая кураж и сили, за да се справите с мъката и за да се грижите добре за другото си детенце.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #5 -: Юли 15, 2014, 14:00:40 pm »
Приеми и моите съболезнования, скъпа Daisy!
Няма думи на света които да потушат болката ви!
Скърбя с Вас!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #6 -: Юли 15, 2014, 14:06:03 pm »
daisy86, моите съболезнования!
В такива моменти думите са слаби, за да изразят ужаса и безсилието.
Прегръщам те!
Пожелавам на семейството ви сила, за да се справите с нещастието.
И дано другото ви детенце да расте здраво и силно, и да нямате здравословни проблеми около него.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #7 -: Юли 15, 2014, 14:18:48 pm »
Малко ангелче  , да почива  в мир някъде там на небето !

daisy86 , моите съболезнования . Най-искрена подкрепа и кураж от нас!
Имай сили да  продължиш  напред -има за кого да се бориш и  полагаш грижи .
Бъдете здрави и смели !

пп. Едва ли  сега ти е точно до това  , но аутопсията какво показва за причините    ,  ще търсиш ли отговорност от някой лекар  ?  Знам ,че в момента нямаш сили  , но пиши  нататък за това как се развиват нещата , какво становище  взеха лекарите  ...
« Последна редакция: Юли 15, 2014, 14:21:59 pm от nimika »

« Отговор #8 -: Юли 15, 2014, 14:22:55 pm »
Daisy86 мойте съболезнования!мъчно ми е за теб,иска ми се по-някакъв начин да можех да ти помогна с тази болка ,но не мога.една от лелите ми същое загубила детенцето си на 20 -я ден и мисля,че от някаква настинка или грип ,доколкото знам.Желая ти другото близначе да е живо и здраво и да ви радва много за напред. 

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #9 -: Юли 16, 2014, 21:45:29 pm »
Дейзи, приеми най-искрените ми съболезнования, не знам какво да кажа, такава трагедия...

« Отговор #10 -: Юли 17, 2014, 19:11:38 pm »
Искрени Съболезнования, Дейзи!
*
« Отговор #11 -: Юли 18, 2014, 00:50:09 am »
Чета и не мога да повярвам,не мога дори да си представя ужаса който изживявате.
Искрените ми съболезнования!
« Отговор #12 -: Юли 18, 2014, 19:03:14 pm »
Приеми и моите съболезнования  :(
Няма по-голяма мъка от тази...

Незнам как лекарите не са разбрали по-рано за вируса и не са реагирали адекватно...

(Раждах и този път в Токуда и определено съм разочарована)