0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Смях, раздумка и кафенце - 5 :)
« Отговор #740 -: Август 17, 2014, 18:05:26 pm »
Смайли,поне в нашата болница е така,предполагам,че и по другите е така... :lol: е,не взема 300 лв.доктора,половината на 900 е 450 лв.които се разпределят по равно между останалите от екипа,така,че около 100 лв.са за док  :lol:
Jbrul,няма как сега да не режат мускули... :) имаме си кожа,после подкожие,после мускули и под тях ни е матката  :lol: а,инак на мен последна грижа ми е белега,наясно съм колко малък е разреза,че правят козметични шевове,че махането на конци не боли(това го обяснявам на ден минимум 30 пъти на пациентите ми  :lol:) дет се вика сама ще си сваля конеца ако мога...просто се надявам ако стигна до секцио възстановяването да е като след лапароскопията.. :)
« Отговор #741 -: Август 17, 2014, 18:33:33 pm »
Смайли,поне в нашата болница е така,предполагам,че и по другите е така... :lol: е,не взема 300 лв.доктора,половината на 900 е 450 лв.които се разпределят по равно между останалите от екипа,така,че около 100 лв.са за док  :lol:
Безумно разпределение!  8O
*
« Отговор #742 -: Август 17, 2014, 19:17:39 pm »
Леле, девойки - аз одеве се майтапех, че ще паля печка, но от час вече - не е никакъв майтап а жив факт - запалих я.  :lol: Имам и печки на ток естествено, ама обичам да ми пукат дръвца просто. Ако съм вярвала, че ще доживея в средата на август печка да паля пък на... На моето "ранчо" в момента е към 17 градуса навън, с тенденция да падне поне още с 5...хич не е лятно де.

Алекс, не мога да намеря схема на коремната мускулатура в момента, където са показани мускулите, за които говоря, понеже с латинския не сме си чак толкУ близки и търсенето ще ме затрудни. А и в момента съм с тегав, мобилен нет, та докато ми зареди картинка, та правилната - ти ще родиш.. Но ти си мед. сестра - предполагам по-лесно ще откриеш нужната схема, а аз ще обЕсня като идиот естествено.  :lol:
Та там където се прави разреза сега -  са две "плочи" мускули, които са свързани помежду си предимно с "ципа" (съединителна тъкан, не предимно мускулна) и малко мускулни влакна има естествено. Срязва се връзката между тях ("плочите') и се дръпват настрани с екартьор и така се осигурява достъпът до матката. Та реално - сериозно рязане на мускули - няма. Това, което усещах аз, когато взех да усещам нещо изобщо беше подобно на много лека мускулна треска за 2-3 дни, щом се набирах на корем да ставам от леглото още в болницата - сещай се. А аз и лек дискомфорт не търпя, не болка някаква, пък сериозна - дума да не става. На фитнес съм си докарвала доста по-сериозни и неприятни усещания с коремната мускулатура, секциото нищо не беше.  Говоря за усещането БЕЗ епидурал вече, без вливане на парацетамол през абокат. Обезболяване - с таблетка парацетамол и диклофенак, по-скоро протоколно да ти кажа, реално - нямах и нужда от обезболяване. (на 4-я ден си бях у дома, не говорим д съм седяла със седмици) Преди като ми дойдеше цикъла пиех 6 Аулин-а за 2 дни, то беше болки до посиняване ти казвам. При секциото се видя, че хубаво срастване имам в ляво, там където поне 10 години се оплаквах, че ме боли и ми "дърпа" и все нищо ми нямаше налЕ. Но и това се реши при секциото - сега не разбирам кога ми идва цикъла.  :D
Оказа се (нещо, което разбрах след като родих чак), че имало над 10 метода (техники) за секцио всъщност. Тази, която Д-р Даскалов ползва поне - е това, което ти описах, като принцип на действия.  В общи линии естествено "описах", ако лекар ти го обясни - няма да звучи толкова малоумно  :lol: Но колкото и да не съм лекар, някакво общо понятие имам от анатомия все пак и да - така не се налага брутално рязане на мускули, което наистина боли после и то здраво. Късала съм бедрен мускул, та си имам хабер що за усещане е.

Ако се оперира по този начин - наболява разтегната и травмирана мускулатура, някое порзатеглено, срязано, скъсано мускулно влакно - но дотам. Не е като да е срязан ънблок масивен мускул, че да се осигури достъп така. Може други лекари, на други места - да оперират по различен чалъм - не мога да знам, но предполагам, че масово по добрите клиники - се оперира вече оптимално атравматично. Моят лекар, като сме говорили ми каза, че тази техника специално - я е научил докато е работел в Либия, като по-млад. Но определено не вярвам, че той единствен знае за нея и я практикува у нас.  :lol: Д-р Дяволов в МД доколкото съм чувала - оперира по същия начин и шие по същия начин. Да кажат момичетата раждали при него, не са малко от нашите.
« Последна редакция: Август 17, 2014, 19:25:01 pm от Jbrul »
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #743 -: Август 17, 2014, 20:06:41 pm »
Jbrul,много добре те разбрах :) гадничкото е,че самата матка си е мускулест орган,миометриума т.е. средният слой е изграден изцяло от гладка мускулатура,а в другите слоеве има и напречни мускули...а,бе ще го преживеем,аз онова раждане преживях та секциото ли точно ще ме събори... :lol:
*
« Отговор #744 -: Август 17, 2014, 21:08:06 pm »
Да пожелая приятна прохладна вечер. Аз пак се разходих на "София диша", този път беше на Пиротска.
« Последна редакция: Август 17, 2014, 21:25:17 pm от rtfrtf »
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
« Отговор #745 -: Август 17, 2014, 22:16:57 pm »
Алекс, аз чак толкова не съм отвеяна - наясно съм, че и матката е изградена от мускулна тъкан (все пак контрахира егати), но пък не е инервирана особено. Т.е. болките при цикъл да кажем - са от нервите на съседната мускулна тъкан и нейното съкращаване "по съседство", а не те боли самата матка. Както и при раждане.
При секцио - че матката е рязана не те бърка и не боли, че е рязана, след като не се и съкращава особено след това. Преди болките след секцио са идвали от това, че е рязана мускулната тъкан на корема, не че матката е рязана.
Карам на стари спомени в момента, но матката е изградена от гладка мускулна тъкан, подобна на тази на сърцето (като функции). Пък сърцето все пак - цял живот помпи и не те боли от това. При инфаркт - също не боли самото сърце, а тъкани около него както добре знаеш. Не е инервирана матката именно поради предназначението си. Ако е богато инервирана - то цяла бременност би следвало да се гърчим от болки, след като тя многократно увеличава обема си, пък не е така. Или иначе казано - като не са ти рязани коремните мускули - няма какво да те боли от това, че е срязана матката. Дето се вика - преживяла съм го и не само аз - наистина не боли. Лигня като мен да ти каже, че не боли - наистина е сериозна предпоставка за спокойствие.  :lol: Ама толкова ме е шубе да не ме заболи нещо, че зъб с изваден нерв - демек чисто мъртъв - му се пълнят каналите с паста, при поставена инжекционна упойка, от която не си чувствам половината лице и ако ми извадят половината зъби - няма да усетя. Зъболекарят ми е с дълъг стаж, но чак такава идиотка друга за пациентка - няма.  :lol: Та аз като ти казвам, че нещо не боли - брой го за казано от "най-високо място" на лиглите и шубетата на този свят.  :lol: :lol: :lol:
Както и да раждаш - да е леко и безпроблемно, обезболяване вече има всякакво и за всичко - не е дерт това.

rtfrtf, благородно ти завиждам за тази разходка. Аз само по ТВ гледах.

« Отговор #746 -: Август 17, 2014, 22:33:26 pm »
За романтиците - по Нова в момента започва "Гордост и предразсъдъци"  :P
« Отговор #747 -: Август 17, 2014, 22:49:01 pm »
Jbrul,хич не съм си и помисляла,че си отвеяна,напротив добре си запозната...а,с това,че си лигла и че казваш,че не боли...съвсем ме успокои вече :lol:
*
« Отговор #748 -: Август 17, 2014, 23:31:50 pm »
Е, "запозната" е май точната дума. Тези неща съм ги учила много по-общо от теб, по друга причина, преди много време...не е област в която съм се развивала професионално, или съм придобивала квалификация. Но колкото за своите си нужди знам достатъчно.
Както каза майка ми преди моето секцио - "Ами ти спиш и не си притеснена, защото не си учила подробно това, дето аз го учих - нямаш професионална деформация.". И беше права. Аз понятие общо за рисковете имах, но си спестих тревогите за всичко, което тя знае, от което я е било страх, за капак - и съм й дете... Та и при теб го има този момент предполагам.
Когато човек наистина не знае - скивай колко е смел за разни неща ;)

За лиглата - аз съм 110% такава по отношение на болки, личният ми комфорт, отношение - та наистина спокойно за секциото. Щом дори такова "рядко щастиве" като мен не намери за какво да мрънка - добре са нещата.  :lol:

*
« Отговор #749 -: Август 17, 2014, 23:42:26 pm »
На главната спамърка ще й поръчам утре подарък по куриер - баба й.  :balk_70:

*
« Отговор #750 -: Август 17, 2014, 23:50:48 pm »
Блу, не ставай зла  :lol: Да не ида да оспамя доволно бременната и да ти отворя работа за целия китайски народ.   :lol: :lol: :lol:

П.П. Нали си наясно, че куриерът доставящ бабет щИ легне скъпо - поклони, "Майбах"....

*
« Отговор #751 -: Август 18, 2014, 00:06:27 am »
Аз там нямам права.  :wink:

*
« Отговор #752 -: Август 18, 2014, 00:50:56 am »
Супер!  :D Отивам значи и се надявам глобалните да спят, или да са на море  :lol:

« Отговор #753 -: Август 18, 2014, 06:38:19 am »
Супер!  :D Отивам значи и се надявам глобалните да спят, или да са на море  :lol:

Никога не спят, дори и когато ходят на море  :balk_71:

Добро утро  :D

*
« Отговор #754 -: Август 18, 2014, 07:28:49 am »
Искам и столче, само с маса не мога да се насладя на тази красота  :D
Добро утро и успешна седмица! И тук дъжда донесе студ-14градуса, бърррр поне няколко дни ще го забравим морето, но пък в къщи е топло явно се е нагряло, та не съм мрънкала да ми запалят котела  :lol: :lol: :lol:
*
« Отговор #755 -: Август 18, 2014, 08:03:38 am »
Добро утро и от мен момичета  :wink:

*
« Отговор #756 -: Август 18, 2014, 08:26:14 am »

Ето и столче,  :D
http://www.sportdepot.bg/files/catalog/list_ALC-634.jpg
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
« Отговор #757 -: Август 18, 2014, 08:28:17 am »
Добро утро  :P
Страхотни закуски... ами ями
Тук дъжд така и не заваля, но пак си беше студено вчера (днес не съм си подала още носа през прозореца).
*
« Отговор #758 -: Август 18, 2014, 08:33:12 am »

Ето и столче,  :D
http://www.sportdepot.bg/files/catalog/list_ALC-634.jpg
И такова приемам  :lol:
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #759 -: Август 18, 2014, 08:39:38 am »
Добро утро!
rtfrtf, ти се подиграваш с нас :lol: На тази красива маса на Зайо подхожда хубав и удобен стол да можеш да се облегнеш и като заседнеш, да си хапваш, пийваш и да се наслаждаваш на гледката.
Тук вчера валя и беше хладно. Но след обед изпече малко и тухлите на къщата не можаха да изстинат даже, та си спахме с чаршафи снощи. В момента термометъра ми показва 19 градуса навън и 27 вътре.