0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #420 -: Август 16, 2014, 18:16:58 pm »
О, Алексче до 34 ако ги докарам ще те черпя:) Аз съм едва 26 с. И постоянни контракции Оф Незнам , но бая има още. Едвам издържам психически .
*
« Отговор #421 -: Август 17, 2014, 08:37:05 am »
Здравейте момичета! :)

Мих, много се радвам че удържаш фронта :) Пожелавам ти все така да продължаваш! Аз също като теб си броях седмиците и се молех първо за 28, после за 30, после за 34... И въпреки, че ми олекна като мина 28, сега пак съм си в драма...т.ч. ми се струва, че поне още 18-20 години минимум ще сме така - все на педал  :lol: А в неонатологията е пълно с близнаци, онзи ден имаше едни по 600гр, т.ч. бъди спокойна че си на най-доброто място и се успокой - контракциите се засилват от тревогата  :bighug:

Да ви споделя нещо интересно. По-напред в темата обсъждахме стриите, мазането и т.н.... Ами аз се мазах редовно с много хубаво кремче и до последния ден нямах нито една следа по кожата :) А попринцип имам стари такива, демек предразположена съм. Родих си, прибрах се, видях се в огледалото и познайте  8O Нацепила съм се на паласките и отзад на гърба от самото раждане. Е не е страшно, ама мен и бебето не ми беше голямо, кг не бях качила (вчера се мерих и съм само +4 от преди да забременея). Исках да го споделя, защото досега все си мислех, че нацепването е през бременността и не бях чела за такъв ефект от раждането :)

Кураж на всички, слушайте си докторите и ви забранявам да следвате светлия ми пример  :lol:
« Отговор #422 -: Август 17, 2014, 09:00:01 am »
Мих,спокойно всичко ще е наред мисли позитивно  :)
Моусит,радвам се,че сте добре според мен не е от раждането,просто предразположеност и да се мажеш и да не се мажеш все едно,то си е до еластичност на кожата и до колаген...но,все пак препоръчвам мазането дори и сега след като си родила докато си върнеш килограмите  :)
*
« Отговор #423 -: Август 17, 2014, 11:10:50 am »
Аз явно не съм предразположена към поява на стрии, но се мазах обилно и редовно по време на бременността, мазах се и поне месец след като се роди Дани, макар, че на 15-я ден си бях върнала килограмите от преди да забременея. Та да, наистина си е до кожа. Да се появят стрии от самото раждане - чувала съм, че се случва по дупето и бедрата, от самите напъни, ама съм чувала само - не мога да твърдя, че е така наистина.
При мен дертът беше за гърдите, бяха станали наистина огромни, а като спрях рязко кърмата - се спихнаха от воле, като спукани балони  :lol: Та тогава забелязах в долната част на гърдите си едни синкави такива линийки, поогледах, попрочетох - така изглеждали "пресните" стрии при появата им. Казах си, че явно няма да ми се размине всичко, но все пак мажех редовно зоните. И честно казано - не очаквах това да помогне, ама поне да знам, че съм опитала да направя нещо нали...Към момента - нямам кьорава стрия и по гърдите да ви кажа. Дали от мазането, дали кожата ми е такава и сама "се справи" - не знам. Ама мажете се момичета, то не вреди, а и може би помага повече отколкото допускаме ние.

Леко бременеене  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #424 -: Август 17, 2014, 11:18:03 am »
Mousyt , много се радвам, че пишеш:) свикнахме си. 
Права си знам си аз,че притесненията край нямат. Сега го мислиш бебока.
Уф , толкова е хубаво човек да е спокоен.....
 Ти сигурно се цедиш с помпа ли и дават ли му на бебо кърма или още не.

За стриите и аз колкото прочетох до сега май си е на късмет.
Но трябва и да се мажем де. Аз се точих на мустела , но си взех на бочко бебешко олио и много несериозно се мажа:)
 А от три дена цялото тяло ме сърби. Навсякъде даже корема не , а преди само корема ме сърбеше зверски.
Нямам обриви , но яко сърби кожата.

Алексче, ти нищо не казваш( което е добре) как си как е коремчето:)
« Отговор #425 -: Август 17, 2014, 11:44:31 am »
Мих,добре съм,бебчо ме рита и му се кефя и мен започна да ме сърби кожата вече,голяямо разпъване инак следя стриктно кво ям и да не качвам много,че то сега се почва с качването,но откак се върнах от мама от преди месец не съм качила нищо... :lol:
*
« Отговор #426 -: Август 17, 2014, 12:17:43 pm »
Jbrul, супер че нямаш стрии :) браво. С какво се маза.

Алексче, аз пък обратно чудя се как да понапълнея  :lol:, че и доктора като ме видя вика щръклец съм била. И моя мъж сега тъй ми вика само :lol:забравих си името.
Хапвам , но май не е много и то заради тия ми ти болежки и притеснения. Старая се много и да се успокоя но много трудно бе.

*
« Отговор #427 -: Август 17, 2014, 12:43:45 pm »
Определено се мажете... както е казала Jbrul - няма да навреди ;) Аз споделих опита си по-скоро поради факта, че аз си мислех, че стрии има само заради разпъването на кожата от бременността - не съм и допускала, че от напъните на раждането може да се получат ;) И тъй като ми остана кремче, и то е френска медицинска козметика - много добро, та продължавам да си мажа рисковите зони ;)
За сърбежите - това е от изсъхване на кожата и не е само в разпъващите се зони. Аз си бях взела олио и се мажех когато се сетя, но много помагаше :)

Мих, още не нося на бебо - казаха, че още му е малък порциона за да си струва, но аз чинно всеки ден питам и сигурно тази седмица ще започна а им нося, а те ще му дават през сондата... Засега започвам да замразявам да има за после, че и без това имам за три бебета  :oops:
*
« Отговор #428 -: Август 17, 2014, 14:03:04 pm »
Mousyt, супер, че имаш кърма:) като му дойде времето на бебчо ще си хапва :)
*
« Отговор #429 -: Август 17, 2014, 14:57:27 pm »
Оххх дърта и изкукала работа моето, а човек си мисли, че няма как да забрави и един детайл от бременността и развитието на детето си...,а ма не е така. Та си записвайте по-важното ви съветвам.  :lol:

На мен много късно изобщо ми се появи коремче някакво (сравнено с други), а и за цялата бременност качих 11 кг. общо, повечето от тях изчезнаха веднага след секциото, барабар с корема на който така се радвах (много ме беше яд, че хич не ми остана коремче си спомням)  :lol:
За първи път се намазах с нещо като бяхме на бебе-шопинг във Виена, към 16-а ГС съм била и ме засърбя пустия му корем, ама здраво. И понеже само за бебето бях напазарувала козметика до онзи момент - намазах се с неговия лосион, на "ХИП". После си купих крем за стрии на "Виши". Най-якият крем, който ползвах обаче, се продаваше в конкретна виенска аптека. Ни марка, ни дяволи по него, никъде не можах да го намеря после по сайтове, магазини. За него ми каза приятелка живееща във Виена, супер ефективен бил, пращала на приятелка в САЩ дори. Та си взех две кутии тогава, те едни големи и ме изкараха до края. Но после като го търсих отнякъде за приятелки и момичета от форума - ядец, само ако го поръчам на тази приятелка и ми го прати - това е. И в друга аптека го нямат. Тази е от аптеките лицензирани да забъркват разни лекарства по рецепта, та явно им е някакво собствено производство, което правят и продават по принцип, не само с поръчка. Поне друго не ми хрумва на мен. Но какваи са съставките - никой не знае.
За "Мустела" - нищо хубаво не мога да кажа аз лично. Майка ми ми беше купила крем против стрии техен - мазен, тежък, като тръгнеш да го втриваш - става на "парцали", все едно си кирлив.  :lol: Така си замина в кофата пълен. В болницата пратих Иван да ми купи крем за зърна, казах да е "Лансинох", ама нямало в аптеката и като всеки мъж - купил ми крем за зърна на "Мустела", щото бил най-скъп, та значи според него ще е и най-добър.  :lol: За една малка тубичка - към 23лв. беше, веднага започнах да се мажа, още преди Дани да засуче, толкова беше "ефективен" та зърната ми се разраниха до кръв. Та тази марка я зачеркнах тотално аз и не съм проверявала с други техни продукти повече, дали някое пък не е ОК. Сигурна съм, че и такива има, ама пробваните от мен поне - бяха тотална скръб.

Малко преди раждането съм се мазала и с бебешко олио на ХИП - също много добре попива в кожата, прави я мека и еластична. Него съм го ползвала и за "третиращ маникюр" - бомба е.  :D  Аз бях зимна бременна все пак и ползването на олио ми беше ОК, за жегите обаче - по-добре някоя лека емулсия. Но като продукт - добро е и то, че и за много време стига. Като родих - пак минах на антистрии крем на "Виши", понеже другият ми беше свършил, а от "Виши" бях доволна и просто купих още един.

Аз обаче се мажех наистина постоянно, по едно 5-6 пъти на ден. Не, че щото има нужда чак толкова, ами обичам да се мажа. И сега обичам. Та като седна някъде, вдигна блузата и започвам да мажа, мажа, мажа... Като попие и след час-два пак се присетя - пак мажа. Но аз си седях у дома все пак и нямаше прблем да се мазотя 24/7.

*
« Отговор #430 -: Август 17, 2014, 16:08:41 pm »
Jbrul, май май наистина се забравя:) аз скоро трудно се сетих кога усетих ритничета:)

Добре, че не съм си взела мустела :) Моя мъж би постъпил по същия начин- уж за по хубу някой път и не взима това което трябва :lol:голям са майтап. Ще трябва хубаво да се уточнява какво що , но тва да ни е проблема:)
*
« Отговор #431 -: Август 17, 2014, 16:12:16 pm »
И аз започнах с Мустела през първата ми бременност и също отиде в кофата, защото от нея получих обрив. Но съм чела, че много майки са доволни точно от този крем против стрии. После продължих с олиото на Икаров, от което бях много доволна, но едвам понасях миризмата му. Сега не мога да я търпя тази миризма и още не съм започнала да се мажа. Никакви стрии не ми се появиха, но аз и не бях качила килограми. Родих с 2 кг по-малко, отколкото като забременях.

*
« Отговор #432 -: Август 17, 2014, 17:08:20 pm »
Така са мъжете за шопинга, явно е масово. Иван избягвам да го пращам до аптеката дори, за един аналгин примерно, понеже е и хипохондрик... И ти го пратиш за аналгин за няма и 2лв. то се връща с торба глупости за 50лв. - чайчета, добавки, витамини, тапи за уши (понеже му се видяло интересно това нещо, но пък не му било удобно да пита за какво служи, че да не изглежда тъп)  :lol: С детето по-лесно се разбирам някой път, честно.

За хранителни стоки - списък да видиш. Сирене, марка на сиренето, магазин от който да се купи. И за всичко останало - така пиша. И все пак винаги се мъкне още една торба с неща, които "ми да ги видим какви са". Може да е олио от колорадски бръмбари, ама на ся - да пробваме, че интересно...

Знам, че не с лошо го прави, аз също съм с широки пръсти по принцип, но не и за глупости и то откровени. Ама той горкия - каквото види ново - да пробвал. Като не знае от нещо, кое е добро - най-скъпото и те така... Дани беше на 5 месеца, когато тати му купи бодита на "Долче и Габана" за бебета на 2 месеца...мноу яки били.  :lol:  Ми яки са, да, ама все пак и размер имат, що не питаш?

mgstra, аз колкото съм глуха - толкова носът ми работи твърде добре. Като бременна - не понасях силни миризми, вкл. приятни и любими такива, като парфюма ми. Бях забранила тотално парфюмирането на територията на апартамента, изхвърлих тоалетните блокчета, не можех да ям любими ми неща, само защото ми миришат твърде силно, а не неприятно... Като се роди Дани - това ми мина от раз де.  :D

*
« Отговор #433 -: Август 17, 2014, 17:41:43 pm »
Jbrul, ако не беше споменала името на мъжа си съвсем щях да си помисля, че делим един мъж :lol: :lol: :lol:опасни са:)
А за миризмите и аз така бях до 4 месец много е странно и изведнъж се оправих :lol:
*
« Отговор #434 -: Август 17, 2014, 18:50:26 pm »
С миризмите съм така цял живот. Случвало ми се е даже да колабирам от миризма в метрото например, а по време на бременност ела ме виж, от километри усещам всичко. За това сега избягвам,  доколкото ми е възможно, да се движа с градски транспорт - само ако е крайно наложително и не мога да разполагам с колата.

« Отговор #435 -: Август 17, 2014, 20:49:58 pm »
И аз не понасям миризми, особено някакви човешки, но сега и приятните миризми ме дразнят. Не давам на мъжа ми да се парфюмира, а дезодорант само на терасата. От началото на бременността миризмата на Мустела и Палмърс ме отврати и мисля, че повече никога няма да ги помириша. И аз много се мажа, но с Лиерак, който не мирише и дано не ми се появят стрии. 
dara, кога щяха да излязат резултатите от амниоцентезата?
« Отговор #436 -: Август 17, 2014, 21:29:12 pm »
Здравейте и от мен момичета!
Не пиша често, защото при мен няма нищо ново. Чакам си датата за преглед, а неизвестността от това какво се случва с бебетата ме кара непрекъснато да мисля колко щеше да е  хубаво, ако можех да ходя на преглед всеки ден и да знам, че всичко е наред. Само дето няма да ми стигне заплатката  :lol:
jasmine честито сърчице
maury благодаря за информацията. Това с курса за родители звучи много интересно. Ще се радвам да споделиш някакви отзиви след като понатрупаш впечатления.
mih радвам се, че си добре. Всичко ще е наред и разбира се, че ще изкараш до 34-та г.с. най-малко.
Гледам за миризми си говорите. Аз съм от "благословените", които почти нямат обоняние. Надявам се поне по време на бременност да имам полза от тази "екстра", с която се сдобих преди години  :D
« Отговор #437 -: Август 17, 2014, 21:43:18 pm »
Аз мазах с маслата на Икаров и нямам и една стрия никъде от първата бременност, а качих почти 23кг. После мазах рядко покрай грижите за бебето, но не се появиха стрии.. А съм предразположена. Даже стари стрии се заличиха по бедрата. Аз от години ползвам естествени масла, та напоръчвах от iherb и направих смес с какаово, масло от ший (карите), сладък бадем, жожоба и попива хубаво. Прави кожата еластична и лекува и стари белези, ако има. Не подценявайте мазането, трябва да си хидратирате кожата. И по-добре ползвайте растителни масла, които са проверени, че не запушват кожата и помагат при разтягането й. Тия кремчета на известни марки са ми много съмнителна работа, след като от един безумно скъп получих обриви.

Аз този път и миризми усещам, и с тоалетната говоря, пълна програма.
[/url][/url]
« Отговор #438 -: Август 17, 2014, 22:06:38 pm »
Благодаря ти Алекс. За съжаление положението е доста тежко

Рафаила, свещички Ева Кю са разрешени също. Действат моментално. Можеш да комбинираш и да сложиш след прием на Дуфалак в началото.
« Отговор #439 -: Август 17, 2014, 22:09:14 pm »
Рафаила,забравих,че може чаѝ майчин лист от аптеката да си вземеш,на мен лично дуфалака не ми действа та с тоя чай като закъсам... :lol:

Майчин лист предизвиква спазми и не е препоръчителен при бременност.