0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Смях, раздумка и кафенце - 5 :)
« Отговор #500 -: Юли 26, 2014, 11:04:36 am »
Хаха :lol:  marsi,  смях се много на твоите преходи  в стил "ей, го къде е"   :lol:
При  хората от балкана "малко по-нагоре" е в действителност 2-3 километра нищо работа :lol: а, "отсреща оня връх" е 3-4 часа здраво ходене :)
Аз така го работех моя мъж в началото :lol: в   гора не влизал и ми вярваше,  сега  предупреждава другите  за разстоянията.

Хоуп, море  догодина  с  увеличилото  се домачадие :D
« Последна редакция: Юли 26, 2014, 11:26:34 am от Тара »
*
« Отговор #501 -: Юли 26, 2014, 11:26:46 am »
Здравейте момичета. като ви чета и аз се размечтах за почивки..... :) За съжаление за планина тази година време няма да има. :(Планината я обичам през август,когато може да се избяга от градската жега и лудницата в пика на морския сезон. за жалост, по обективни причини, я отлагаме за неопределено време. Ама сме си нарекли,в края на септември да "направим" едно Керамоти. :D Много ми е хубаво там и много ми приятно в края на сезона. Ако не ни мине котка път, там сме. Затъжил съм се :(.Съвсем сериозно. Вие къде отсядате?
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #502 -: Юли 26, 2014, 15:09:53 pm »
Рачо, ние бяхме тук преди 5 години за пенсионирането на майка ми.
Направиха ни отстъпка, защото бяхме повече хора.
Не е лукс, но е хубаво. Много е близо до плажа. 50 м през една борова горичка се минава.
http://www.katerinaker.gr/?q=bg
« Отговор #503 -: Юли 26, 2014, 15:29:33 pm »
Смайлс,това хотелче по-близо до пристанището на ферибота или в обратна посока -в другия край на аелото.
И нас ни делеше една уличка и боробата горичка от плажа,но ние бяхме в противоположния край на селото спрямо ферибота и почти на края на ивицата с чадъри и шезлонги.
« Отговор #504 -: Юли 26, 2014, 16:17:55 pm »
Хоупче, не се сещам къде е пристанището. Но да, в края на селото беше и мисля и края на плажа. Имаше един открит бар. Ходихме вечер да пием коктейли.
*
« Отговор #505 -: Юли 26, 2014, 16:43:54 pm »
Хехе - тук голяма агитка за Керамоти се е заформила ;)
Ние бяхме там за първи път миналата година, но на палатки в къмпинга в борчетата.  Не съм вярвала, че може да ми хареса на палатка, но останах влюбена.... намирам, че плажът е идеален за малки деца - спокойно, без лудници и прочие - просто съм убедена, че ще отидем там като се роди бебето. Моят мъж ми е обещал догодина нормална почивка, че последните години все набързо импровизираме, та а дано - бебчо ще е тамън на 10-ина месеца :)
« Отговор #506 -: Юли 26, 2014, 19:36:03 pm »
Еха, много ми хареса Керамоти! По принцип съм фен на гръцкото моренце. А и тази пясъчна коса... бях чела за нея, гледала съм и снимки, сега ме запалихте да организирам едно отиване натам.

Смайли, къде точно е хотела, има карта на сайта им, но тяхното място не е указано. Можеш ли да дадеш линк към гугъл мапс?
« Последна редакция: Юли 26, 2014, 19:37:46 pm от little_rabbit »
« Отговор #507 -: Юли 26, 2014, 20:58:58 pm »
Смайли, къде точно е хотела, има карта на сайта им, но тяхното място не е указано. Можеш ли да дадеш линк към гугъл мапс?
Зайче, виж тук най-долу има линк към google maps. Синята точка най-ляво долу.
Селото е много малко и където и да си, общо взето всичко ти е близо.
То там няма кой знае какво де. Просто спокойствие  :lol:
http://www.greek-hotels.ltd.bg/02-Kavala-002.htm
« Отговор #508 -: Юли 27, 2014, 06:51:10 am »
Добро утро, милички  :D

Смайли, благодаря! Видях го къде е. Много е хубаво мястото. Обаче цените са...
До момента успявам да намеря хубави и не много скъпи места в booking, обаче пада търсене. В общия случай ходим на места, които тепърва пробиват във въпросния сайт и цените им са по-ниски от на съответстващите им по удобства и местоположение апартаментчета (и на следващия сезон и те си вдигат цените до останалите или по-нагоре).

*
« Отговор #509 -: Юли 27, 2014, 08:10:58 am »
Добро утро  :D

Едва се излюпих  тази сутрин.

Хубав слънчев ден!

*
« Отговор #510 -: Юли 27, 2014, 08:22:49 am »
Добро утро! Зайчето ,както винаги, ни е приготвила прекрасна неделна закуска. :) Сега като разглеждах линка на хотелчето и още повече се "навих"  :lol:. Добре изглежда след реновирането. Съвсем ми е познато местоположението му,като се има предвид.че на тази алея са всички хотелчета с изглед към прекрасния плаж.Там някъде наблизо  е и хотел 'Афродита" ,който ние посещавахме.Зайче,обикновено ходихме в "нисък" сезон- май или септември и като се има предвид .че селото не е кой знае какъв туристически център , обикновено си договаряхме цена от 35 Е за апартамент. :wink: Гърците в това отношения са "податливи" :lol:. Все пак 70 лв на вечер за обзаведен апартамент  с място за 4 човека не е лоша цена. :) Тук толкова са стаите в среден клас хотели.
Абе голяма вега тия дни..... :( Имам чуството ,че небето ми е на главата... При вас така ли е?
*
« Отговор #511 -: Юли 27, 2014, 08:57:45 am »
Нека да е жега, ra40 :) писна ми от този дъжд

А вие кога всъщност ходите в Гърция, само заради цените ли избирате нисък сезон, не е ли още по-топло оттук в активен период?
В Турция например си е чист мазохизъм  юли и август, където  на юг температурите    спокойно си удрят 45-50 градуса.
*
« Отговор #512 -: Юли 27, 2014, 09:04:13 am »
При нас, както до вчера беше страшна жега, днес е в другата крайност - облачно, мрачно, хладно и вали. Дано да няма пак проливен дъжд и градушка.

Хубав ден на всички :D

*
« Отговор #513 -: Юли 27, 2014, 09:15:48 am »
Добро утро, хубава неделя ви пожелавам  :D

Още един фен на Гърция в мое лице. Миналата година ходихме два пъти.  Първи път в едно страхотно селце Неа Рода, на Атонския ръкав. Много хубаво беше, плажа с пясък, страхотни хазяи. Абе изкарахме супер, това през юли, беше си бая жега. През септември ходихме в Аспровалта, не ме спечели.
Тази година ще ходим в Паралия Корину, на 5 км. е от Катерини. В бунгала, че сме няколко семейства с деца и решихме, докато децата спят вечер, ние да нищим клюките с биричка  :lol: Ето тук: Хотел и бунгала Денис

Времето в Банско: Мрачно, на дъжд отиват нещата. Но и в синоптик си пише: Дъжд с грамотевици  :x
« Последна редакция: Юли 27, 2014, 09:18:05 am от Ники »

« Отговор #514 -: Юли 27, 2014, 09:41:56 am »
Добро утро и от мен  :P
Зайче, мерси за закуската. Леле, сещам се че тази година още не съм яла диня. Голям пропуск.
За цените в хотела, ние си бяхме издействали намаление.
Опитът ме е научил, че винаги трябва да искаш отстъпка. В много случаи се получава.
Например купувам бижута в Мол-а (някаква имитация на Сваровски) и им казвам, ама сега ако взема 2 чифта обици, няма ли да ми направите намаление. Звънят на управителя и хоп получавам 10% отстъпка.
Винаги трябва да се пробва.  :P
*
« Отговор #515 -: Юли 27, 2014, 10:13:40 am »
Оппппссс, :? цените в хотела май са за двойна стая,не за апартамент. Грешката е моя. Ние "ползвахме" хотел Афродита на на другия ъгил на пресечката и там се договорихме за цените. Прикачвам и два "факта" за потвърждение  :wink:.

п.п.поглед от Афродита към Катерини и малко кулинарни гъдела. :lol:
« Последна редакция: Юли 27, 2014, 10:15:34 am от ra40 »
« Отговор #516 -: Юли 27, 2014, 13:21:31 pm »
За отстъпката сте напълно прави, през юни бяхме в Ставрос (близо до Аспровалта, Струмския залив) - харесах къщата в booking, знам че там цените са по-високи и намерих собственика във фейс-а. Естествено ми даде по-ниска цена, но аз поисках и отстъпка, заради дълъг престой (8 дни, все пак е над седмица) - отби ми още 20 евро.
Мястото е супер, препоръчвам го, но извън сезона. Ден преди да тръгнем, къщата се напълни с българи и стана лудница. Е, ако вие решите да правите лудницата, сигурно ще ви е приятно  :D
Ето го местенцето: https://www.facebook.com/maritsasrooms.stavros?fref=ts

Миналия септември бяхме в Метаморфоси (близо до Никити) в едно апартаментче, но по-далече от плажа. Там е дори по-хубаво, защото няма толкова хора - просто е по-далече, а и не са студия, а апартаменти и не ти бръмчи хладилник, докато спиш. Ето го и него: http://greece.bghotelite.com/585131-georgiadou-apartments-bg.html

В сърцето на Ситония (втория ръкав на Халкидики) има чудни райски местенца, обаче водата от чешмите не само че не става за пиене, но не става и за къпане. Просто е солена. Едно такова, любимо иначе, място е Торони. И там бяхме в апартаментче, на 200 метра от плажа. Близо до него е Порто Куфо - прекрасен залив с тесен излаз към морето и поради това удобен за пристанище, а и за плуване (няма вълни). Но и там водата в тръбите е ужас...

Колкото до месеците в сезона - юли и август, тогава е много скъпо, а и твърде горещо, макар че в Северна Гърция не е чак мор, но за свикналите с българския климат не се издържа. Ние сме свикнали да ходим на море поне два пъти през лятото и юни и септември са идеалния вариант за това.
*
« Отговор #517 -: Юли 27, 2014, 13:25:22 pm »
Добър ден и от мен :)
Сутринта с този дъжд нещо ми се размъти главата - уж не съм податлива на колебанията на времето, ама то кое ли ми е нормално като съм бременна :D Смениха ми приемника на телевизията тази сутрин и още съм индианец, та поне се занимавам...
Стана ми интересно за хотелите в Гърция. Вие нали си правите резервация от тук, а не на място? Познати са ми казвали, че много трудно се намира свободно на място, дори и в по-неактивния сезон... Как се договаряте - по телефона ли? 8O Мен хич ме няма в пазарлъците (за жалост), но мисля че ако пусна сламката на мъжа ми той ще се пазари ;)
« Отговор #518 -: Юли 27, 2014, 13:26:51 pm »
Mousyt, ние се договаряме по мейл.
*
« Отговор #519 -: Юли 27, 2014, 13:33:33 pm »
Мерси, ще го имам в предвид ;)
Макар че ще е много интересно - мен ме няма грам да се пазаря, а мм не говори английски :D
Но определено съм решена, че искам да отидем пак там, защото аз много обичам морето, но лудницата по БГ курортите остро не ми понася последните години...