0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #700 -: Септември 11, 2014, 08:49:50 am »
Аз съм съгласна с момичетата, че е хубаво преди да се роди бебето да минете курс или да се информирате как да отхрачвате малко бебе, дете което се е задавило.А след това с напредване на възрастта, следват всякакви травми.
Мони вече няколко пъти ми се задавя много яко.Единия беше с пюре.Бях със свекърва ми която започна да я тупа силно по гърба, а аз от нея не можех да завъртя детето с надолу главата.Накрая се наложи да се развикам, за да успея да я отстраня и да си обърна детето, то да успее да изкара пюрето от гърлото си и така.И това жена отгледала 2 деца.
За курсовете на Ла Лече, на мен ми помогнаха доколкото да си изградя начин на действие ако кърмата ми не тръгне.Посетих точно един курс на Ла Лечето и един на НАПК, бяха ми достатъчни.За мен тези курсове бяха по-полезни от гледна точка да се запозная с бременни и родили жени, че в един момент се оказа, че не познавам такива и си висях сама в парка.

« Отговор #701 -: Септември 11, 2014, 17:10:35 pm »
Абсолютно съм съгласна с мнението на Jbrul,че е по-полезно да се мине курс по първа помощ отколкото курс по кърмене във всяка болница акушерката ще покаже как да си кърмите детето...медицинското ми образование много ми е помогнало в отглеждането на детето няма да забравя първия път когато тя се задави и аз я обърнах така баща и гледайки ме колабира  :lol: силният пол  :lol: пак бебе беше и с температура 41 градуса и я ових в мокър студен чаршаф,е после педиатърката ми се скара,че това било стресиращо за бебето и трябвало само по краката,челото и ръчичките да слагам студен компрес,но факт е,че смъкнах температурата....та тези курсове са изключително полезни ако нямаш медицинско образование...
Мих и днес се губиш надявам се,че сте добре
« Отговор #702 -: Септември 12, 2014, 18:51:03 pm »
Ехо къде сте момичета,тука днеска голяма тишина.Аз вчера говорех с лекарката и резултатите от БХС са ми идеални,само където се вкарах във филма заради бременният мозък  :oops: :oops: :oops:.Тези дни се замотах с каката да се подготвяме за училище и уж си останах във вкъщи да си почивам а то не мога да седна.
Виждам писали сте за килограми и се успокоих че не съм единствената където сваля.И аз като mgstra съм свалила от началото до сега 5кг,но бебчо върви доста добре с грамчетата.
Хайде момичета пишете как сте и какво правите

« Отговор #703 -: Септември 12, 2014, 19:49:44 pm »
Марина, радвам се, че си се успокоила за БХС. Гледам за килограми се говори. Аз съм качила 8,5 кг. с цялото повръщане в началото  :oops: Похапвам си доста добре. Незнам как ще съм в девети месец  :D Сигурно като топка с ръце и крака  :D Добре,че съм висока. Хайде и останалите, кажете как сте с килограмите  :wink:
« Отговор #704 -: Септември 12, 2014, 20:01:40 pm »
Аз съм с 18кг отгоре и аз съм висока, но в бузите ми определено приличам на хамстер.....
« Отговор #705 -: Септември 12, 2014, 20:15:40 pm »
Е,аз съм 12 кг.отгоре и аз съм висока и раста само на корем,но се тревожа какво ли ще стане до края,че с каката качих 26 което е много...не,че не ги смъкнах,ама трудно си беше...не ми се иска сега да е така тогава бях на 26,сега на 37 г.ще е доста по-трудно свалянето...
Иначе и аз обикалям моловете и стягам каката за училище  :lol: Марина хубаво е,че си се успокоила и всичко е Ок с БХС...
Ама Мих пак я няма да не ни изненада накрая,че е родила... :lol: дано да устиска още...
« Отговор #706 -: Септември 13, 2014, 09:34:00 am »
Момичета,в началоно на 27 гс вече съм качила 4 кг,но се тегля всеки ден и таргетът ми е 10 кг до края.зябременях на много килограми...Вчера бях на жк и доки каза,че околоплодните води са ми в горната граншца като обем,та си притесних.иначе бебо е 1кг
« Отговор #707 -: Септември 13, 2014, 09:37:43 am »
И кръвното ми е 130 на 70.правих си огтт и бях с доста висок инсулин след глюкозата,но др Начев каза,ме е нормално и ме сложи на диета.на 6 октомври съм на послеснаа фм и ще видим там какво става.
« Последна редакция: Септември 13, 2014, 09:39:24 am от Рафаила »
« Отговор #708 -: Септември 13, 2014, 09:53:11 am »
Рафи,щом др Начев е казал,че е нормално не се тревожи  :) бебчо си е ок това е важното,а щом си стартирала с наднормено тегло по-добре е да не качваш много...добре,че го уточни това,че се стреснах като видях,че само 4 кг.си качила... :lol: викам си,ужас,пак много напълнях :lol: ама аз пък винаги съм била с поднормено тегло спрямо височината си,добре,че отнесох две стимулации та да достигна нормални кг-ми  :lol: ама е гадно да си дебел де...много ми е тежко..
« Отговор #709 -: Септември 13, 2014, 11:10:32 am »
Здравейте момичета  :balk_64:
Досега не съм писала , но ви чета редовно. На кратко моята история : Имам еднорога матка и след 6 години опити, 1 спонтанен аборт и 4 неуспешни инсеминации,  след инвитро чакаме нашето момиченце живот и здраве 22.01.
В началото бременноста ми беше добре,  имах зацапване в 11-та седмица,  на което тук в Англия не му обърнаха внимание. Изпратиха ми от България утрогестан и нош па и слава Богу спря. Сега съм в 21-та седмица и от време на време имам болки в корема и краката много ми се схващат през ноща. Пак от България ми казаха да пия Магнерич и нош па. Имах видеозон в 20-та седмица,  малката се развива добре в седмицата си е, всичко е наред. Обаче ме притеснява,
че.ми мериха шийката на матката и беше 3.5см,  а когато бях на частен преглед в 13-та седмица ми беше 4.7см.  Ще се видя с доктор чак на 8.10 тогава ке съм в 24-та седмица. Много се притеснявам да не се скъси и малката да се роди по-рано :(
Съжалявам за дългия пост!
« Отговор #710 -: Септември 13, 2014, 11:46:33 am »
Алекс аз тази год отслабнах 2кг от снимулацията,а миналата год не качих.имам чувството,че бебо ми просмуква излишните кг и ги концентрира в корема.обиколката ми 114 см като за 8 мес. Иначе да покледнете 4 год качих 18 кг-половината заради сп3ране на цигарите,а др от нерви
*
« Отговор #711 -: Септември 13, 2014, 13:39:11 pm »
Ехо, банда аз родих на 11 септември в 10.36 и 10.37 ч. Ивона 1200 и Борис 900
Секцио при Дяволов, който направи незабравимо това преживяване:) страхотен
Много перипетии преди това, а след но някой друг път.
Уж шийка добре, но за 4-5 дена разкритие 1.5 и по изгладена шийка
В спешното к в родилна зала откарах 2 дена мъчителни на системи гладна жадна и от време на време силни контракции и мерене на тонове и на 11 при преглед 6 см разкритие
Очаквахме да са по-големички , но нз какво стана.
Много са сладки загладени такива ,а пък малки:)
Аз им викам мини бебета:)
Сега се молим за тях силно

Момичета, благодаря ви и ви обичам:)
Скоро пак ще пиша:)
*
« Отговор #712 -: Септември 13, 2014, 13:59:49 pm »
mih, миличка прегръщам те  :bighug:
Радвам се, че звучиш спокойна - така и трябва. Ще видиш, че това е най-важното сега - да си спокойна и позитивна. Преди се пулех като ми обясняваха, че в МД правят чудеса, но откакто ходя на сведения и чувам какви по-малки бебенца има, и илизат живи и здрави се убедих. Сигурна съм, че и твоите съкровища ще се преборят - сама ще видиш, че съвсем не са най-малки. Аз съм всеки ден на сведения в болницата в 12:30, т.ч. сигурно ще се засечем като започнеш да слизаш и ти - ако искаш може да се видим :)
*
« Отговор #713 -: Септември 13, 2014, 14:05:03 pm »
Mih, честити рожби, аз ще ти пусна темичка, след малко , на всички лека и безпроблемна, на теб бързо възстановяване.  :P
Много кураж и сили на всички!
Mousyt как е Матей, расте ли , ще си го взимате ли най накрая или са си го харесали там в МД  :lol:

*
« Отговор #714 -: Септември 13, 2014, 14:08:05 pm »
f_30, хареса ли са си го, ама защото слушка и папка и скоро ще си е с мама  :lol:
Вече не е в кувиоз и го захранват с биберон. До няколко дни ще започвам аз да го храня дори :o Тежи 1920гр към вчера и ако се захрани сигурно до седмица ще ни гонят (живот и здраве)  :lol:
*
« Отговор #715 -: Септември 13, 2014, 14:30:13 pm »
Прекрасно, ще се радвам да пуснеш някоя снимка на малкия герои.
С пожелание мама да си го храни и гушка докато той не се научи самичък да се храни,
и ви е време вече да излизате от там -от МД де  :lol:
Той при мама ще си е най добре  :P
Само че аз какво правя в бременната тема  :)

И темичаката за мама Мих  :P

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50636.0
« Последна редакция: Септември 13, 2014, 14:31:55 pm от f_30 »
« Отговор #716 -: Септември 13, 2014, 14:48:36 pm »
Мих,честито!да пастат здрави и щастливи твоите рожби и много да ви радват!
*
« Отговор #717 -: Септември 13, 2014, 14:50:42 pm »
Mih, честита ти двойна радост!
Бъдете здрави и много щастливи, а мини бебчетата Ивона и Борис бързо да наддават и да си твамги прибирате по-бързичко.

Аз все още съм в Беларус, утре се прибирам и обещавам, че повече няма да пътешествам (извън България, де  :lol:. В България не се брои пътуването  :wink: )
Важното е, че се чувствам добре, въпреки голямото ми натоварване. С нетърпение чакам утре вечер да нагушкам всички вкъщи.

« Отговор #718 -: Септември 13, 2014, 14:54:26 pm »
Ах,тази Мих ....подозирах нещо такова  :lol:
Mgstra,радвам се,че си добре и верно спирай с тез пътешествия в чужбина вече... :lol:
*
« Отговор #719 -: Септември 13, 2014, 16:29:47 pm »
Колко вълнуващи новини от мама Mih. Браво! Всичко ще е наред оттук нататък :)
nataliqna, добре дошла и здраво бебе на термин ти пожелавам :)
mgstra, интересно и нестандартно звучи Беларус, дано си успяла да отделиш и някоя минутка за туристически забавления :)

La vita è bella