Върнахме се и ние от преглед
Тук ФМ изобщо не е като в Бг, според мен е по-зле и по-скъпа. Можех да си спестя парите обаче и да ми я направят в болница. Но поради ред предишни причини реших нищо да не пестя.
Та на ФМ - всичко е наред, няма нищо притеснително. Същия ден ме изпратиха за кръвни в болница и да се регистрирам. Тук се регистрираш в болницата, към която твоя лекар работи. Съответно останах изненадана, защото се оказва, че тук взимат два пъти кръв за БХС - сега (11-13 седмица) и в 15-17 седмица пак. Много се учудих и питах защо -нали съм Митко любопитко-и ми обясниха, че понеже бебето расте се променят и показателите в кръвта на майката. После имам една ехография по здравна каса в 20 седмица и на 29 декември - тест с глюкоза.
Не казват обаче пола, поне до 20 седмица. Причината - презастраховат се, че майката няма да махне бебето, ако полът не отговаря на очакванията й/на семейството й. Тук явно е често срещано сред китайци и араби
Като цяло е по-зле пренатална диагностика, поне по лично мнение, изградено досега. Хич не споделят резултати, тук са на принципа, че ако има нещо ще ти се обадят, здрава храна, активна бременна, без пиене и трева (тук бременните злоупотребяват с това, много, ама много) и това е.
Много се радвах, че и ММ дойде с мен, с първата бременност изпусна всичко, защото не го пускаше шефката от работа, сега видя бебето и беше много щастлив:)