Тялото на жената е готово да посрещне бъдещето бебе, не сме "по-добри" от природата в тази област, няма нужда да й "помагаме" превантивно, а само когато възникне реален проблем с нещо. Що глупости изчетох аз навремето, как ако бебето не засуче на секундата и може и да нямам кърма, пък и секцио нали... Че и в болницата консултантката по кърмене опита да ме филмира по темата...аман-заман - да седи малкия на празна гърда дето не пуска нищо, да я стимулирал тая лактация, иначе нямало да текне. Сиктирдосах ги, яде си АМ от шише...
lili2011, ще си позволя да се самоцитирам, че да не пиша наново
Разбира се, че при вече наличен проблем за нещо - следва да се вземат мерки за решаването му. Било за забременяване, износване, кърмене, друго...
Главната ми мисъл е, че не бива да се подготвяме наистина като за изпит по ядрена физика, заради хипотези. Ще ги превъртиш и изчетеш уж всичките и накрая все ще ти се случи нещо друго, за което ще мислиш в движение
И пак му се намира колая, от опит говоря.
Колкото до бебетата отказали да сучат, понеже в болницата им дали шише, или залъгалка - и аз съм чела как така ставало, ама да си призная - това е малко като извънземните. Всички знаят, че ги има, ама никой не ги е виждал
Доста майки познавам, кърмили дълго и успешно (под "дълго" имам предвид по 2 години и отгоре). При доста от тях храненето е стартирало с шише в болницата, понеже са били стресирани, не са случили на акушерка да им помогне и пр., или друг проблем някакъв, например прием на АБ. При някои е било и смесено храненето по разни причини в началото, дори за 2-3 месеца и накрая пак са минавали само на кърма. Сигурно има и изключения щом ги споменават по разни статии, ама аз никак не съм убедена, че тези точно бебета биха сукали, дори да не им е предложен биберон. Има и такива, които не щЪт гърда, реват от глад и точка. И те са рядкост разбира се.
За мен пък са чисти екстремистки и кукумицини разни родилки, които нямат кърма и си държат новородените гладни по 2-3 дни в болницата, сакън да не близнели шише, че щели да откажат гърдата. Не говоря за хранене с АМ от шише, с кърма пак, от родилка - донор, ама не та не от шише било. Нещо това не ми е нито "майчинско", нито в понятията за нормалност, ами бие на чист фетиш и фиксации. За мен лично беше важно бебето ми да е сито и спокойно, не да се дере от глад на празна гърда.
И аз по принцип споделям разбира се, не конкретно към някое момиче тук . Всичко с мярка е ОК, все едно какво, ама крайностите ме влудяват. За съжаление - била съм и свидетел на такива изцепки и са ми споделяни