Оххх дърта и изкукала работа моето, а човек си мисли, че няма как да забрави и един детайл от бременността и развитието на детето си...,а ма не е така. Та си записвайте по-важното ви съветвам.
На мен много късно изобщо ми се появи коремче някакво (сравнено с други), а и за цялата бременност качих 11 кг. общо, повечето от тях изчезнаха веднага след секциото, барабар с корема на който така се радвах (много ме беше яд, че хич не ми остана коремче си спомням)
За първи път се намазах с нещо като бяхме на бебе-шопинг във Виена, към 16-а ГС съм била и ме засърбя пустия му корем, ама здраво. И понеже само за бебето бях напазарувала козметика до онзи момент - намазах се с неговия лосион, на "ХИП". После си купих крем за стрии на "Виши". Най-якият крем, който ползвах обаче, се продаваше в конкретна виенска аптека. Ни марка, ни дяволи по него, никъде не можах да го намеря после по сайтове, магазини. За него ми каза приятелка живееща във Виена, супер ефективен бил, пращала на приятелка в САЩ дори. Та си взех две кутии тогава, те едни големи и ме изкараха до края. Но после като го търсих отнякъде за приятелки и момичета от форума - ядец, само ако го поръчам на тази приятелка и ми го прати - това е. И в друга аптека го нямат. Тази е от аптеките лицензирани да забъркват разни лекарства по рецепта, та явно им е някакво собствено производство, което правят и продават по принцип, не само с поръчка. Поне друго не ми хрумва на мен. Но какваи са съставките - никой не знае.
За "Мустела" - нищо хубаво не мога да кажа аз лично. Майка ми ми беше купила крем против стрии техен - мазен, тежък, като тръгнеш да го втриваш - става на "парцали", все едно си кирлив.
Така си замина в кофата пълен. В болницата пратих Иван да ми купи крем за зърна, казах да е "Лансинох", ама нямало в аптеката и като всеки мъж - купил ми крем за зърна на "Мустела", щото бил най-скъп, та значи според него ще е и най-добър.
За една малка тубичка - към 23лв. беше, веднага започнах да се мажа, още преди Дани да засуче, толкова беше "ефективен" та зърната ми се разраниха до кръв. Та тази марка я зачеркнах тотално аз и не съм проверявала с други техни продукти повече, дали някое пък не е ОК. Сигурна съм, че и такива има, ама пробваните от мен поне - бяха тотална скръб.
Малко преди раждането съм се мазала и с бебешко олио на ХИП - също много добре попива в кожата, прави я мека и еластична. Него съм го ползвала и за "третиращ маникюр" - бомба е.
Аз бях зимна бременна все пак и ползването на олио ми беше ОК, за жегите обаче - по-добре някоя лека емулсия. Но като продукт - добро е и то, че и за много време стига. Като родих - пак минах на антистрии крем на "Виши", понеже другият ми беше свършил, а от "Виши" бях доволна и просто купих още един.
Аз обаче се мажех наистина постоянно, по едно 5-6 пъти на ден. Не, че щото има нужда чак толкова, ами обичам да се мажа. И сега обичам. Та като седна някъде, вдигна блузата и започвам да мажа, мажа, мажа... Като попие и след час-два пак се присетя - пак мажа. Но аз си седях у дома все пак и нямаше прблем да се мазотя 24/7.