0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте ,
Повече от 3-4 години правим опитиза бебе и все не се получава. Миналата година претърпях аборт (missed abortion) в края на 2рия месец, а в началото на тази-още един само че 2-3 седмици след закъснението ми. За това сега като видях положителния тест съм много притеснена. След последния аборт решихме да се изследваме по подробно. Започнах да ходя при д-р Халачева( варна) Много мила жена, много съм доволна. С тръбите и яйчниците всичко ми е наред. Хормоните не успях да изследвам абсолютно всички, т. е. Без тези който се гледат на 2рия ден от цикъла, защото така и не ми дойде този месец. Имам проблем със съсирването на кръвта( явно затова съм имаша и анорти до сега. За това пия аспирин всеки ден. Имам и обърната матка, което пбаче ми казаха че не е проблем. Всичко друго ми е ок. Този месец правихме много стимулации за овулацията ми- пих клостилбегит, утрогестан, дуфастон, миорал, инжекции...постигнахме стимулацията. Явно съм имала овулация. Но май доста по-късно от очакваното. На 21 ия ден все още не ми се бяха пукнали три от фоликулите, а бяха станали над 3 см. След 2 седмици отидох на преглед-всички се бяха пукнали и вече ми закъсняваше. По времето когато трябваше да ми дойде, получих само едно кафеникаво течение и толкова. Направих тест на 10 тия ден от закъснението- положителен :-)))) правих и кръвен 421 чхг! Определено съм бременна! Само че д-р Халачева не видя нощо с вагиналния! Възможно ли е да е твърде рано или заради обърнатата ми матка да не се вижда плодно сакченвсе още? И гърдите са ми адски наедрели и болезнени , сигурна съм че съм бременна, но защо още нищо не се вижда. Много се притеснявам да не е извънматочна бременност, възможно ли е? Последни ми цикъл беше на. 13.05 .Моля ако някой е имал подобен проблем да пише, че ще се побъркам от притеснение! Благодаря пресварително
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Здравей! Напълно е възможно все още да е рано да се види плодния сак на ехографа. 48 часа след първия кръвен тест, пусни още един, за да видиш дали се удвоява. Не знам какъв друг съвет да ти дам, освен да повториш ЧХГ-то и да изчакаш още няколко дни и да отидеш отново на преглед.
Дано всичко е наред този път!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
encoleille, прегледай тази статия:  http://zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=542:----hcg&catid=173:---sp-906&Itemid=165 ,
чрез вагинален УЗ сакчето може да се види най-рано, когато ЧХГ достигне 1000 - 2000 mIU/ml.
По това, което пишеш явно оплождането е станало след 21-я ден, т.е. след 2.06 , можеш ли да предположиш малко по-конкретно около коя дата?
Също, на коя дата направи кръвния тест? Подкрепям sixsens, направи още един кръвен тест, да видим дали нараства правилно ЧХГ-то, трябва да се удвоява на всеки 48-72 часа.
« Последна редакция: Юни 21, 2014, 22:43:39 pm от marsi »

Благодаря за отговорите. В петък правих кръвния тест, Другата седмица, вторник имам час при гениколожката. Ако пак нищо не се види на ехографа, веднага ще пусна ЧХГ, защото часа ми е сутринта. А за деня на оплождане незнам кой ден е станало, защото правихме секс почти всеки ден  :oops:
*
encoleille, имаме ли плодно сакче, какво каза твоята лекарка ...... късмет!

Момичета,
нямах много свободно време и за това не съм влизала. Но ще ви кажа какво се случва покрай моя проблем: 3 дни след като имах ЧХГ 421, отидах пак в майчин дом . д-р Халачева пак не видя нищо на видеозона. След голямо гледане и след като се изпишках, едвам видя малка точица. Пуснах си на ново ЧХГ, което за съжелени есе оказа че малко пада: 378 ! За три дни трябваше да се е удвоило , а то пада?? 8O :( Това явно пак е поредния аборт!?! Странното е че все още не ми е дошло??? :ask: Защо неми идва? Вече ми закъснява с 21 дни и нямам никакви признаци за идването на цикъл! Утре мисля пак да отида при Халачева, но много се притеснявам... Възможно ли е да е извънматочна? Какви са признацте на извънматочна и на видеозон не може ли да се установи?
Тази седмица ходих и в София в клиника Надежда, при д-р Шевкетова. (бях си записала час преди повече от година) Но и тя не установи бременност, на видеозона нищо не се виждало....и толкова! Да съм отидела след като ми дойде за още изледвания. Чеснио казано малко съм разочарована от тази(май) прехвалена клиника и ще си продължа да ходя при д-р Халачева във Варна(да не говорим че ми е по-удобно, отколкото да ходя всеки месец в София) Но това е друга тема....
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Здравей! Пусни пак ЧХГ. Извънматочната бременност не се вижда на видеозон, тя е в тръбата. Ако не се вижда плоден сак в матката, а има положителен тест за бременност, ЧХГ е високо, то вероятно е наистина извънматочна. Твоето ЧХГ е ниско още, за да се види на ехографа, но и фактът, че не се удвоява, а дори пада, не е много обнадеждаващ.
Според мен трябва да пуснеш отново кръвни и ако пак е ниско или още е паднало, трябва да посетиш гинеколог и да предизвикате аборт, щом пък и все още не ти идва. Съжалявам много, че съм така директна, дано все пак нещата се развият добре. Ако е извънматочна бременност, трябва да се действа бързо, защото е опасно.
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
Благодаря за бързия отговор.
Още утре ще отида  при гениколожката. Дано всичко се размине леко и да не се налага операция :? Четах че рри извънматочна има и болки, а аз нямам такива и за това се надявам да се размина леко. Макар че това е поредното ми разочарование от раненен аборт и силно се надявам да е последното! Незнам, утре ще   отида при д-р Халачева за диагноза. Благодаря отново за подкрепата
Не издържах и отидох още днес при д-р Халачева. Според нея съм изключителен странен случай! Как евъжможно положителен кръвен тест, закъснение от 21 дни и да не се вижда нищо? а и дори малкия спад (от 421 на 378) пак не е нормално. Пак ме гледа на видеозон- едвам видя една малка точка, която дори от предната снимка изглеждаше съвсем малко по-гхоляма. Но пък тя каза: "незнам да не си въобраявам, тази точка расте ли, много малко време е минало от предния преглед-няколко дни...." От друга страна ако е извънматочна имало силни болки, кървене-а аз ги нямам! Обмисляхме и възможността да съм забременяла доста по-късно от очакването, но пък ЧХГ не се покачва??? 8O Утре пак ще пусна ЧХГ и пак ще го мислим...
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Ами да, най-добре пусни пак ЧХГ и тогава ще се мисли какво да предприемете. Пиши тук резултатите, да видим с какво можем да помогнем.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
Извънматочната бременност се вижда на ехограф. При мен пускаха и доплер и по кръвоснабдяването също я локализираха. Сложиха ми метотрексат, защото ЧХГ започна да пада, но много слабо. Ако не беше започнало да пада щяха да преминат към операция. После пак с ехограф  ежеседмично, в продължение на 2 месеца, проследяваха намаляването на формацията. На всеки 5 дни и ново ЧХГ докато не падна под 7. При мен ЧХГ беше около 5000, може би и затова се видя на ехографа, но доста лекари ме гледаха и нищо не откриха, докато не ме изпратиха при специалист сонографист.
Теди,
на теб извънматочна ли ти установиха? казаха ли ти каква е причината за аборта и как може да се избегне при следващо забременяване? Аз днес сутринта си пуснах ново ЧХГ и сега чакам резултата, за да решим какво ще правим от тук нантатък.
Encoleille  пожелавам ти всичко да мине ,както трябва. Тук винаги ще имаш подкрепа какъвто и да е резултатът :) а пък за бременността,като цяло  Божа работа  :crossfingers:

Make an ovulation ticker
Дядо го няма-04.08.2015 г.
Момичета, ЧХГ ми пада вече е 145. Така че чакам да ми дойде МЦ и пак започваме отначало....:-( добрата новина е че няма да ми правят кюретаж, мисля че се разминах с най -лекия вариант. Ще пия само дуфасто за да ми дойде по -скоро. Много ме е яд само че не разбрах каква е причината и мога ли да я предотвратя следващия път, защото това ми е вече 3ти ранен спонтанен аборт и за нито един от тях нестана ясно Защо??? Всичко съм изследвала останаха ми само 3-4 хормона които се пускат на. 3тия ден от МЦ, сега ще ги пусна и вече незнам какво може да е ?
Благодаря ви за подкрепата, много вдигнахте духа
Еncoleille, правила ли си генетично изследване за кариотип на теб и партньора ти?Щом търсиш причината това е вариант.
Теди,
на теб извънматочна ли ти установиха? казаха ли ти каква е причината за аборта и как може да се избегне при следващо забременяване? Аз днес сутринта си пуснах ново ЧХГ и сега чакам резултата, за да решим какво ще правим от тук нантатък.
В този случай, да, извънматочна бременност беше установена. Аз бях почти сигурна, че е такава след положителния уринен тест, защото съм с един яйчник и с нагъната тръба. 
*
Момичета, ЧХГ ми пада вече е 145. Така че чакам да ми дойде МЦ и пак започваме отначало....:-( добрата новина е че няма да ми правят кюретаж, мисля че се разминах с най -лекия вариант. Ще пия само дуфасто за да ми дойде по -скоро. Много ме е яд само че не разбрах каква е причината и мога ли да я предотвратя следващия път, защото това ми е вече 3ти ранен спонтанен аборт и за нито един от тях нестана ясно Защо??? Всичко съм изследвала останаха ми само 3-4 хормона които се пускат на. 3тия ден от МЦ, сега ще ги пусна и вече незнам какво може да е ?
Благодаря ви за подкрепата, много вдигнахте духа
Много съжалявам за това през което си минала,знам какво е и колко безсилен се чувства човек в един момент.Ние правихме опити 3 години,обиколих сума гинеколози,правих много изследвания,стимулации също са ми правили и НИЩО-забременявах,после положителен тест с бледа втора чертичка,радост,после зацапване,прокървяване и край....И така 4 пъти!!!Вече не знаех какво да правя,беше ми писнало от всичко и се насочих към ендокринолог,който ми откри проблема.Нито един гинеколог не ми и намекна за възможна такава причина-дали от незнание или нежелание-незнам,но при мен проблема беше инсулинова резистентност.На втория месец от лечението забременях и да ни е жив и здрав сина ни вече ще направи 1г и 5м.Надявам се твоята лекарка да те води по правилния път и скоро да постигнете целта си но ти написах това за да знаеш,че не винаги проблема идва от чисто гинекологично естество

Re: Положителен тест, но не се вижда плодно сакче???
« Отговор #17 -: Септември 14, 2016, 11:12:06 am »
           Здравейте, мили момичета, дами! Казвам се Ина. От 2011 г. до сега преживях 3 бременности завършили със спонтанни аборти. 😰😭  На 29.08.16 ,след закъснение на менструацията ми, която е изключително точна си направих тест и "о. чудо" , беше положителен! Радвах се, плаках - все от щастие! Знам и точната дата на зачеването, 11.08.16. Онази сутрин със съпруга ми правихме любов, а и в същия ден бях в овулация. Веднага потърсих добри гинеколози и попаднах на Майор Д-р Милена Стоянова, работеща в МБАЛ "Надежда". Тази лекарка е с брилянтна репутация, първата жена - гинеколог заминала за Кандахар и други горещи точки, за да помага на жените, докато около тях падат бомби в буквалния смисъл. Наградена със златен медал от Американската армия и т. н. Обадих се и ми записаха час за 13.09.16(вчера). Междувременно проявих всички симптоми на бременност - световъртеж, гадене, набъбнали и болезнени гърди, смяна в настроенията и др. Направих си втори тест на 09.09.16 и също бе положителен! Започнах да се моля и да мечтая....... Вчера в 09.30 часа отидохме със съпруга ми на преглед. Направиха ми вагинален ултразвук..........в матката ми, обаче не се вижда плоден сак, продължи да гледа и каза, че на едно място вижда нещо, но е много мъничко, а аз съм в 6 гестационна седмица....... Ужасих се!!! Що за КОШМАР Е ТОВА МОЕТО???!!! Вече не ми се живее...... Попитах какво означава това, а те ми казаха, че може плода още да не е слязъл, да се развива по-бавно, да е умрял, да е извънматочна бременност, но да не се отчайвам веднага, защото нищо не е сигурно....... Сега ми предстои да си направя ЧХГ тест.
      Много съм объркана...... Приела съм факта, че сигурно е извън маточна бременност..... Но, знаете надеждата умира последна! За това се обръщам за съвет към вас, момичета. Има ли някаква вероятност бебето ми да е живо и всичко да е наред?!  Умолявам ви пишете ми и ме посъветвайте! На ръба съм....... Помогнете!
*
« Отговор #18 -: Септември 14, 2016, 11:29:59 am »
Ина, ходи си пусни кръвен. Не е необходимо да е на гладно. Успех!

*
« Отговор #19 -: Септември 14, 2016, 11:49:48 am »
Пусни два кръвни теста! Един сега и един след 48 часа. Само така може да се изключи извънматочната. Лекарката допусна ли този вариант или само каза, че "вижда нещо малко" в матката?
След като си вече в "Надежда", ще търсите заедно причините за твоите неуспехи.