0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните № 92
« Отговор #300 -: Август 05, 2014, 10:48:46 am »
Дара , нормално е да се тревожиш преди амниото.Пожелавсм ти най-прецизно да бъде извършена и разбира се резултатът да бъде желания.Така и ще бъде.В тази тема се раждат само здрави бебчета. :wink:
« Отговор #301 -: Август 05, 2014, 13:25:44 pm »
dara, пожелавам ти спокойствие и отличен резултат след амниото  :wink:
Алекс77, много си права за мъжете. Не само, че ни дразнят, ама не се и извиняват. Моят мъж ми вика "Ти пък не си се ядосвала така като не беше бременна"   osi_13 Ама ей, ти знаеш ли какво се случва в тялото ми сега, бе момченце  :D Но, това да са ни проблемите, с нетактични мъже. Най-важни са малчовците в коремчетата, нямам търпение да започне да рита  :D
mih, как преминава престоят в Сф, полежаваш ли си? Пази ги малките, малко остава, ще се справиш  :)
hope love, как се справяте с мъниците, слушкат ли?
А Лили упорито не ни разкрива подробности за бебка, много е потайна  :D
« Отговор #302 -: Август 05, 2014, 16:06:57 pm »
Справяме се. С помощта на моята мама. :) Спокойни са,Спинкат и ядат. Имат да гонят килограми. Гушкаме се по-малко и хайде обтатно в леглата.
« Отговор #303 -: Август 05, 2014, 17:24:48 pm »
Благодаря ви момичета,
Мих-че, цели 2 бебешора си имаш - нормално е да са по толкова  8) пък и ние виръви с 1 седмица напред - абе да сме живи и здрави, пък другото се оправя  :D
CatCat, наистина и моят мъж е такъв - уж му казвам да не ме дразни, а той - все наобратно прави нещата и аз истерясвам, след това най-нахално ми заявява: "Ех, че си чувствителна..."  8O
Дара, стискаме палци , и да знаеш - всичко ще е наред  :D
Румииии, ей това е ЧХГ, браво  :D
Mousyt, как си?
Алекс77, 100% е пораснал двойно  8)
Късмет, бременни коремчета :)
*
« Отговор #304 -: Август 05, 2014, 23:31:29 pm »
И предупреждавам от мое име и от името на Ники - ако не искате дъщеря, която да се катери навсякъде, не я кръщавайте София.
Мдааааа, моля това предупреждение да го прочетат всички бъдещи майки на момичета.
Що е мома с мието София е равно на катерица. Все е с цицини, ожулена, разбита глава и пак се катери.
Всичко в кръга на шегата, да са живи и здрави, а за нашите бели коси, има бои  :lol:

Дара, стиснати палци и от мен!

« Отговор #305 -: Август 06, 2014, 07:41:07 am »
Сърдечно благодаря, момичета... Ще пиша след процедурата.

[161551.gif[/img][/url]
« Отговор #306 -: Август 06, 2014, 08:06:15 am »
Дара успех и стискам палци за много добри резултати от амниото и едно пухкаво бебче около термина.
Хубав ден момичета

*
« Отговор #307 -: Август 06, 2014, 08:38:54 am »
Дара, пожелавам ти бърза и безпроблемна процедура и хубави резултати най-вече

La vita è bella
*

sunita_30

• **
  • 64
  • когато вярата срещне надеждата живота намира начин
« Отговор #308 -: Август 06, 2014, 12:28:30 pm »
Здравейте, вчера ни беше феталната морфология след 20 седмица,при д-р Михова.Снощи цяла нощ не сме спали с мъжа ми,правих кръвни изсл.левкоците завишени-16.7 и CRP-27,с което докторката ми изписа венозен анрибиотик , за 7 дни притеснява я че може би има вътрешна инфекция,а и нали имахме редукция преди време.Всичко добре,започна прегледа -нормални глави и на двата близнака,сърце,мозък,стомахчета и в един момент в края на прегледа тя извика една друга докторка и ни казаха че на единия близнак има криви навутре ходила,много се изплашихме и още сме в стрес,тя каза ,че това е малък проблек и живот и здраве след раждането се налага от ортопед специални шини за изправяне на ходилцата,само лоши неща момичета ,нали казват че бремеността е най хубавия период за жената,но е изпълнен с много притеснения и тревоги.това за сега ще ви пиша следващия път дано всичко се нормализира след като ми мини антибиотика  трябва да пусна наново за левкоцитите и CRP.Иначе шийката е добре,има полип в церв.канал който беше причини преди седмици да съм в болница заради леко изкървяване от него.приятен и усмихнат ден.Дано повече да се радваме за нашите деца
*

Eille

• *
  • 916
  • Понякога мечтите се сбъдват двойно!
« Отговор #309 -: Август 06, 2014, 13:45:45 pm »
Сънита, изкривяването е лечимо, не се притеснявай. Едното ми момченце също се роди с позиционно изкривяване, но на врата. До 3-4 месец си държеше главичката само на една страна, всичко се оправи, до 6тия месец вече нямаше и помен от това изкривяване. За крачетата даже понякога и не са необходими шини, а само физиотерапия. Живи и здрави бебенца!

*
« Отговор #310 -: Август 06, 2014, 14:48:44 pm »
Здравейте,момичета

Видях се днес с Дяволов ,прегледа ме шийката е скъсена 2 и колко точно не рабрах :?Каза да лежанка и сега един месец е много важен.
Иска да се запиша на ЖК да се водя бременна някъде,тъйкато аз във Варна нямах осигуровки и си плащах на ЖК.Сега си платих осигуровките .Много объркано и Доктора вика объркано много :?Но до колкото разбрах иска да ме водят бременна някъде и някакво направление да съм вземела от личната.Ако някой е запознат моля да ми пише,че се ошашках.И в Майчин Дом или до него ми посочи някъде там да се запиша 8O.Огромен е тоя Майчин дом и хич не съм наясно кое къде се намира :?
Ако може някой да ми обясни

А друго 20,малко каза малко завишени води 8O
*
« Отговор #311 -: Август 06, 2014, 15:18:28 pm »
mih,

Ще се опитам да ти обясня :)
Трябва да се запишеш на ЖК, защото те ти издават обменна карта и направление за хоспитализация за раждането. С тях доктора ще може да те приеме в МД като наближи да лежиш там и да те подготвят за раждането. А и така раждането ще мине по ЗК, т.е. ще платиш само на доктора за избора на екип... По принцип за тях тези документи са важни, защото им спестяват разни изследвания и т.н. иначе ако отидеш по спешност и без тях приемат ;)
Иначе схемата е следната: Личния лекар ти издава направление специално за записване на ЖК и оттам отиваш при АГ да се запишеш.

МД е огромно, но теб засега те вълнува само ниското тяло. Там се МЦ Майчин Дом и само там водят ЖК. На първия етаж зад стълбите се пада и си има отделна регистратура и там можеш да се запишеш. Ако те е преглеждал в 214к-т на втория етаж - пада се долу до стълбите за този кабинет-няма да го подминеш ;)

Ако имаш други въпроси питай - аз вече съм в свои води в МД  :lol:

Някой питаше по-нагоре как съм. Ами добре съм като цяло...само го мисля това бебе расте ли, дебелее ли, ама май си търся и аз вече с какво да се занимавам. Предните 4-5 дни ужасно се въртеше и риташе - аз много му се радвах, че нали рядко го усещам, ама беше доста необичайно... И според мен нещо се завъртя нанякъде - той си знае как, но втора нощ не мога да спя - като легна наляво и рита ужасно все едно да се вдигне от матрака, като легна по гръб ритка сладко, но ме боли таза, а като легна надясно ми е що-годе добре, ама нали трябва наляво, че да расте  :?
Но поне последните дни всеки ден почти идва някой да ме вижда по малко, та се разнообразявам ;)
« Отговор #312 -: Август 06, 2014, 15:27:25 pm »
Мих,Моусит ти е обяснила,а сега щом казва да лежиш това ще правиш,важното е да устискаш
Моусит,моя снощи и наляво и надясно,че и по гръб като легнех все ме блъскаше и риташе,подлуди ме,едвам заспах :lol: и на мен ми се струва,че се е завъртял,щото снощи доста високо усещах ритничета,а не по пикочния мехур и влагалището както досега....ще го видим в събота  :)
*
« Отговор #313 -: Август 06, 2014, 15:30:39 pm »
Алекс, според мен ние не сме се обърнали още надолу с главата, ама той все седи настрани леко и имам предчувствие, че е застанал настрани - вместо обичайните както казваш натискания и ритници в пикочния мехур и влагалището, усещам ритници само отстрани (и от двете страни). А и коремът ми по принцип си е ниско, че нали и бебето е много ниско, а сега сякаш се е вдигнал.... абе жив и здрав да е, мен не ми пука как е - ама това любопитство  :P
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #314 -: Август 06, 2014, 15:37:48 pm »
Алекс, според мен ние не сме се обърнали още надолу с главата, ама той все седи настрани леко и имам предчувствие, че е застанал настрани - вместо обичайните както казваш натискания и ритници в пикочния мехур и влагалището, усещам ритници само отстрани (и от двете страни). А и коремът ми по принцип си е ниско, че нали и бебето е много ниско, а сега сякаш се е вдигнал.... абе жив и здрав да е, мен не ми пука как е - ама това любопитство  :P

Това, че рита встрани, не означава, че не е с главичката надолу  :wink:, моята мома е така и си рита яко встрани.
Иначе, какво имаш предвид с това, че лежиш на ляво, за да расте?  :)

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #315 -: Август 06, 2014, 15:44:40 pm »
Ами аз си мисля, че е настрани не само заради ритниците, а защото дори докато беше по-малък като направеше пълно обръщане го усещах - а и независимо с кое е надолу, застане ли вертикално настава ад за пикочния мехур, влагалището и дебелото ми черво :( Просто е много ниско и ужасно натиска....

А за лявото - и преди го бях чела някъде, но и в болницата доцента ни каза така да лежим - на лявата страна. Доколкото схванах артерията дето захранва бебето е от дясно и ако лежиш надясно я притиска и не се храни толкова добре и обратното... нещо подобно. Е при нормални обстоятелства би трябвало да си лежиш на където ти е кеф, без да се прекалява, ама аз нали се притесних че казаха, че сме дребчовци засега и гледам да съм изрядна ;)
*
« Отговор #316 -: Август 06, 2014, 16:00:36 pm »
Mousyt,златна си  :youwoman:

Даже незнам как ме разбра  :lol: :lol:,аз лично не се разбрах.

Наистина много много ми помогна и ми олекна ,че се притесних .Благодаря ти от сърце :bighug:

А за наляво и аз все така се мъча да спя вечер  и се получава .През деня нали все лежа и я нет я тв и не ми е удобно.Но от известно време не мога хич ама хич наляво и така ме е яд и аз знам,че е добре на нея страна.Като се обърна и ми натежава ,изсипва се сякаш едното към другото бебе(уф как обясних)и веднага ме стяга и става твърдо :?Даже 2-3 дена спя по гръб,а не е много добре така ,но корема тогава ми е по-спокоен.Абе шантава работа.

Алексче,сякаш като не ритат толкова ниско е по-добре като усещане поне при мене е така.Момиченцето ме рита ниско и малко е неприятно,а и то е по-шавливото.А момченцето е нагоре и леко настрани и ме рита доста високо- под ребрата.
*
« Отговор #317 -: Август 06, 2014, 16:44:18 pm »
Sunita,успех мила :) Elle ти е обяснила при нея как е било ето,че всичко е наред :D

Разбирам те как се чувстваш  ,така ми се иска да се наслаждавам и да скачам от кеф въпреки,че се старая,но трудна работа :?Дори кеф ми прави да си пъча корема насам натам,но си го пъча и гледам само вкъщи.Искаш ми се да се разхождам много,да си пия сокчета по кафененца,но не се получи така.Броя преди дните сега часовете които са минали и не съм родила.Не съм вярвала,че ще е чак така,но...........

Момичета ,какво щях да правя без вас незнам наистина :youwoman: :bighug:
*
« Отговор #318 -: Август 06, 2014, 17:38:51 pm »
mih,

Нали сме на един бременен акъл, как да не те разбера ;)
« Отговор #319 -: Август 06, 2014, 17:50:48 pm »
Здравейте днес, момичета :) Как сте? Искам да ви питам тъй като си правих БХС в 12 седмица в Щерев и резултата ми беше 1:20000 риск за Даун. Но нищо друго. Виждала съм, че в МД повече неща има на изследването. Та въпроса ми е според вас да пускам ли късен скрининг в МД?