0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #320 -: Август 06, 2014, 19:58:29 pm »
Добре дошли на чисто новите попълнения и силно прегръщам старите-нови такива!  :bighug:

За моето раждане и бебче не писах нищо не от неуважение, а просто защото не знам какво да напиша. Раждането беше великолепно, а с Калина си е просто любов от пръв поглед!!! Но момичета, любов каквато никога не съм изпитвала досега! Изпълнена съм с енергия, решителност, направо съм станала звяр! Готова съм да браня малката Калина с цената на всичко! Всъщност мисля, че просто станах майка.

Знам, че за много от вас сега е трудно. Виждате си малките съкровища на някакви екранчета, стискате зъби и мечтаете. Вече с пълна увереност мога да ви кажа, че когато за пръв път ги докоснете, целунете, гушнете... не, няма да забравите през какво сте минали, нито страховете и тревогите... напротив! Аз просто не знам как да го напиша, това трябва да се почувства. Но продължението е МНОГО красиво!
*
« Отговор #321 -: Август 07, 2014, 00:02:50 am »
Браво, Лили, чудесни думи :)

Благодаря за мненията за НК клетките. Все пак ще направим вливане утре. Иначе днес го видяхме плодното сакче. На правилното място е. Дано да расте мъничето...

La vita è bella
*
« Отговор #322 -: Август 07, 2014, 07:50:04 am »
Такааа, доста сте пописали, но ви изчетох  :)
Мина и моя серклаж. Според докторката всичко е протекло много добре, имах малко кървене след манипулацията, но вече няма и следа от него. Днес преглед да видим как е бебо и шийката и се надявам да ме изпишат от болницата.

« Отговор #323 -: Август 07, 2014, 08:38:30 am »
Мина ми амниоцинтезата, сравнително леко. Е болеше, но не е болка за умиране. Моето мъничко момченце не мръдна, свито в другия край на матката. Дано амниотичната течност, която взеха се възстанови бързо и да не му създаде някакъв дискомфорт.  Сега започва великото чакане на резултатите...
Mgstra, радвам се, че серклажа е минал добре, сега ще си много по-спокойна.
Rumyanau, твоето решение е най-добро за твоето бебче, ще си расте мъника, къде ще иде...
Лили, както винаги си разкошна. Ще си прекрасна майка. Вече всяко твое вдишване е пълноценно, смислено и целенасочено. Живееш за детето си... Спомням си момента, когато за пръв път ми дадоха моето Мити, беше толкова красив, мъничък и мой... Ех, златни са тези мигове, неповторими!
Хубав ден, момичета, бременейте и хубавейте, благословени сте, носите живот!

[161551.gif[/img][/url]
*
« Отговор #324 -: Август 07, 2014, 08:54:48 am »
Браво Дара!
Дано сега и мъника вкъщи да ти позволи да си починеш няколко дни след амниоцентезата.
Пожелавам ти хубави резултати и безпроблемна бременност до края.

« Отговор #325 -: Август 07, 2014, 10:43:32 am »
Mgstra,радвам се,че е минал серклажа и си добре
Дара,стискам палци за чудесен резултат от амниото..
Лили,как си личи,че вече си майка,чувството наистина е неописуемо :)
« Отговор #326 -: Август 07, 2014, 13:22:34 pm »
Коремчета, днес ми взеха кръв за биохимичния скрининг и вродена тромбофилия. Докторката беше много доволна от бебока, каза че отговаря по размери за 13 седмица, а пък аз сега трябва да вляза в 12. Но важното е, че всичко е наред. Каза да мина на повече протеинови храни и след месец пак на преглед. Стискам палци на всички да сте добре и преди всичко здрави спокойни  :grouphug: :bighug: :bighug: :bighug:

*
« Отговор #327 -: Август 08, 2014, 12:22:47 pm »
bojinova88, в клиниката ли ти взеха кръв за БХС и в Националната генетична лаборатория (НГЛ) ли ги пращат? Питам, защото и аз се чудя за някакъв такъв вариант. Държа изследването да е в НГЛ, но не ми се разхожда до Майчин дом да ме боцкат.

Аз днес съм най-накрая спокойна. Мина вливането без проблеми. Почнах да взимам Утрогестан за едно леко зацапване и всичко вече ми е наред :)

La vita è bella
« Отговор #328 -: Август 08, 2014, 14:11:09 pm »
И така да продължава,Руми.
« Отговор #329 -: Август 08, 2014, 16:02:22 pm »
Здравейте мили момичета,
Не знам дали тук трябва да питам, ама 45-дневният боничен /преди раждане/ се издава от наблюдаващия те лекар, но ако си при 2-ма, както съм аз, кой ще ти го издаде? Ох, стана объркано, ама ще поясня:
Аз съм на ЖК в една болница, но съм и на частно в МЦ Св. Пантелеймон. Лекарката от частното работи в Майчин дом и каза, че ще съм със секцио /заради миомката/. Та въпросът ми е, лекарката от ЖК или от Частното ще издаде този 45-дневен болничен?
« Отговор #330 -: Август 08, 2014, 16:05:38 pm »
Bonbolini, лекарката от ЖК ще издаде болничния.
Това, че ще си с планирано секцио не променя нещата.
Ако родиш преди 45 дневния период, остатъкът от дните ти се запазва и ще имаш по-дълго майчинство с тези дни.
« Отговор #331 -: Август 08, 2014, 16:09:33 pm »
Здравейте момичета  :hello: 
Осмелявам се да надзърна плахо във вашата темичка....с надеждата да се задържа и аз тук. С положителен тест съм след ЕТ на 2 бластоциста. Още не съм ходила на лекар за да видим точицата, или точиците. Стойностите на ЧХГ според доктора са високи и  каза, че може би и двете са се хванали.
След щастието от положителния тест, за който се борих 3 години сега следват купища притеснения  :?
В понеделник съм на лекар. Ще видим ли точицата? А дали ще е там, където трябва да бъде? Ами ако е извънматочна? А дали ще чуем сърчице после?
За капак на всичко ми излезнаха изследванията за тромбофилии:
алелна специфичност на PAI -   Хомозигот по мутантния алел
Интерпретация: Хомозиготни индивиди по мутантния алел 4G/4G-имат:
- повишено предразположение към артериална тромбоза и сърдечносъдови заболявания.
-сериозен риск за бременността
Мисля, че си давам сметка горе-долу какво значи това... направо ми се плаче  :cry:
Ще мога да говоря с док чак в понеделник. Дотогава сигурно ще полудея.
Извинявайте, че ви се намрънках още с влизането....предполагам, че просто имам нужда да споделя с някой и някой да ми каже, че всичко ще бъде наред.
Около мен само ми повтарят, че "се вталясвам излишно". Може и така да е, но само аз си знам какво ми е коствало да стигна дотук  :( Знам, че тук ще намеря разбиране и подкрепа.
Честито на всички момичета гушнали своите  рожби и лека бременност на всички останали!
« Отговор #332 -: Август 08, 2014, 16:43:16 pm »
В майчин дом ми взеха кръв, така че ако си тук в Соофия ще ти я вземат там. Иначе днес се записах на ЖК в поликлиниката и ми взеха цитоназка и секрет, малко се чудех дали да дам, ама докторката каза че нямало проблем. Сега съм притеснена :)

« Отговор #333 -: Август 08, 2014, 17:25:34 pm »
Викси,добре дошла и лека бременост до края :) и аз съм с тромбофилия от трансфера до 5 г.с. когато изкървях бях на фраксипарин и аспирин протект,после ми ги спряха и от 12 г.с. до сега 25 г.с.съм само на аспирин протект,така,че няма за какво да се тревожиш,всичко ще е наред и ще чакаме да пишеш след прегледа,за да се похвалиш,че и двечките са се хванали :D
« Отговор #334 -: Август 08, 2014, 19:50:55 pm »
Викси, не се притеснявай. И аз съм с тромбофилия и си пия аспирин и си бия фраксипарин от 5 г.с. Само инжекциите са неприятни, иначе всичко си е ОК. Пожелавам ти лека и спокойна бременност!
*
« Отговор #335 -: Август 08, 2014, 21:32:23 pm »
Викси, честито :) Всичко ще бъде наред. За мен е съвсем нормално да има притеснения. Дано в понеделник с доктора да ги разсееш всички. Дотогава ти пожелавам търпение и спокойствие :)

La vita è bella
« Отговор #336 -: Август 08, 2014, 22:26:31 pm »
Стига и аз само съм надничала ми запис и от мен :) живи и здрави другия петък следобед съм на лекар. С това безумно чакане тук пак съм късметлийка, че чакам само две седмици.
[/url][/url]
*
« Отговор #337 -: Август 09, 2014, 08:00:04 am »
Ехее, честито на всички новодошли.Виждам стари муцуни, много се радвам за вас момичета.

« Отговор #338 -: Август 09, 2014, 08:16:46 am »
Добре дошли на новите мами, лека и спокойна бременност :)

[161551.gif[/img][/url]
« Отговор #339 -: Август 09, 2014, 10:12:28 am »
Благодаря момичета  :bighug:
Ще пиша в понеделник след  прегледа :)