Marykol, БХС показва вероятности, не е категорично изследване. Взимат се различни неща предвид и се смята по някаква формула. Ако резултатите не са добри, тогава се препоръчват други по-надеждни, но и по-инвазивни методи (има и нови и много скъпи неинвазивни тестове, но това е друг въпрос). БХС показва примерно вероятност от 1:50, при която едно от петдесет деца ще е болно. Но това не значи, че ще е моето или твоето. Мисля, че се препоръчва амниоцентеза, ако рискът е над 1:250 (и този риск зависи до голяма степен от възрастта. Ако си над 40, ще имаш фалшиво завишен риск. Ама как го обясних само!). Направи си теста заедно с ултразвук на същия ден. И аз мисля, че не е вярно, че излизали лоши резултати (моите и двата пъти бяха много добри). Може би по-горното се е опитала да ти обясни лекарката. Аз не бих се отказала от това изследване, защото според мен, дори и да има нещо, хубаво е човек да знае.
Успех!
П.С. Доц. Томова мнооого подробно обяснява. Чак в един момент ми стана жал за нея, че сигурно вече се е уморила.