0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #600 -: Септември 03, 2014, 18:00:33 pm »
А Смайли не е късно трябват ти само железни нерви да изтърпиш неговото недоволство от това,че не е в ръцете ти... :lol: скоро ще започне да сяда и му давай нещо в ръцете да се занимава докато седи край теб,а не в ръцете ти... :)
*
« Отговор #601 -: Септември 03, 2014, 19:25:28 pm »
Смайли, и ние сме така  :D . Само на ръце. Но това е от егоизъм - много ми е хубаво така!!! Само не съм измислила начин да се къпем заедно, но нали казват, че майчинството те прави креативен. Аз също 'закачвам' Калина към себе си и мога да правя почти всичко.
Алексче, ше сформираме нещо  :lol:
Хей, бременни красавици, къде сте?
« Отговор #602 -: Септември 03, 2014, 19:25:50 pm »
Лили,разсмя ме !Докато бях бременна не обърнах внимание на прехвалените слингове,нито на тези ранички,за които споменавате и сега се замидлям за нещо такова,при което да са ми свободни ръцете,че наш Мите много време и той прекарва гушнат.Като го слоца в леглото някой път и такъв писък надава,че ни аз ни баба му можем да устоим.Чат-пат кандидва да заспи след дълго люлеене в креватчето.Ама наистина дълго и то това много досадна работа.В момента това правя,та за курса на Лили съм готпба с "Как да приспим бебето,докато пишем във форума,а гърба и кръста ни отпочиват".Ами опнала съм се по гръб на спалнята и с крак люлея леглото/от сгъваемите е/.И си общувсм с вас а той кротува.Сега ще видя дали е заспал.
*
« Отговор #603 -: Септември 03, 2014, 20:17:15 pm »
Е, Mousyt успокоих се :) :bighug:
Не бях срещала никъде да се оплакват за човъркането, а то си е неприятно и стряскащо и без това броя часовете в които не са излезли още бебешоците.
Просълзи ме , че си докоснала бебчо:) браво браво:) колко килца стана юнака

Лили, разсмя ме доста (имах нужда) за курсовете :lol:
Голям си майтап:)
А за сълзите си много права..... Аз доста време все стискам, а съм си ревла така ми олеква, но все си казвах заради бебета недей.
Много ви се радвам на родилите мами :) помагате с идеи, че има нужда
« Отговор #604 -: Септември 03, 2014, 20:30:06 pm »
Здравейте милички, аз като се наоплаквах, че не усещам много бебо, днес ме рита ли рита :) явно се радва на прегледа и  поиска да се покаже какъв голям мъж е  1506г  8O Докторката каза, че всичко е ок само,  че почвам с желязо,  че хемоглобинът ми е паднал :( радвам ср за добрите новини и силно ви прегръщам   :D
*
« Отговор #605 -: Септември 03, 2014, 20:39:46 pm »
Хоупче , и ние сме се ориентирали към сгъваемите кошари  и искам да е люлееща , но някои не са а срещнах в един сайт за 7 лв. само самата стойка която се слага отдолу. Та мисълта ми е дали може да си взема кошара която ми хареса и да сложа това отдолу. То има избор на кошари, но ако пък си харесам някоя дето не е люлка ако може да се сложи допълнително ще е супер:)
« Отговор #606 -: Септември 03, 2014, 20:52:12 pm »
Здравейте и от мен :) Днес ми мина ФМ и всичко с бебето е наред, докторката няма никакви забележки. Само дето се притесних, че шийката ми е 26 мм. Докторката каза, че предвид, че е горена е добре, но аз се ошашках. Не ми каза да лежа, само да слагам утрогестан. И откак я измери, познайте - страх ме е да мърдам, даже имам чувството, че усещам как се скъсява :( ( което естествено едва ли се случва). Вече родилите мами, имахте ли такъв проблем?
*
« Отговор #607 -: Септември 03, 2014, 21:36:19 pm »
Хоупче,  :bighug:
Записана си за гост-лектор!
bonbolini, супер сте, отсега личи - чудесно хлапе! И щом чак сега започваш желязо ехеееееее.. перфектни! Браво!
Михче, не знам дали съм голям майтап, но майчинството е низ от комични ситуации! Разбира се, не само такива, но като цяло е доста весело!
Catcat, според мен добре постъпваш! Доколкото знам, лежането не само може да спре скъсяването на шийката, но и спомага да се.. ъъъъ, удължи. А и е гот, иначе нямаше да ни карат да се хоризонтираме на всякаквите спа процедури, нали? Отделно, докторите освен че лесно може дя я измерят по-къса (вагиналния преглед е по-точен), гледат и други нейни характеристики. Така че според мен довери се на спокойствието на лекарката ти, пък за алиби може да полежиш.
« Отговор #608 -: Септември 03, 2014, 21:53:55 pm »
Бонболини ехааа какъв голям младеж браво  :) офф,той и моя сигурно е толкоз аз съм една седмица напред от теб,ще го видя в събота :)
Catcat,лежането няма да ти навреди спокойно ако трябва се следи по-често ако имаше нещо притеснително док щеще и серклаж да ти предложи  :)
*
« Отговор #609 -: Септември 03, 2014, 21:58:00 pm »
Здравейте и от мен :) Днес ми мина ФМ и всичко с бебето е наред, докторката няма никакви забележки. Само дето се притесних, че шийката ми е 26 мм. Докторката каза, че предвид, че е горена е добре, но аз се ошашках. Не ми каза да лежа, само да слагам утрогестан. И откак я измери, познайте - страх ме е да мърдам, даже имам чувството, че усещам как се скъсява :( ( което естествено едва ли се случва). Вече родилите мами, имахте ли такъв проблем?

Catcat, не искам да те притеснявам, но при тази ситуация е наложително да следиш шийката всяка седмица и то с вагинален ехограф. Аз започнах да я следя в твоите седмици, защото първата бременност ми беше със серклаж в 18-та седмица и в повечето случаи и втората трябва да е така. Започнах с над 3.5 см, държеше се над 3 см доста дълго и докторката не виждаше смисъл от серклаж и хоп, изведнъж се скъси много бързо до под 2 см. Хубавото беше, че това се случи в 22-ра седмица, защото крайният срок за серклажа е 24-та седмица. Направиха ми пак серклаж и сега съм спокойна, иначе щях постоянно да съм в напрежение колко предсрочно ще реши да излиза мъника.
Препоръката на моята докторка беше до 24-та седмица да не се отдавам много на почивка, за да видим какво ще се случи. До тогава е добре да се направи серклаж, а след това единственото решение е лежането и моленето бебчо да се роди колкото е възможно по-късно.

« Отговор #610 -: Септември 03, 2014, 22:29:00 pm »
Благодаря ви много! Ами ще си лежа повече и смятам докато ми дойде времето за прегледа след 3 седмици, да се следя някъде, че без час в Щерев ще си постоявам два-три часа. Пожелавам ви спокойна вечер и лека нощ :)
« Отговор #611 -: Септември 04, 2014, 00:13:11 am »
Mih,за кошаите-не задължително да имат от тези извитите крака от долу,за да се полюшват.Гледай да са на две нива.Горното е за малките бебоци и се получсва нещо като хамаче,така е закачено,че може да се люлее,като буташ с ръце или...с крак,както стана ясно.Без майтап,понякога ми се налага да залюлея Мите,за да не плаче,докато кърмя Кирчо.Ставам и права до кошарата побутвам леко с коляно.Ако видиш в магазин сглобена,ще разбереш за какво става въпрос.Гледай да има второ ново,че на ниското не можеш да сложиш новородени.
Помня,че беше питала за две деца в една кошара,Докато са малки става,дори е по-удобно за обслужване според мен.Ние още не сме поставили втората.Мишоците лежат в еднш на късата страна.Толкова са сладки така един до друг,че не ми се иска да ги ражделям.
*
« Отговор #612 -: Септември 04, 2014, 02:20:26 am »
Mih, на Дани едната кошара (не сгъваемата) - има опция и да е люлка и да е стационарна. Супер простичко е измислено. Има си 4 опорни колонки, когато беше съвсем бебе - към тях бяха прикрепени два дъговидни детайла - демек - чиста проба люлка. Бутна - люлее се. В пакета имаше и 4 колелца със стопери, които на по-късен етап - да монтираш на 4-те опорни колонки, вместо люлеещите дъги. Хем ако искаш да я местиш някъде - само я буташ с колелцата, хем ако искаш да не ти мърда - пускаш стоперите и толкова. Това, че и тази и портативната у нас са си чисто девствени - е едно неприятно изключение  :lol: :lol: :lol: Но ти го казвам като опция за избор на легло. В София е магазинът, от който поръчах тази кошара, със скрин с повивалник и пр.  Цветове и дизайни - бол, дървени, ръчно рисувани са. Ако спеше в кошара изобщо - щях да съм много доволна, ама аз съм доволна като спи изобщо де...  :lol: Кошарата не е ползвана реално, ама скринът с повивалника - направо ги стопих и не е мръднал. Т.е. откъм качество нямам забележки. Ако искаш - ще ти дам на ЛС координати на магазина.

Сгъваема кошара с люлка - не съм виждала на живо. Засичала съм някакви приспособления за целта, ама лично аз - не бих се занимала с тях, просто ми изглеждат много калпави и нестабилни. Но може и да греша, понеже кое как изглеждало - не е като да е така всъщност.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #613 -: Септември 04, 2014, 08:43:42 am »
Ние имаме кошара като на Хоупче и легло като на Jbrul.
И двете не сме люлеели. Нашият бебо иска да го люлеем, ама като е гушнат.
*
« Отговор #614 -: Септември 04, 2014, 09:28:46 am »
Лелееее - човек да не заспи и вие всичко сте изписали 8O :lol:
Лили, за къпането защо не пробваш с това:
http://littleput.com/2486/cool-new-home-gadget-ideas/cool-new-home-gadget-ideas-creative-new-home-baby-bath-gadget/  :lol:
А за кърменето - вие с Калина не се ли кърмите? Иначе заповядайте - само кажи кога, че да "сготвя" топла храна - няма фризерна да ви черпя, я ;) За помпата драмата ми я има някъде по другите теми, но накратко - започнах с ръчна на Авент, от която съм страшно доволна, но ръчна помпа е за някой дето кърми и се доизцежда. Ръчна помпа не става за редовно и постоянно изцеждане в моите количества :lol: После ми услужиха с Медела Суинг (най-хвалената помпа на пазара), но по неизвестни досега причини това нещо не успяваше да ме изцеди - седях два пъти по-дълго за същото количество и гърдите не ми олекваха. Моята теория е, че тя твърде много масажира и стимулира и е за някой с по-малко кърма и с не толкова тесни канали. Накрая си купих Авент електрическата, като тя е на същия принцип на вакуума като ръчната и съм страшно доволна. Доста е хард на високата степен, дори за мен ;), но поне наистина успява да изцеди всяка капка и да се чувствам облекчена ;) Тъпото според мен е, че няма верен отговор на кой коя помпа ще му пасне, а няма как да разбереш преди да пробваш, а цените им не предразполагат пробване :?
За курса за бременни - мисля, че идеята е отлична :lol: Ще избием рибата ;)

bonbolini, браво на вас с бебо - много сте големи :) За хемоглобинът, наистина се радвай, че чак сега ти излиза ;) Това е добре, а май почти няма бременна да и се размине този проблем.
Catcat, чувството ти е напълно естествено. И аз след всеки преглед спирах да мърдам за няколко дни, дори внимавах как дишам и после постепенно се отпусках ;) Няма как - трудно е да се обясни на бременен мозък, че няма как да усетиш дали се е скъсила, ама по-добре по-предпазливо :lol: Почивай си, дори и да не лежиш на 100% гледай да не напрягаш коремната мускулатура при лягане и ставане, да не клякаш и въобще забрави за коремните си мускули по възможност :wink:
hope-love, направо си представих гледката - не ги разделяй докато можеш, хем ще са си заедно душичките :grouphug:

Матей вчера беше 1650, качва си по 20-30гр на ден, според докторите бил в идеалната среда, ама на мама все и се иска по-бързо да стават нещата :wink: Иначе за докосването нямам думи - разревах се и се разтреперих от вълнение цялата и излязох набързо от бокса, че се ошашках :oops: Такова е едно мъничко и крехкичко, че просто не знам как ще се престраша да го гушна 8O
*
« Отговор #615 -: Септември 04, 2014, 10:25:54 am »
Как сте, момичета в този прохладен ден:)

Разбрах за легълцата:)Хоупче, много сладко така двамцата да са:) и аз така мисля да са в началото :)

Иначе и за дървенките легълца се чудя- и като има и като люлка:) ще видим. Jbrul ,  дай адресчето на магазина да ги видим:)

Надеждата ми е от всичко четено до тук е , че  с люлка ще е голямо предимство и затова държа да се люлее:) Но Смайли като гледам файда няма при нея:) та гаранция Франция  :lol:
Правя си сметки без кръчмар , че така като побутна и са заспали :wink: :lol:не се смейте много мамчета :lol:
*
« Отговор #616 -: Септември 04, 2014, 10:35:16 am »
Mousyt ,пораснало момчетооооо :) браво
Голямо търпение му трябва на човек не е истина колко голямо.
Гледам да се наглася  малко , че може да са малки и да постоят, но човек не е подготвен за нищо
*
« Отговор #617 -: Септември 04, 2014, 10:41:22 am »
mih,

а твоите бебчета колко големи станаха :)
*
« Отговор #618 -: Септември 04, 2014, 11:16:57 am »
Mousyt ,преди 2 седмици бяха по над 800 , а сега в петък съм при Дяволов да видим:)дано са пораснали много:)
« Отговор #619 -: Септември 04, 2014, 11:38:01 am »
Моусит браво на малкия юнак!представям си какво вълнение е билж за теб