0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #820 -: Септември 27, 2014, 09:32:04 am »
За съжаление, след секцио не може упойка при нормално раждане  :?. Не че майките ни са ни раждали с упойки. Но и аз се надявам да е вярно, че втория път е по-леко, та макар и секцио  :wink:.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #821 -: Септември 27, 2014, 10:30:05 am »
Kassi, а защо след секцио не може упойка при нормално раждане?
Аз също съм много в чуденки, относно второто раждане. Единствената причина, която доктора ми обясни е, че след секцио, при нормално раждане има вероятност да се спука някой шев на матката и да се наложи отново рязане и шиене, т.е. хем да родиш естествено, хем да си срязана като при секцио.
Аз все още не мога да взема окончателно решение, но имам около месец, за да реша какво ще правя. Още повече, че първото ми раждане започна естествено и премина в спешно секцио.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #822 -: Септември 27, 2014, 10:38:40 am »
За да усетиш болката, така ми казаха, което ми се струва много странно, то стигне ли се до там  :?. Иначе това, което ти знаеш и аз знам, също окситоцин не можело, абе има риск, но познавам момичета родили така без усложнения, но знае ли човек. Хем при мен са минали 7 години .... иначе ако не получа сама контракции, не могат да ми предизвикат  :?, като гледам девойката няма намерения да излиза и сигурно ще се сбогувам с мечтата си  :wink:.

« Отговор #823 -: Септември 27, 2014, 11:22:46 am »
Е,според мен няма връзка след секцио да не може упойка...за да усетиш болката,що за шега? Иначе да риск има от разкъсване на шевовете и за това може да не е удачно да ти предизвикат раждането...
Blue,Bobbie,благодаря за успокоението   :) инак и аз не си представям да раждам без упойка  :lol:
« Отговор #824 -: Септември 27, 2014, 12:43:16 pm »
Виждам, че си говорите за упойка и че сте минавали по този път вече. Аз толкова много исках, но честно да ви кажа мъжът ми така ме уплаши. На негов приятел му слагали за операция от хемороиди ( дори незнам същата упойка ли е  :oops: ) и после за да се изпикае трябвало някакви специални ритуали, т. е. засегнат му бил нерв. Не съм се запознала подробно с упойката, но предполагам, че при добър анестезиолог мога да съм спокойна.
*
« Отговор #825 -: Септември 27, 2014, 15:00:11 pm »
И аз не съм чувала, че не може упойка и окситоцин след секцио, затова ми стана интересно. Ще прочета повече, но ще се консултирам и с докторката ми на 11-ти октомври, когато съм пак на ФМ.
Ако се сещате за още нещо, пишете, за да ме ориентирате какво да питам.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #826 -: Септември 27, 2014, 15:47:57 pm »
Аз вярвам на лекарите, които ме следят, така че не оспорвам нищо.  :)

« Отговор #827 -: Септември 27, 2014, 16:10:00 pm »
Вчера как се изплаших!на илизане от София точно пред 1 патрулка ни блъсна с колата зад нас един идиот и направо подскочихме... надявам се,че нищо ме няма на бебчо.нямам болки или кървене...
« Последна редакция: Септември 27, 2014, 16:11:54 pm от Рафаила »
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #828 -: Септември 28, 2014, 00:40:21 am »
За съжаление, след секцио не може упойка при нормално раждане  :?. Не че майките ни са ни раждали с упойки. Но и аз се надявам да е вярно, че втория път е по-леко, та макар и секцио  :wink:.
Моя близка позната роди нормално с епидурална, след секцио. Не в България, но мисълта ми е, че може.

*
« Отговор #829 -: Септември 28, 2014, 00:55:36 am »
И аз не разбирам защо да не може епидурал при естествено раждане след секцио? Няма логика просто. Да допуснем, че има риск при естествено раждане, след първо раждане секцио, понеже се води завишен рискът от руптура на матката (не навсякъде по света обаче се води така) - ОК. Но, ако ще се случва това - то ще се случи и с епидурал и без. Упойката "не играе" за този риск отникъде.
Catcat, това за което говориш е спинална упойка, щом е било за операция. Аз бях и с двете (и спинална и епидурална - за последващо обезболяване) при секциото - нямам никакви проблеми с нищо. Но да, все пак бива анестезиологът да си разбира от работата. Издънки по темата има навсякъде, вкл. в "Токуда" с моя приятелка. Уж епидурална, уж подават упойка, то едно голямо бебе - голяма мъка докато го роди, епизиотомия и като свършило всичко и тя ни жива ни умряла - оказва се, че катетърът не е поставен както трябва и всъщност са изливали упойката по...задника й с извинение. Просто се измъкнал и никой не го е видял. Ама то от другите течове - никой не се е усетил, че има теч и оттам. А тя пък си мислела жената, че с епидурал - не съвсем безболезнено трябвало да бъде, ами поносимо. И се чудела що не я боли поносимо, ами яко... :lol: Не е за смях де. Случаят е отпреди 5-6 години де.
Ако ще ползвате анестезия - все пак си проучете анестезиолога, потърсете отзиви на пациенти и пр.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #830 -: Септември 29, 2014, 09:46:18 am »
хм, наистина е малко странно това с епидуралната след секцио. при мен доц. Димитрова на една от феталните видя, че предния шеф на матката доста е изтънял и ме попита как ще раждам, по скоро си ми каза, че не е никак желателно да се пробвам естествено де. но при мен все пак бяха минали 2 г. само.
Та, с две думи няма значение как, важното е да сте живи и здрави и двете  :D
« Отговор #831 -: Септември 30, 2014, 03:25:33 am »
Върнахме се и ние от преглед  :D Тук ФМ изобщо не  е като в Бг, според мен е по-зле и по-скъпа. Можех да си спестя парите обаче и да ми я направят в болница. Но поради ред предишни причини реших нищо да не пестя.
Та на ФМ - всичко е наред, няма нищо притеснително. Същия ден ме изпратиха за кръвни в болница и да се регистрирам. Тук се регистрираш в болницата, към която твоя лекар работи. Съответно останах изненадана, защото се оказва, че тук взимат два пъти кръв за БХС - сега (11-13 седмица) и в 15-17 седмица пак. Много се учудих и питах защо -нали съм Митко любопитко-и ми обясниха, че понеже бебето расте се променят и показателите в кръвта на майката. После имам една ехография по здравна каса в 20 седмица и на 29 декември - тест с глюкоза.
Не казват обаче пола, поне до 20 седмица. Причината - презастраховат се, че майката няма да махне бебето, ако полът не отговаря на очакванията й/на семейството й. Тук явно е често срещано сред китайци и араби :(

Като цяло е по-зле пренатална диагностика, поне по лично мнение, изградено досега. Хич не споделят резултати, тук са на принципа, че ако има нещо ще ти се обадят, здрава храна, активна бременна, без пиене и трева (тук бременните злоупотребяват с това, много, ама много) и това е.

Много се радвах, че и ММ дойде с мен, с първата бременност изпусна всичко, защото не го пускаше шефката от работа, сега видя бебето и беше много щастлив:)
[/url][/url]
« Отговор #832 -: Септември 30, 2014, 09:51:17 am »
Jasmin_veni,чудесни новини...и аз повтарях БХС в 16 г.с.,защото ми бе увеличен алфафетопротеина...важното е всичко да е наред... :)
*
« Отговор #833 -: Септември 30, 2014, 11:36:06 am »
Браво за добрите новини, Вени :)

La vita è bella
« Отговор #834 -: Септември 30, 2014, 15:54:32 pm »
Момичета, вие смятате ли да замразявате стволови клетки?
« Отговор #835 -: Септември 30, 2014, 16:06:17 pm »
Момичета, вие смятате ли да замразявате стволови клетки?
Bonbolini, аз замразих.
И само да напомня... Който не иска или няма възможност да замрази стволови клетки, може да дари! В България има банка за стволови клетки в Александровска болница.
« Последна редакция: Септември 30, 2014, 16:07:54 pm от 47 Smiles »
« Отговор #836 -: Септември 30, 2014, 17:10:56 pm »
Аз смятам да замразя стволови клетки и дори искам да са за " няколко пъти". Не съм сигурна дали може, мисля, че Jbrul беше писала, че те са го направили, ако съм разбрала правилно. Засега май съм избрала Крио сейв, но още не сме се срещали, за да ни обяснят по-подробно.
« Отговор #837 -: Октомври 02, 2014, 13:30:08 pm »
Ей, къде сте всички  :D Наминете да напишете по някой ред!
Алекс77, ти как си, май си ни следващата, която очакваме  :)
Бонболини, какво решихте за стволовите клетки?
Ние сме добре. Въпреки чистата МБ и стерилна урина, д-р Тимева ми откри гъбички и тотално вече се отказах от утрогестана, който веднага след лечението с Канестен гин ми докара нови сърбежи. Явно не ми понася някоя съставка. Сега съм в дилема за раждането и в постоянно четене на зачатие и бг мама на мнения за Щерев и Токуда  :?
Слънчев и лек ден, бъдещи и настоящи мами  :wink:
« Отговор #838 -: Октомври 02, 2014, 13:44:01 pm »
Catcat, Крио сейв съхраняват на две места по две проби от пъпната връв, т.е. общо 4 мисля.
« Отговор #839 -: Октомври 02, 2014, 13:53:44 pm »
Catcat,изпревари ме  :D от сутринта се каня да пиша ама се хванах да чистя та до сега... :lol:
Добре съм,утре за последно ще пия Магнерич и Аспирин протект,защото влизам в 34 г.с. и трябва да ги спирам...поизпрах чаршафчета и одеялца и завивки за бебчо...а,бе стягам се лека полека... :lol:
Напомням,че с Бонболини вървим заедно така,че не е ясно коя от двете ни ще е първа... :lol:
Моусит и Мих взеха да ми липсват дано намерят време да пишат как са бебчовците им  :)