0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #620 -: Септември 04, 2014, 11:41:33 am »
Мен покредно Михова ми мери шийката в 17 гс и каза,че е ок,а в 21 въобще не и обърна внимание...в 24 гс преди да ве приемат в болница док от жк ме погледна дали имам разкритие и каза,че съм "затворена".сано вс е наред!
« Отговор #621 -: Септември 04, 2014, 12:27:50 pm »
Mousyt, а колко трябва да наддаде малкия, за да си го вземете? Или зависи от други фактори?
Аз си лежа днес, станах да закусвам едва ли не на страх. Как добре се чувствах вчера, но заработи ли ми лошото въображение....уффф, цяла нощ доктори и шийки сънувам  :?
Хубав прохладен ден, момичета  :)
*
« Отговор #622 -: Септември 04, 2014, 14:15:10 pm »
Mih, адресът в София е "Симеоновско шосе", ама кой номер - не помня.  :lol: На лесно място е де, ще опитам да обясня. Караш към Ст. град и преди големия завой за Ст. Град - в дясно ти се пада автокъща А2 (тая с луксозните возила), пък в ляво има една кооперация и долу, на партерния етаж е въпросният магазин. Сайт - така и не си направиха тези хора, не знам защо. Марката е Piero, гръцки са мебелите, от масивно дърво. Към дизайна на избраното легло/ скрин/гардеробче - предлагат обколници, завивки, протектори и пр. - всички в съответния дизайн на избраната от теб серия. Има голям избор на цветове и модели.
Ще опитам да кача снимки на мебелите на Дани, да добиеш представа просто. На тях кошарата е още във вид на люлка. Не съм я снимала после, с колелцата вече, ама не е трудно да си я представиш и с тях де.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #623 -: Септември 04, 2014, 14:38:31 pm »
Мих, във Варна също има магазин на детските мебели Пиеро, намира се до хотел Мусала, отзад където е паркинга.

« Отговор #624 -: Септември 04, 2014, 15:21:18 pm »
JBrul, много красиво легло ...
*
« Отговор #625 -: Септември 04, 2014, 15:57:27 pm »
Мерси Смайл и аз го харесвам, с голям мерак го избирах и поръчвах, ама...на. Не го ползва.  :? Но пък смея да кажа, че ако го ползваше - щеше да му е удобно и на него и на мен. Така като гледам (хем Дани върви висок), докъм 5-годишен можеше да си спи в него, решетките са напълно отстраняеми, ако искаш, могат и да седят в различни позиции вдигнати - според нуждата.  Даже са облицовани със силикон горните пръчки, че бебетата имат навик да ги гризкат тях като проходят и им избиват зъбките, та да не глътне боя, или дърво. С мисъл са правени наистина. Та, ако ще го ползва детето - избива си парите 10 пъти. Неговото явно ще е "мозеен експонат"  :lol:
Скринчето обаче го ползвам ударно от първия ден, местих го и в друго жилище - не е мръднало нищо по него. Дъсчицата, която е тази падащата за да се удължава повивалника е захваната с болтове. Когато вече не ти трябва - лесно я демонтираш и си става отгоре съвсем нормално, равно, като нощно шкафче, или за каквото там решиш да слагаш. Нямам никакво намерение него да го изкарвам от употреба някога.  :lol:

« Отговор #626 -: Септември 04, 2014, 16:19:20 pm »
Jbrul, прекрасни мебели :) Определено ще отида в магазина, и съм сигурна, че ще избера красиви мебели. Значи в леглото може да спи до по- голямо детето. Аз исках отначало да е креватче с шкафчета и повивалник, но много тромаво ми се вижда вече.
« Отговор #627 -: Септември 04, 2014, 16:22:56 pm »
На нашето бебешко легло не му се регулира решетката (което усещам, че е недостатък). Можеш да я махнеш, но не и да я смъкнеш. Засега си спи в леглото, но то е долепено до нашето и аз вечер го обслужвам - подавам му бибата, завивам го като се развие.
Монтирали сме колелцата.
*
« Отговор #628 -: Септември 04, 2014, 16:29:12 pm »
Jbrul, честит рожден ден на малкото ти съкровище!  :bighug:
Да ти е жив и здрав, и много да го слушаш  :D
Много ви е хубаво леглото, а и с всички тези опции звучи супер! Иначе прилича на нашето по това, че е бяло и... че не се ползва.
Сatcat, то каква бременна ще си, ако не си във филма  :wink:  Ти всъщност знаеш ли колко ти беше шийката преди това? Може просто твоята да не е от дългите и да няма място за притеснение. Магнезий взимаш ли?
Моис, приспособлението за къпане е ааадски сладко!
Иначе да, кърмя Калина. Това ми начинание, уви, е изпълнено с драматизъм. Дано скоро се нареди всичко, и да ми отпадне едно друго бебешко притеснение, че вече ще полудея! То всъщност ако вече съм луда какво друго може да ми стане?

Към лекциите за бременни може да включим и състезания с награди 'Бързи, смели, сръчни'. 'Сървайвър' пасти да яде!  8)
*
« Отговор #629 -: Септември 04, 2014, 16:46:44 pm »
По темата с шийките да се изкажа като препатила  :wink: След всичко като ми минаха хормоните взех да разбирам какво се е случвало през бременността, когато нищо явно не съм разбирала от притеснение  :lol:
Шийката има три неща:
1. Колко е дълга. Това най-добре на УЗИ, защото е константна величина, за разлика от мануалния преглед, защото там е малко относително според пръстите на доктора ;) а и честото човъркане не е на добре. От друга страна при меренето с УЗИ не става ясно колко е била и дали не е по-къса по начало, докато при прегледа се оценява на базата на колко е скъсена (като %) - и явно някак усещат колко е трябвало да бъде и е по-точно ако по начало си с къса шийка.
2. Дали е отворена или затворена. Тук често е грешка, че е отворена когато се скъси - ами не. Може и да не се е скъсила и пак да е отворена, а отворена не е добре - голям риск от инфекции.
3. Дали е мека или твърда. Меката шийка поддава на тежестта и е проблем в по-голяма бременност.  Моята беше мноооого мека. Малко преди да родя беше толкова мека, че докторката чак се същиса, че не може да определи колко ми е разкритието, щото всичко било меко като влагалище (каквото и да значи това - цитирам ;))

Jbrul, дано магазинът е още на този адрес. Аз живея в района и да си призная не съм се заглеждала специално, но не съм забелязала такъв магазин - пък нали детските магазини обичайно ми се набиват ;)

Catcat, на кг трябва да стане поне 2100, но има и други фактори - самостоятелно дишане и хранене с биберон, което ние още не сме от почнали, а трябва и да задобреем... така че малко е комплексно :?
« Отговор #630 -: Септември 04, 2014, 17:01:12 pm »
Към лекциите за бременни може да включим и състезания с награди 'Бързи, смели, сръчни'. 'Сървайвър' пасти да яде!  8)
Аз мога да предавам "Как да бутаме количката с една ръка, да носим бебето в другата и да говорим по телефона в това време"
"Как да се изкъпем за 2 минути на отворена врата на банята" и др.п.  :lol:
*
« Отговор #631 -: Септември 04, 2014, 17:15:19 pm »
Jbryl,чудни са :) много са красиви наистина:)
Аз по бялото както си падам:)
Еlle, благодаря ти ,че ми каза къде е във Варна магазина :)
Че не се знае от къде какво ще взимаме , а и кога. Луда работа
*
« Отговор #632 -: Септември 04, 2014, 17:46:52 pm »
По темата с шийките да се изкажа като препатила...
Точно! Това са и нещата, които аз знам.
Mousyt, самостоятелното дишане и биберона мисля че мноооого бързо ще ги усвоите, само качете грамчетата!

47 Smiles, признавам те - много си добра!  :D
*
« Отговор #633 -: Септември 04, 2014, 18:44:13 pm »
Catcat, стискам палци притесненията ти бързо да отминат. Мисли за перфектното бебче и всичко ще е наред :)

Mih, браво, чудесно се справяш с двечките сладурчета. Всичко ще отмине, като ги гушнеш :)

La vita è bella
« Отговор #634 -: Септември 04, 2014, 18:53:15 pm »
Сatcat, то каква бременна ще си, ако не си във филма  :wink:  Ти всъщност знаеш ли колко ти беше шийката преди това? Може просто твоята да не е от дългите и да няма място за притеснение. Магнезий взимаш ли?
Лили, на 30.07 като бях на преглед беше 35 мм. и беше затворена. Предполагам, че и сега е затворена, защото докторката каза, че всичко е наред. Аз след прегледа започнах самонавиването :) обаче си записах час другата седмица за УЗ преглед, така че изкъсо ще я следя. Само последно да попитам- нали постепенно се скъсява, ако все пак остане този проблем? Няма внезапно да стане ми е мисълта.
Руми, благодаря :)
*
« Отговор #635 -: Септември 04, 2014, 19:19:13 pm »
Хммм...дали е още на същият адрес този магазин - не знам, по обясними причини скоро не ми е трябвал  :lol: Допускам, че е там обаче, защото се разприказвахме с шефката му навремето и доколкото разбрах - помещението в което се намира им е собственост т.е. няма логика да го местят някъде и да плащат наеми... Пък да са го закрили - съвсем не вярвам, понеже поне аз като търсих за Дани - нямаше почти предлагане на детски мебели дето да не са грозновато ПДЧ (за масово говорим, не специална поръчка) и оттам нагоре - вече дизайнерските за по м'найсе хиляди лева. И ИКЕА нямахме още де.... добре им вървеше бизнеса.
Трябва да се има предвид, че около месец се чака, понеже в магазина са мострени бройките, не всичко имат "на склад" (т.е. поне още един брой). Пък и понеже имате опция да си изберете модел кошарка, пък цвят, пък с каква картинка (т.е. комбинацията може да е всякаква) - не ги заръчват предварително "по свой вкус". Може и да няма рисунка, ако не искате. Оттам има също бавене, понеже ръчно ги рисува някаква художничка и те така.

Магазинът (преди поне) беше трудно забележим, с някаква семпла табелка...поне три пъти го подминахме и ние, хем знаехме къде отиваме точно и какво търсим.   :lol: Та може и човек живеещ в района да не му е обръщал внимание, някак..."не вади очи". Ама дали ще купувате, дали няма - заслужава си поне да идете да погледнете какво има. Ако не мебели - страхотни са им и спалните комплекти. Цветен такъв пуснах на 70 градуса с прах за бяло, по невнимание - нищо не му стана.

П.П. Лили, благодаря за пожеланията, никога не са излишни такива хубави.  :lol: Моя е грешката, че лентичката ми се е бъгнала и не съм обърнала внимание досега. Дани всъщност е на 3 години и половина понастоящем, на 17.02. има РД.  :lol: Ще опитам да я "ремонтирам" довечера.

*
« Отговор #636 -: Септември 04, 2014, 19:35:10 pm »
Ами сигурно още е там, аз нали транзит с колата от нас - но от любопитство си го слагам в списъка като заизлизам с количката да мина да го видя ;) Да се бяхме разговорили миналата седмица... Аз също хич не харесвам пдч-тата  на пазара и много ме беше яд. В ИКЕА откровено казано също нищо не ме грабна крайно много 8O Но ние си намерихме нашият комплект - при това уцелихме разпродажба и ни излезна много тънко и съм много щастлива :)

Catcat, ама 35мм е много добра дължина 8) Следете се изкъсо де, ама не се панирай все още :)
*
« Отговор #637 -: Септември 05, 2014, 01:04:55 am »
Catcat, при мен специално скъсяването стана много бързо. Както се държеше прекрасно 4-те седмици, в които я наблюдавахме, изведнъж за 6 дни се скъси и се отвори като фунийка откъм бебчо.
Както ти е писала и Mousyt, много важна е и самата структура на шийката, но това само доктора може да ти го каже след прегледа.
На твое място бих обсъдила с доктора варианта за серклаж и до 24-та седмица няма да се отдавам на абсолютна почивка, както ти писах и в по-горен пост.
Аз лично сега съм много по-спокойна, а много добре си спомням през какви тревоги премина Mousyt.

« Отговор #638 -: Септември 06, 2014, 15:01:57 pm »
Здравейте момичета и честит празник :)
Аз се връщам от преглед в 30 г.с.съм,а бебчо тежи 1700 гр.ако расте с това темпо ще се размина с нормалното раждане,защото ще стане над 4 кг.да сме живи и здрави само пък каквото такова   :)
Нещо никакви ви няма ще почвам да пиша неизвинени :lol: надявам се всички сте добре
*
« Отговор #639 -: Септември 06, 2014, 15:20:25 pm »
Алексче, ето ме мене:) недей ми пиши отсъствие :lol: :wink:

Браво на детето добре се храни:) нека.
Да кажа и аз по колко сме :wink: по кило и двеста:) шийка24мм
Снощи и днес бихме инджекцийките за дробчетата . Сега се молим и тази седмица да устискам и да сложим и другите две:)